5 întrebări pe care să vi le puneți înainte de a închiria un excavator

5 întrebări pe care să vi le puneți înainte de a închiria un excavator

 

Cererea de excavatoare compacte a crescut foarte mult în ultimii 30 de ani. Piața excavatoarelor compacte a crescut cu 218% în ultimii 6 ani, numai în SUA, conform datelor Asociației producătorilor de echipamente (AEM). Datorită acestei linii ascendente, mulți antreprenori și-au dat seama că închirierea unui excavator compact poate fi o alternativă viabilă la buldoexcavatoarele mai mari, pentru o varietate de șantiere. Excavatoarele compacte, în special la dimensiunile de 3 până la 4 tone, oferă caracteristici diferite față de utilajele mai mari, oferind în același timp performanță, versatilitate și vizibilitate. Întrebările pe care trebuie să vi le puneți și care vă ajută să decideți dacă închirierea este opțiunea potrivită pentru șantierul dvs., sunt legate de condițiile șantierului, configurațiile brațului și a balansului cozii, varietatea disponibilității atașamentelor și condițiile remorcării.

  1. Care sunt condițiile și limitările șantierului?

Printre cei mai importanți factori de care trebuie să țineți seama în primul rând, sunt tipul de muncă și tipul de șantier în care se desfășoară munca. Este posibil ca într-o săptămână să curățați și să pregătiți șantierul, în altă săptămână să instalați utilitățile, iar în săptămâna următoare să faceți demolări. Din acest motiv, antreprenorii timd să aleagă excavatoare compacte care oferă atât performanță, cât și versatilitate la atașamente pe orice șantier. Și limitările spațiului trebuie luate în considerare, în special în ceea ce privește lățimea și greutatea permisă. Unii producători oferă modele de excavatoare compacte cu tren de rulare retractabil pentru lucrul în spații restrânse, cum ar fi zone rezidențiale deja construite. Această caracteristică vă permite să retrageți trenul de rulare al excavatorului, ca să poată trece printr-o poartă sau gard și apoi să-l extindeți la loc, înainte de a începe lucrul.

  1. Aveți nevoie de o înălțime, adâncime sau o distanță suplimentară de întindere?

Producătorii știu că nu doriți să renunțați la performanță în defavoarea dimensiunii, așa că dotează modelele de excavatoare mai mici cu puterea și opțiunile de care au nevoie pentru a fi mai productive. Pentru a beneficia de o acoperire suplimentară, de o înălțime de descărcare și de o adâncime de săpare mai mari, unele excavatoare compacte au opțiunea de braț lung și de braț extensibil, în plus față de dotările standard. Aceste configurații suplimentare vă oferă o econonomie de timp valoroasă deoarece nu este nevoie să repoziționați mașina la fel de des, pentru aceeași lucrare. Opțiunea cu braț extensibil este utilă în special în instalarea și pregătirea utilităților, deoarece brațul ajunge suficient de departe pentru a elimina materialul excavat din canalul de scurgere. Această opțiune pentru brațul excavatorului este o soluție bună și în aplicațiile care implică încărcarea camioanelor, pentru a mări productivitatea de pe șantier.

  1. Cât de aproape de obiecte veți lucra?

Dacă lucrați în zone rezidențiale cu spațiu restrâns, este posibil să aveți nevoie de un excavator compact, cu o coadă minimă sau cu coadă zero (coadă compactă). Balansarea minimă și zero a cozii vă ajută atunci când lucrați aproape de obiecte sau de un perete. Funcția de balansare zero a cozii elimină practic posibilitatea ca coada excavatorului să intre din greșeală în contact cu obiectele din jur. Funcția de balansare minimă a cozii reduce semnificativ șansa de a lovi colțurile din față, iar cadrul rămâne în perimetrul lățimii șinelor, evitând astfel deteriorarea obiectelor sau structurilor din apropiere.

În general, un excavator compact cu coadă zero sau minimă, de o anumită dimensiune, va fi mai lat decât omologul său convențional cu balans la coadă. Dacă anticipați o lucrare de rutină în care operatorii dvs. trebuie să treacă prin spații înguste care aparțin altor proprietăți, garduri sau porți, o balansare convențională a cozii poate fi mai potrivită. Lățimea tipică a unui excavator compact convențional, între 3 și 4 tone, va fi de aproximativ 1,5 m, în timp ce excavatoarele cu coadă zero și minimă cu performanțe similare au o lățime de aproximativ 1,78 m.

În afară de tipurile de balansare a cozii, alte caracteristici ale excavatorului compact includ funcția de balansare și rotire independentă a brațului. Balansarea independentă a brațului permite operatorilor excavatorului să sape paralel și în vecinătatea imediată a unei structuri existente. În plus, operatorii pot săpa pe ambele părți ale unui obstacol, fără a avea nevoie să repoziționeze excavatorul. Funcția compactă a excavatorului compact oferă operatorilor posibilitatea de a manevra și a plasa materialul excavat în cea mai convenabilă locație.

  1. Ce atașamente aveți nevoie să adăugați?

Când vă gândiți să închiriați un excavator compact, în plus față de cupe, trebuie să analizați ce fel de accesorii diferite vă pot crește productivitatea și vă pot aduce venituri mai mari. Unul dintre avantajele închirierii atașamentelor pentru excavayoarele compacte este capacitatea de a crește utilizarea excavatorului fără a achiziționa o mașină proprie până când nu sunteți pregătit sau nu aveți suficientă muncă contractată pentru a justifica cumpărarea unui utilaj. În plus, atașamentele vă permit să vă adaptați cu ușurință la piețele și aplicațiile solicitate, în continua schimbare.

Unele atașamente ale producătorilor de excavatoare au fost integrate vertical cu dispozitivele electronice și hidraulice ale utilajului, oferind mai multă flexibilitate, protecție a timpului de funcționare și confort în timp ce se află pe mai multe șantiere. Alte atașamente comune pentru excavatoarele compacte, includ melcuri, găleți, cleme hidraulice și graifăre, care sunt disponibile pentru închiriere și în Covasna. Pentru lucrări ocazionale, puteți decide să utilizați accesorii de specialitate, cum ar fi motocositoare, perii, unelte pentru mulcire, multiprocesoare etc., cu capacități multifuncționale care vă pot ajuta la extinderea serviciilor. Prin închirierea accesoriilor de specialitate pentru munca sezonieră câștigați flexibilitatea de a prelua lucrări suplimentare, fără angajamentul de a cumpăra accesorii până când nu sunteți pregătit.

  1. Vă asigurați excavatorul în mod adecvat?

Atunci când transportați un excavator compact, este important să utilizați tehnici adecvate de remorcare, așa cum sunt ele prezentate în manualul de funcționare și întreținere al producătorului. Utilizarea mărimii corecte a vehiculelor de transport, remorcarea și încărcarea corectă, cât și poziționarea și securizarea adecvată a echipamentelor și accesoriilor sunt practici corespunzătoare de transport, care vă vor ajuta la minimizarea problemelor de încărcare care vă îngreunează productivitatea.

În general, în Europa statele au propriile reglementări cu privire la greutatea brută a vehiculului, la greutatea maximă de funcționare sau masa unui echipament specificat de producător. Evaluările de încărcare pot varia de la stat la stat, deci verificați legile și reglementările de stat și locale privind greutatea, lățimea, lungimea și înălțimea unei încărcături înainte de a vă pregăti să transportați echipamentul pe drumurile publice, poduri, sau pe autostrăzi.

Odată cu creșterea popularității în rândul excavatoarelor compacte, există opțiuni sporite de mașini. Înainte de a stabili care este se potrivește necesității dvs., asigurați-vă că luați în considerare condițiile șantierului, dimensiunea mașinii, versatilitatea atașamentelor și nevoia de remorcare. După ce aveți planul potrivit și vă  evaluați  opțiunile, puteți găsi mașina potrivită pentru aplicația dvs.

Apelați cu încredere la noi și vă asistăm cu orice nelămuriri despre închirierea de utilaje, închiriere buldoexcavator în zona Covasna și închirierea diferitelor atașamanete pentru excavatoare.