5 modalitati de a avea grija de un buchet de lalele

5 modalitati de a avea grija de un buchet de lalele

Lalele sunt flori delicate, suave, fermecatoare care ne incanta cu prezenta lor in fiecare primavara si, cu siguranta ar fi minunat sa putem pastra buchete de lalele pentru o perioada cat mai indelungata.

Din fericire, exista solutii pentru a putea beneficia de lalele vibrante si pline de viata pentru o perioada de cel putin sapte zile, daca le vom acorda ingrijirea corespunzatoare. Mentinerea prospetimii acestor buchete flori deosebite nu este o sarcina complexa, daca stii ce ai de facut.

Pentru a te bucura de lalele frumoase pentru mai multe zile, este de ajuns sa urmezi indicatiile urmatoare pas cu pas.

Mai putina apa inseamna mai multa viata

In cazul lalelelor, se recomanda sa nu umpli vaza cu apa, dimpotriva, sa pui cat mai putina. Codita lalelelor se inmoaie repede de la umezeala, de aceea, in cazul buchetelor de lalele se recomanda sa pui mai putina apa decat in cazul altor buchete de flori. Daca vei pune multa apa, coditele se vor inmuia rapid, procesul accelerandu-se cu fiecare zi, motiv pentru care lalele se vor rupe de la jumatate si le vei pierde foarte repede.

De asemenea, adauga un pic de vodka sau apa oxigenata pentru a mentine apa curata si limpede – in acest mod lalele tale vor tine cel putin o saptamana.

Alege vaza potrivita pentru lalele

Tine cont de linia lunga si eleganta a lalelelor si gaseste o vaza potrivita pentru un aranjament frumos si care sustine bine tulpinile florilor. Asigura-te ca oferi lalelelor un suport de sprijin pentru a-si pastra vigoare mai mult timp. Evita vazele scurte care incurajeaza curbarea tulpinilor peste margini si care vor accelera deterioarea florilor.

Nu taia din nou tulpinile

Dupa ce tulpinile au fost taiate, nu le mai taia inca o data si nici nu mai adauga apa in vaza. Acestea sunt indicatii foate importante pentru a preveni ofilirea lalelelor din buchetul tau. Este de ajuns sa tai tulpinile o singura data, pe diagonala, se le asezi in vaza si sa le admiri.

Amplaseaza vaza cu lalele intr-un loc potrivit

Este important sa pastrezi lalele intr-un mediu care sa le incurajeze prospetimea. Astfel, este recomandat sa te asiguri ca sunt ferite de razele directe ale soarelui si ca sunt departe de gurile de evacuare sau de alte surse de gaze si toxine. In acest mod isi vor mentine prospetimea pentru mai mult timp.

Acorda-le spatiul de care au nevoie

Chiar daca nu ai urmat cursuri de ikebana si, poate, nu ai nici o abilitate in aranjarea florilor in vaza, este important ca in cazul buchetelor de lalele sa asezi fiecare floare in glastra, lasand spatiu suficient pentru fiecare tulpina. Nu le arunca toate odata, una peste alta. Altfel risti ca petalele sa cada foarte repede si, totodata, reduci semnificativ durata de viata a buchetului tau.

Daca esti pasionat de lalele, acum nu mai ai nicio scuza pentru a te bucura cat mai des de un buchet de lalele proaspete. Beneficiaza de flori OkFlora care ofera livrare in aceeasi zi pentru buchete realizate manual cu profesionalim si daruire.