7 motive pentru care ar trebui să iei suplimente nutritive

7 motive pentru care ar trebui să iei suplimente nutritive

În mod ideal, dacă dormi mult, te menții hidratat și îți mănânci toate fructele și legumele, de ce-ar avea nevoie corpul tău de suplimente? Primești toate vitaminele și nutrienții de care ai nevoie, nu? Gresit. Vezi mai jos 7 motive convingătoare, care-ți arată că trebuie să iei suplimente nutritive, oricât de sănătos ar fi stilul tău de viață.

  1. Umplerea golului nutrițional

Majoritatea dintre noi (90%) nu-și obține cantitatea recomandată de substanțe nutritive importante doar din alimentație, din cauza unor diete stricte, a apetitului slab sau a nevoilor nutriționale aflate în schimbare. Suplimentarea este menită să reducă lacunele nutriționale, astfel încât să se mențină echilibrul adecvat al nutrienților din alimente și din suplimentare. Acest lucru sporește densitatea nutrienților din dieta ta și îți asigură cantitatea corectă de nutrienți, în funcție de nevoile tale.

  1. Absorbția nutrienților scade odată cu vârsta

Pe măsură ce îmbătrânești, scade și capacitatea organismul tău de a descompune și absorbi substanțele nutritive. Cu cât înaintezi în vârstă, producția de enzime digestive, necesară pentru a absorbi substanțele nutritive din alimente, începe să scadă în mod natural. De asemenea, este posibil să începi să iei mai multe medicamente decât atunci când erai mai tânăr. Majoritatea medicamentelor moderne epuizează nutrienții esențiali, iar suplimentele și produsele naturiste pot ajuta la restabilirea acestui dezechilibru.

  1. Evitarea substanțelor chimice nocive

Pesticidele și erbicidele folosite la cultivarea alimentelor, substanțele chimice prezente în sursele de apă și problemele de mediu externe, cum ar fi poluarea, măresc drastic nevoia noastră de suplimentare a vitaminelor și mineralelor. Aceste substanțe chimice dăunătoare creează radicali liberi care atacă sistemul nostru digestiv și imunitar, iar suplimentele asemenea antioxidanților ajută la combaterea radicalilor liberi. Pentru a evita substanșele chimice nocive din alimente, este recomandat să alegem suplimente naturale și produse naturiste, la orice vârstă.

  1. Exercițiile fizice cresc nevoia de nutrienți

Dacă faci sport sau faci mișcare în mod regulat, atunci trebuie să știi că organismul tău are nevoie de mai multă energie și de substanțe nutritive pentru a rămâne în formă. Pe măsură ce faci mișcare, corpul tău consumă energia și substanțele nutritive stocate în organism. Suplimentarea nivelului acestor nutrienți este esențială, pentru creșterea nivelului de energie și pentru recuperarea după un antrenament mai solicitant. Prin urmare, dietele sportivilor includ cantități uriașe de carbohidrați și proteine. Pudra de proteine este o modalitate rapidă și ușoară de a obține caloriile necesare, în loc de a consuma un castron imens de paste și pui.

  1. Obiceiuri alimentare greșite

Obiceiurile alimentare necorespunzătoare, consumul de mâncare procesată, dar și stresul sunt factori care contribuie la o digestie deficitară, ceea ce îngreunează misiunea corpului nostru de a-și extrage din alimente nutrienții de care are nevoie. În timp ce suplimentele nu pot înlocui o dietă deficitară, acestea pot ajuta totuși la prevenirea daunelor provocate de obiceiurile alimentare necorespunzătoare.

  1. Prevenirea problemelor de sănătate costisitoare

Furnizorii de servicii medicale mereau au încurajat oamenii să facă acționeze pentru prevenirea bolilor, în locul tratamentului bolii. Suplimentele naturale administrate zilnic, exercițiul fizic regulat și consultațiile medicale frecvente sunt importante pentru prevenirea apariției unor probleme costisitoare de sănătate în viitor. Un alt mod de prevenire a bolilor este consumul a cât mai multor produse naturiste în dieta zilnică.

  1. Epuizarea solului

Datorită tehnicilor agricole moderne, care folosesc îngrășăminte, solul ajunge într-o stare de epuizare, iar plantele ajung să fie lipsite de substanțele nutritive esențiale. Solul fertil este o necesitate agricolă crucială pentru absorbția cantităților adecvate de minerale de către plante, fără de care, planta nu poate forma vitaminele esențiale.

Iată 7 idei care ne ajută la alegerea suplimentelor alimentare potrivite pentru noi. Recomandarea noastră este ca, dacă începi să iei suplimente, caută suplimente naturale, pe bază de extracte de plante 100%, astfel poți fii sigur că ești pe drumul cel bun pentru un stil de viață sănătos!