Arnica – un tratament natural pentru artrita

Cand iti doresti sa faci ceva pentru a controla artrita, poti lua in considerare remediile naturale fie ca o alternativa la tratamentele traditionale, fie ca o completare a acestora. Arnica este un remediu care a atras atentia pacientilor cu artrita datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Desi este naturala, arnica are si efecte secundare grave daca este administrata pe cale orala si trebuie folosita doar pentru utilizare topica.

Ce este Arnica?

Arnica, prescurtarea de la Arnica montana, este o planta perena gasita in zonele montane din Europa si America de Nord, care produce flori galbene-portocalii asemanatoare margaretei. Incepand cu anii 1500, florile proaspete sau uscate ale plantei de arnica au fost utilizate in scopuri medicinale, ca remediu natural.

Beneficii

Arnica este utilizata pentru vanatai, entorse, dureri musculare si spasme musculare asociate adesea cu activitatea sportiva. Arnica este, de asemenea, utilizata pentru a trata durerile musculare, durerile articulare si artrita.

Se crede ca planta de arnica are proprietati antiinflamatorii. Arnica a fost, de asemenea, utilizata pentru vindecarea ranilor, inflamatiilor cauzate de muscaturile de insecte si umflaturilor cauzate de fracturi.

Cercetari privind utilizarea acestei plante contra artritei

Un studiu care a implicat 204 persoane cu osteoartrita articulara a fost publicat in Rheumatology International in 2007. S-a constatat ca utilizarea zilnica a gelului de arnica era la fel de eficienta ca gelul de ibuprofen. S-a constatat ca gelul de arnica reduce durerea si rigiditatea si imbunatateste functia miscarilor, fie ca aplicam acest gel la incheieturile mainilor, fie ca il aplicam in zona picioarelor (genunchi sau glezne).

Administrare

Arnica poate fi aplicata pe piele sub forma de crema, unguente, geluri sau tincturi. Tinctura sau uleiul de arnica poate fi transformat in comprese sau cataplasme. De obicei, este utilizat local, deoarece efectele secundare grave pot rezulta din administrarea orala de arnica. Remediile homeopate orale care contin arnica exista, dar sunt diluate puternic pentru a elimina orice risc asupra organismului.

Avertismente si precautii

Exista efecte secundare grave care pot aparea cu administrarea orala a produselor pe baza de arnica. Nu este recomandat sa consumam arnica pe cale orala fara supraveghere medicala, deoarece poate provoca ameteli, tremuraturi si batai neregulate ale inimii. Arnica poate, de asemenea, sa irite membranele mucoase si sa provoace varsaturi. Poate fi fatala in doze mari. De aceea, intreaba mereu medicul sau citeste instructiunile in cazul in care utilizezi arnica pe cale orala.

Urmatoarele masuri de precautie trebuie luate daca utilizezi arnica:

-Arnica nu trebuie aplicata niciodata pe pielea crapata sau pe rani.

-Persoanele alergice sau hipersensibile la arnica ar trebui, evident, sa o evite.

-Daca este utilizata o perioada lunga de timp, arnica poate provoca iritatii ale pielii, eczeme, descuamare a pielii sau vezicule.

-Femeile gravide sau care alapteaza ar trebui sa evite utilizarea arnicii. Discuta intotdeauna cu medicul tau in momentul in care decizi sa utilizezi arnica.

Nu exista interactiuni cunoscute cu arnica. Totusi, este important sa fii vigilent in ceea ce priveste monitorizarea efectelor secundare.

Cu toate acestea, folosita asa cum trebuie, arnica, fie ca vorbim de gel sau crema, iti va ameliora durerile si inflamatiile cauzate de artrita sau alte tipuri de dureri articulare.