Cand trebuie sa apelam la o clinica de kinetoterapie

Cand trebuie sa apelam la o clinica de kinetoterapie

Kinetoterapia este terapia prin mișcare care implică o gamă largă de afecțiuni osteo-musculare-articulare. Se adresează atât persoanelor sănătoase, cât și a celor cu diferite patologii potrivite recuperării medicale. Kinetoterapia folosește mișcări active și pasive pentru a preveni, corecta și reabilita deficiențele funcționale care se pot dezvolta în toate etapele de evoluție a unei afecțiuni ortopedice, neurologice sau metabolice.

 

Scopul principal al kinetoterapiei este asigurarea condițiilor adecvate pentru o dezvoltare normală și echilibrată a organismului și prevenirea deficiențelor fizice. Programele într-o clinică de kinetoterapie Bucureşti sunt adaptate pentru fiecare pacient în parte, având în vedere vârsta, sexul, dezvoltarea neuro-motorie, stadiul de dezvoltare a condiției (dacă există) și se realizează după o evaluare detaliată.

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu nevoia de kinetoterapie și terapie fizică în urma unei proceduri chirurgicale şi nu numai, dar există dovezi tot mai mari care sugerează că, kinetoterapia este benefică. A urma un program de exerciții pre-operație la o clinică kinetoterapie ajută la pregătirea și întărirea organismului înainte de operație, facilitând astfel un rezultat mai bun și o recuperare mai rapidă.

A alege o clinică kinetoterapie şi a participa la proceduri poate ajuta la consolidarea funcției fizice și a mobilității, la întărirea mușchilor și a țesuturilor din jur, la îmbunătățirea echilibrului și coordonării și la eliminarea sau minimizarea durerii. Împreună, toate acestea vă permit să aveți un rezultat excelent deoarece prin kinetoterapie sunt stimulate resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exerciţiul fizic controlat și bine dozat.

Kinetoterapeutul va lucra cu dvs. pentru a proiecta un program de exerciții personalizat, adaptat pentru a răspunde nevoilor dvs. specifice, pentru a obține un rezultat de succes. Kinetoterapeutul mai are și rolul de a restaura funcțiile normale ale nervilor, de a normaliza digestia, funcțiile endocrine sau chiar funcțiile unor organe. Cu toate acestea, kinetoterapia nu poate vindeca boli precum diabetul sau cancerul. Terapia este utilă atât în recuperarea medicală în urma afecțiunilor locomotorii, cât și în tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, afecțiuni neurologice, reumatice, ortopedice, cardiace sau respiratorii și chiar metabolice sau digestive.

Adesea, durerea pe care o simțim în corpul nostru este asociată cu mișcarea. Noi, oamenii, suntem persoane active. Mergem, stăm, alergăm, sărim, urcăm. Facem o varietate de lucruri care afectează starea corpului nostru. Drept urmare, uneori întâlnim încordare, durere, traume și chiar leziuni care ne afectează capacitatea de a ne deplasa. Alteori, durerea poate fi un simptom al unei afecțiuni de bază. Oriunde v-aţi afla în spectrul sănătății, kinetoterapia poate juca un rol important în a vă ajuta corpul să se vindece singur.

Pe măsură ce veți urmaţi proceduri medicale într-o clinică kinetoterapie Bucureşti, veți fi, de asemenea, educat despre mișcarea sănătoasă a corpului. În fiecare sesiune, kinetoterapeutul poate oferi informații noi despre starea corpului dvs și va folosi mișcarea și masajul pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului.