Cand trebuie sa apelezi la serviciile de medicina muncii Bucuresti?

Cand trebuie sa apelezi la serviciile de medicina muncii Bucuresti?

Medicina muncii reprezinta un sector foarte important deoarece oamenii nu se pot angaja, in lipsa acestor servicii si nu isi pot continua activitatea la locul de munca fara riscuri. Fie trebuie sa faci examinari medicale de adaptare, daca ti-ai gasit un alt job, fie revii in campul muncii dupa concediu de boala sau concediu maternal ai nevoie de specialistii in medicina muncii. 

Prin actiunea pe care o intreprind, medicii monitorizeaza gradul de expunere profesionala la factorii de risc si actioneaza cu promptitudine pentru prevenirea efectelor. In plus, gasesc solutia optima prin care se pot trata bolile profesionale si evalueaza atent angajatii ce sufera de boli cronice. Toate aceste masuri sunt absolut necesare pentru desfasurarea eficienta a productiei la locul de munca. 

In urma examinarilor medicale, se identifica posibilele boli profesionale si se elibereaza o fisa aptitudini care releva acest fact. Daca se descopera inaptitudinea in munca atunci trebuie luate masuri imediate pentru tratarea bolii, iar daca acest lucru este imposibil, trebuie sa se reorienteze pentru gasirea unui alt job.

Medicul de medicina muncii supravegheaza starea de sanatate a angajatilor in ceea ce privesc particularitatile expunerii la factorii de risc. Acesta este in masura sa ofere recomandari vizavi de amenajarea ergonomica a locului de munca si de repartizarea taskurilor de munca, pentru ca acestea trebuie realizate in conformitate cu capacitatea si aptitudinile angajatilor. Ei trebuie sa tina cont de prevederile din fisa aptitudini si sa le respecte cu maxima precizie. 

Medicii specializati mai au si alte indatoriri. Acestia participa activ  la stabilirea programelor de sanatate la locul de munca. In acest context, obiectivele lor principale sunt :

  • consilierea reprezentantilor atat din partea angajatorului cat si din partea angajatilor cu privire la securitatea in munca
  • coordonarea eficienta a acestor programe cu scopul de a aduce o serie de beneficii de ambele parti,
  • evaluarea programelor de sanatate adaptate la locul de munca.

Daca te intrebi de ce merita sa apelezi la serviciile de medicina muncii de la Clever Med este bine sa treci in revista, lista de beneficii. Acesti specialisti sunt adevarati experti in domeniu si iti asigura pe deplin garantia calitatii. Iti poti face rapid o programare online si vei beneficia de promptitudine in raspuns. 

Primesti consiliere si suport, din partea unui personal complet dedicat profesiei si vei fi tratat cu maxima consideratie si respect de fiecare data. 

Ai la dispozitie posibilitatea de a incheia un contract cu acest profesionisti in vederea realizarii examinarilor medicale necesare la locul de munca. Acestia iti vor elibera rapid fisa aptitudini si te vor sprijini cu informatii utile si practice la nevoie. Pentru a afla mai multe detalii despre importanta acestor examinari medicale acceseaza site-ul online www.clevermed.ro