Cariere Asertivo: surse de satisfactie si ocupatii rasplatite cu recunostinta beneficiarilor

Cariere Asertivo: surse de satisfactie si ocupatii rasplatite cu recunostinta beneficiarilor

Multa lume se plange ca nu gaseste de lucru in tara si pleaca in strainatate sa isi castige existenta si sa puna un ban bine. Pandemia a demonstrat mai mult ca orice cat de grea este instrainarea. Intre cei dragi apar restrictii, izolare, iar in clipele acelea de maxima tensiune, parintii si copiii nu stiu daca se mai pot vedea vreodata.

Cand granitele erau inchise, gandul lua in calcul aceasta posibilitate. Incendiile din Grecia si din Turcia, cutremurul din Italia au demonstrat ca este bine ca omul sa castige o paine in tara lui, langa ai lui.

Cariere Asertivo sunt solutiile eficiente pentru cei care nu ar suporta sa plece din tara lor.

In prezent, la azilul luxos de batrani sunt disponibile posturi de asistent medical si de infirmiera, salariile sunt motivante si completate de alte oportunitati, dar cel mai mult conteaza:

-stabilitatea postului care este pe durata nedeterminata

-satisfactiile spirituale pe care le ofera. Este admirabil sa isi poata ajuta cineva semenii lipsiti de putere si de aparare.

-recunostinta sincera a  bunicilor ingrijiti.

Pe site-ul azilului de batrani, la rubrica denumita cariere sunt doua rubrici importante. Prima descrie detaliat posturile disponibile, insistand pe: responsabilitati, cerinte si oferta angajatorului, iar a doua rubrica este alcatuita dintr-un formular online de aplicare pentru acel post.

Analizand atent fisa postului, se poate observa ca o asistenta de la acest azil de batrani are mai putin de lucru decat una angajata intr-un spital mare si aglomerat sau decat asistenta unui medic de familie.

Concret, responsabilitatile ei sunt:

  1. Are grija ca bunicii sa isi ia medicamentele conform schemei prescrise de medic.
  2. Ia tensiunea si face analiza sangelui, cand medicul recomanda acest lucru.
  3. Monitorizeaza ingrijirea pe care o acorda bunicilor, fiindca trebuie sa existe dovezi ale atentiei de care se bucura batranii in acest camin al lor.
  4. Este un fel de persoana de contact, informand apartinatorii si  medicii curantii despre starea de sanatate a batranilor.

Toate aceste actiuni sunt nobile si implica multa empatie din partea cadrului medical. Bunicii tremura de frica si au nevoie de incurajari, uita si trebuie sa li se aduca aminte, sunt cu psihicul la pamant de teama mortii care se apropie si trebuie imbarbatati.

Pentru acest post pot aplica urmatoarele persoane:

-cele care au calificare de asistente medicale si aviz de libera practica

-persoane pacifiste si rabdatoare, nonconflictuale , care sa inteleaga situatia batranilor si sa empatizeze cu ei

-cele care dau dovada de maxima responsabilitate si respecta confidentialitatea pacientilor si etica medicala

-firile harnice care sunt dispuse sa coopereze, fiindca de multe ori se lucreaza in echipa.

Ce ofera angajatorul in schimb?

Un salariu atractiv, masa si cazare in timpul izolarii, daca aceasta se impune, conditiile fiind de regim hotelier ca si pentru bunici.

Sansa de a acumula cunostinte noi si experienta, de a cunoaste alti oameni, de  a participa la cursuri de formare si de a folosi echipamente si intrumente moderne pentru ingrijirea bunicilor.

Inainte de a aplica pentru postul respectiv, doritorul poate programa o vizita de documentare. Si apartinatorii care doresc sa isi aduca aici batranii pot face aceasta vizita, impreuna cu beneficiarii directi ai serviciilor, care vazand conditiile de lux se vor linisti.

Munca unei infirmiere este usurata de dotari si rasplatita prin salarizare.

Ea trebuie sa schimbe batranii aflati in grjia, sa ii toaleteze, sa curete baile, toaletele si spatiile in care se afla acestia, sa duca la spalat lenjeria murdara.

Paturile medicale aflate in dotare le ajuta sa schimbe mai usor batranii imobilizati si sa ii spele.

Acestea sunt ofertele de angajare ale centrului, dar utile sunt si informatiile referitoare la activitatilor pacientilor de aici.

Bunicii nu sunt lasati sa leneveasca sau sa cada in depresie, ci sunt stimulati:

–  sa faca plimbari in aer liber

-sa participe la sedinte de gimnastica medicala sub atenta supraveghere a specialistilor

– sa  fie activi in cadrul sedintelor de terapie prin arta

– sa socializeze

-sa faca exercitii de stimulare a memoriei

-sa  se bucure de sedintele de masaj.

In aceste conditii, apartinatorilor li se ofera certitudinea ca vietile celor dragi vor fi prelungite datorita ingrijirilor pe care le primesc aici si activitatilor care ii mentin in forma. Cei 7 ani de experienta ai personalului si managerului se concretizeaza in ingrijiri de top acordate persoanelor care vin aici si in calificative maxime primite la evaluarile celor mai pretentiosi apartinatori si beneficiari.

Nimeni nu mai are voie sa se planga ca nu are cu cine isi lasa bunicii si ca nu gaseste persoane dispuse sa ii supravegheze, din moment ce exista acest camin de cinci stele pentru batrani!

Aici bunicii sunt monitorizati tot timpul si li se ofera tot ce au nevoie: masa calda, atentie, respect, ingrijire, tratament, ajutor, camere curate si lenjerii curate, spatii de divertisment.

Azilul este verificat periodic si organele de control nu au gasit nicio abatere de la normele sanitare si de la  etica medicala. Personalul este angajat, daca dovedeste rabdare si empatie, fiindca batranii au nevoie de multa dragoste sa uite de ceea ce au pierdut simultan cu tineretea.

Nimeni nu este indreptatit sa se planga ca lipsesc locurile de munca din tara, din moment ce nu aplica pentru aceste posturi sigure care vin la pachet cu salarii mari si alte oportunitati, plus satisfactii spirituale!

Azilul este conceput in asa fel, incat ajuta foarte multa lume:

-pe batranul care sufera cand copiii se cearta, fiindca niciunul nu este dispus sa il ia acasa

-pe apartinatorii care au mustrari de constiinta cand il lasa singur pe parintele sau pe bunicul lor

-pe cei care lucreaza si primesc salarii si toate drepturile ce deriva