Cat de important este sa iti mentii casa calda iarna si cum sa faci asta?

Cat de important este sa iti mentii casa calda iarna si cum sa faci asta?

Iarna, gandurile noastre se indreapta adesea in primul rand catre costurile mai mari ale utilitatilor. Dar ar putea fi nevoie sa luam in considerare mai multe masuri pentru a ramane cald si in siguranta acasa. Sa ramai cald devine mai dificil daca caldura paraseste casa. In acest caz, cautati resurse comunitare care sa va ajute sa va incalziti casa sau apartamentul.

Pastrati caldura si reduceti costurile

Indiferent daca sunteti proprietar sau chirias, va puteti mentine casa calda si puteti economisi costurile de incalzire. Doar urmati acesti pasi simpli:

Setati caldura la 19 grade de grade sau mai putin. Pentru a economisi la facturile de incalzire, inchideti camerele pe care nu le folositi. De asemenea, rotiti termostatul sub 19 de grade cand dormiti sau plecati de acasa. Este important sa aveti o centrala termica buna, iar pentru asta recomandam blubox.ro un site de unde puteti cumpara centrala potrivita.

Pastrati la dispozitie paturi suplimentare, saci de dormit si paltoane calde de iarna daca se intrerupe curentul. Pentru a va incalzi acasa, purtati sosete, papuci si lenjerie lunga. Aruncati o patura peste picioare cand stati.

Nu porniti arzatoarele aragazului sau cuptorul pentru caldura. Acest lucru prezinta un pericol de incendiu si poate provoca otravire cu monoxid de carbon. Monoxidul de carbon (CO) este produs ori de cate ori se arde combustibil cum ar fi gazul, petrolul, kerosenul, lemnul sau carbunele. Intretinerea si utilizarea corecta a aparatelor care functioneaza cu aceste surse de combustibil mentine, de obicei, nivelurile de CO in siguranta. Dar daca aparatele nu functioneaza corect sau sunt utilizate incorect, pot aparea niveluri periculoase de CO. Monoxidul de carbon este incolor si inodor. La niveluri ridicate, poate ucide o persoana in cateva minute.

Incalzitoarele portabile sunt o alegere buna pentru a oferi mai multa caldura. Asigurati-va ca incalzitorul dvs. are un intrerupator de oprire automata si un element care nu lumineaza. Nu asezati niciodata un radiator deasupra mobilierului sau langa apa. De asemenea, pastrati-l la cel putin trei metri distanta de mobilier si draperii. Nu lasati niciodata copiii nesupravegheati langa un incalzitor.

Furtunile de iarna sunt dezastre naturale. Ele pot avea un efect devastator asupra familiilor si caselor. Iata cateva lucruri de care trebuie sa fii constient:

Daca aveti o pana de curent, nu folositi aragazuri, cuptoare, gratare sau alte echipamente de gatit pentru caldura. Acest lucru ar putea provoca incendii sau otravire cu monoxid de carbon. Folositi doar echipamente adecvate, cum ar fi incalzitoare, pentru a furniza caldura.

Puteti folosi un generator in timpul intreruperilor de curent. Dar asigurati-va ca il intretineti si il utilizati corect. Urmati instructiunile de utilizare enumerate in manualul de utilizare.

Stati departe de liniile de utilitati deteriorate. Ele prezinta pericol de incendiu si pot pune viata in pericol.

Aparatele si echipamentele utilitare deteriorate de apa, cum ar fi incalzitoarele de apa, pot fi inca incarcate electric. Deconectati aparatele si echipamentele deteriorate.

Conductele de apa inghetate se pot sparge si pot cauza daune locuintelor si pericole pentru siguranta. Scurgeti si inchideti conductele de apa care nu sunt folosite frecvent iarna, in special cele care duc afara.