Ce costuri implica un aparat dentar

Ce costuri implica un aparat dentar

Toata lumea isi doreste un zambet frumos, natural si nu este un secret ca aparatele dentare pot ajuta la obtinerea unuia! Dar stiati ca purtarea aparatului dentar are si mai multe beneficii decat a avea dinti drepti? Pe langa beneficiile estetice ale aparatului dentar, exista si o serie de beneficii pentru sanatate pe care le vor experimenta pacientii cu aparat dentar. In multe cazuri, pacientii cu probleme ortodontice pot sa nu fie constienti de pericolele asociate cu dintii strambi. Este adevarat ca un astfel de aparatul dentar ortodontic va poate transforma in totalitate zambetul.

Cariile dentare si bolile gingiilor

Dintii tai se pot suprapune unul pe altul si pot crea spatii stranse intre ei atunci cand sunt strambi. Acest lucru poate face foarte dificila igienizarea si folosirea atei dentare in mod eficient, ceea ce permite acumularea bacteriilor si a placii si, in cele din urma, va duce la carii dentare si la boli ale gingiilor. Prin intermediul tratamentul ortodontic, dintii tai vor fi aliniati si distantati corespunzator, astfel, vor permite un periaj mult mai eficient. Riscul aparitiei bolilor bucale, cum ar fi parodontita si bolile gingiilor, face parte din preocuparile principale cu care se lupta ortodontia. Aparatul dental Smilezor este in prezent unul dintre cele mai cautate.

Pacientii cu dinti strambi sau nealiniati au in mod natural crapaturi care nu sunt experimentate de persoanele cu dinti drepti. Aceste crapaturi actioneaza in esenta ca ascunzisuri pentru acumularea de alimente si bacterii. Daca pacientii nu reusesc sa mentina igiena orala adecvata, acumularile de alimente si bacteriile se pot dezvolta cu usurinta in placa, tartru, carii si, eventual, boli. Corectarea dintilor cu ajutorul aparatului dentar poate elimina aceste zone greu accesibile, scazand astfel riscul general de boli bucale.

Atunci cand aparatul dentar corecteaza distanta dintre dinti si scapa de spatiile inguste, pacientii sunt capabili sa perieze si sa foloseasca ata dentara mai eficient si sa nu rateze zonele esentiale ale gurii.

In afara de sanatatea orala, a avea dinti drepti poate imbunatati, de asemenea, sanatatea generala a unei persoane. Atunci cand falcile pacientului nu se aliniaza corect, apare o muscatura nealiniata. Ca urmare, pacientul poate avea probleme de muscatura care pot cauza stres neobisnuit si periculos pentru anumiti dinti si zone ale gurii. In timpul mesei si a altor activitati de zi cu zi, aceasta distributie neuniforma a presiunii poate provoca incordari asupra maxilarelor, muschilor si ligamentelor.

Presiunea aplicata asupra anumitor dinti ii poate face in cele din urma sa slabeasca si sa devina susceptibili la ciobire si rupere. Acest lucru poate duce la infectie si la necesitatea extractiei dentare. Corectarea muscaturii prin utilizarea aparatelor dentate poate ajuta la prevenirea si reducerea riscului acestor probleme, contribuind astfel la sanatatea generala a pacientului.

Ce costuri implica un aparat dentar

Costul unui aparat dentar se refera la pretul pe care un dentist il percepe pentru un anumit aparat, care este de obicei stabilit in urma unei consultatii. Medicul dentist va lua in considerare, de obicei, dorintele pacientului atunci cand se alege un aparat dentar.

Fie ca esti interesat de aflarea unui pret aparat dentar lingual sau de pretul unui aparat clasic, trebuie sa fii constient de faptul ca orice suma de bani merita data pentru un zambet frumos si pentru imbunatatirea sanatatii orale.

Costul unui aparat dentar este structurat in mai multe servicii. Pe langa costul aparatului in sine, se mai adauga si costul de montare, costurile controalelor periodice, costul profilaxiei cariilor si detartrajul periodic. Costul total poate varia intre 3000 si 6000 de lei in functie de optiunile alese.