Ce sunt tensiometrele si la ce sunt folosite ele?

Ce sunt tensiometrele si la ce sunt folosite ele?

Un monitor de tensiune arteriala va masoara tensiunea. Cand o faceti singur, utilizati dispozitive numite tensiometre automate, care sunt foarte utile pentru a va monitoriza tensiunea arteriala zilnic intre intalnirile cu medicul vostru, pentru a monitoriza efectele unui nou tratament sau, mai simplu, pentru a va ingriji sanatatea. Ce model sa alegi? Luarea tensiunii arteriale, cum o faci corect? La incheietura mainii? Si, desi unele modele sunt acum conectate, selectarea unui monitor de presiune sanguina fiabil si usor de utilizat ramane esentiala, deoarece tensiunea arteriala ridicata poate provoca probleme cardiovasculare grave.  Pentru a va asigura ca masurati corect, alegeti cele mai bune tensiometre cu pulsoximetru, manuale, de incheietura de pe site-ul comenzi.ro

De ce sa-ti controlezi tensiunea arteriala?

Utilizarea unui tensiometru la domiciliu face posibila monitorizarea eficacitatii (sau nu) a unui tratament prescris de medic si reactia in consecinta in cazul in care tensiunea arteriala observata este anormala. Desigur, datele furnizate de un monitor de tensiune arteriala la domiciliu raman indicative si nu pot in niciun caz inlocui un diagnostic medical: doar un medic poate diagnostica hipertensiunea arteriala si / sau aritmiile.

Care sunt numerele tensiunii arteriale?

Tensiunea arteriala este tensiunea  exercitata pe captuseala arterelor. Se iau trei masuratori atunci cand se ia tensiunea arteriala:

  • Presiunea sistolica, calculata mai intai, atunci cand inima se contracta si impinge sangele prin vase.
  • Presiunea diastolica, determinata atunci cand inima se relaxeaza si se umple.
  • Pulsul, corespunzator numarului de batai ale inimii pe minut.

Presiunile sistolice si diastolice sunt transcrise in milimetri de mercur (mmHg). De obicei, medicul comunica rezultatele in centimetri de mercur: un rezultat de 134 mmHg (sistolic) / 83 mmHg (diastolic) va duce, prin urmare, la un 13/8. Din nou, interpretarea trebuie efectuata de un medic, deoarece cifrele observate trebuie comparate cu atributele medicale ale pacientului (boli, greutate, antecedente familiale etc.).

Precautii generale inainte de alegerea unui tensiometru pentru masurarea tensiunii acasa

  • Respectati regula 3R: adica luati tensiunea arteriala de 3 ori dimineata si de 3 ori seara timp de 3 zile (de preferinta inainte de a lua orice medicament). De fapt, este important ca masuratorile sa fie intotdeauna efectuate la aceeasi ora a zilei pentru a fi fiabile.
  • Tensiunea arteriala este masurata in timp ce stati, dupa cateva minute de odihna.
  • Inregistrati rezultatele intr-un notebook daca dispozitivul nu inregistreaza masuratorile, precum si medicamentele luate recent.
  • Nu va luati tensiunea arteriala mai mult decat este necesar.
  • Fara alcool sau tutun in momentul masurarii.
  • Cititi cu atentie instructiunile de utilizare a tensiometrului inainte de utilizare.

Tensiometre manuale si cu bec

Tensiometrele manuale sau pere sunt destinate profesiei medicale si cadrelor medicale. Acestea necesita utilizarea unui stetoscop, deoarece presiunile sistolice si diastolice sunt verificate vizual (citind manometrul) si audibil (cu stetoscopul).

Monitoare de tensiune arteriala la incheietura mainii

Pentru toate monitoarele de tensiune electronice, primul pas este sa verificati daca dispozitivul a fost validat de autoritatile sanitare. Acesta este cazul tuturor tensiometrelor vandute in farmacii.Tensiometrele de la incheietura mainii au avantajul de a fi usor transportabile din cauza dimensiunilor mici. Manometrul se afla pe manseta care se infasoara in jurul incheieturii mainii si se auto-umfla: se umfla si se dezumfla automat pentru a lua masurarea.