Detaliile care fac o centrală termică pe lemne să fie perfectă

Detaliile care fac o centrală termică pe lemne să fie perfectă

Dacă în urmă cu câțiva ani abia găseai o centrală pe combustibil solid de calitate iar atunci când reușeai să găsești o centrală conform așteptărilor tale prețul său se dovedea a fi cu mult peste bugetul tău, astăzi situația este complet diferită. Mai exact, poți găsi acum o mulțime de centrale pe lemne la prețuri chiar accesibile, cu doar o simplă căutare pe internet.

Acest lucru se dovedește a fi avantajos din o mulțime de puncte de vedere însă totodată poate fi și un aspect negativ, dat fiind faptul că alegerea unei centrale pe lemne este astăzi mai dificil de realizat.

Sunt multe modele de centrale pe lemne pe piață așa că de cele mai multe ori oamenii obișnuiți habar nu au ce model ar trebui să aleagă. Pentru aceștia am decis să prezentăm câteva detalii care fac o centrala termica pe lemne să fie perfectă. Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le urmărești:

Durata arderii

Confortul reprezintă un aspect care sigur te interesează, iar de aceea ar trebui să ai în vedere acest detaliu. Sfatul nostru este acela de a alege o centrală care promite o autonomie cât mai generoasă, astfel încât să nu fii nevoit să alimentezi centrala prea des. Alege un model de centrală termică cu o autonomie de cel puțin 24 de ore iar astfel va fi suficient să pui lemne pe foc doar o dată pe zi, iar astfel confortul nu îți va lipsi.

Din punct de vedere al autonomiei, centralele pe lemne Liepsnele se dovedesc a fi o alegere foarte înțeleaptă.

Consumul de combustibil

Sigur nu vrei să plătești prea mult pentru căldură. Ei bine, de aceea ar trebui să cumperi o centrală termică cu un consum cât mai redus.

Și în acest sens avem un sfat pentru tine: alege o centrală pe lemne cu ardere tip lumânare. Astfel te vei asigura că modelul tău de centrală nu va consuma prea mult. Iar asta deoarece arderea tip lumânare este o ardere lentă dar foarte eficientă care poate garanta un consum de combustibil solid excelent.

Iar dacă ai nevoie de o recomandare, trebuie să îți sugerăm iarăși să îți cumperi o centrală pe lemne de la Liepsnele. Nu vei regreta.

Durabilitate

Achiziția unei centrale pe lemne poate fi destul de costisitoare, mai ales dacă optezi pentru un model de calitate superioară. Nu vrei să repeți această achiziție prea curând iar de aceea trebuie să te asiguri că modelul de centrală termică achiziționată prezintă o autonomie cât mai extinsă.

Trebuie să te asiguri că alegi o centrală termică realizată din materiale rezistente, groase, astfel încât să te țină cât mai mult. Sfatul nostru este acela de a alege o centrală termică pe lemne cu o durată de viață de cel puțin 25 de ani, așa cum sunt centralele pe lemne Liepsnele.

Iar dacă vei ține cont de toate aceste sfaturi cu siguranță nu vei da greș în alegerea centralei termice pe lemne pentru casa ta!