Cum ai grijă de un hoverboard

Cum ai grijă de un hoverboard

După ce iți cumperi un hoverboard începi, de regulă, să te gândești și la modul de întreținere. Deși este un dispozitiv relativ simplu,  ai nevoie să cunoști câteva măsuri de precauție simple și să urmezi sfaturi de întreținere, pentru a te bucura cât mai mult timp de noul dispozitiv de deplasare.

Te poți gândi la un hoverboard ca la un autoturism, de exemplu. Dacă ai o mașină nouă, de calitate, dar ai un accident la fiecare două luni și o lovești, nu va fi îngrijită niciodată așa cum trebuie. Și un hoverboard cu care te deplasezi are nevoie de întreținere, așa că e bine să eviți anumite greșeli și să păstrezi hoverboard-ul în bune condiții cât mai mult timp.

  1. Evită accidentele sau manipularea defectuoasă

Se întâmplă accidente, cu toate acestea e bine să eviți lovituri și zgârieturi pentru că un hoverboard este prevăzut cu senzori giroscopici, foarte sensibili la șocuri. Viteză de deplasare a unui hoverboard (Smartbalance.ro), deși redusă, are potențialul de a produce pagube grave, așa că e bine să fii foarte atent în utilizare.

Amintește-ți exemplul nostru de mai sus, știi că un accident cu autoturismul nu e doar periculos pentru mașina ta, dar și pentru a celorlalți participanți la trafic. Manevrează cu grijă hoverboard-ul dacă încă nu știi să îl stăpânești. Poți încerca să îl folosești în interior pentru a-ți construi încrederea înainte de a utiliza hoverboard-ul în aer liber sau pe străzi.

  1. Atenție la șuruburi și alte piese

Dacă trebuie să scoți carcasa hoverboard-ului, nu uită să înșurubezi ferm toate șuruburile și să nu folosești hoverboard-ul cu șuruburi care lipsesc. O întreținere corectă a dispozitivului îi prelungește durata de viață.

  1. Încarcă complet hoverboard-ul atunci când este posibil

Este o idee bună să încarci complet hoverboard-ul înainte de a-l utiliza oricând poți, deoarece în timp bateria s-ar putea uza și va trebui să o înlocuiești. De asemenea, atunci când încărcarea ajunge la 15% este un moment bun pentru a o reîncărca pentru a evita descărcarea totală. O baterie de calitate, de exemplu Samsung sau LG, oferă un timp de utilizare mai ridicat.

  1. Protejează-ți  hoverboard-ul încă din prima zi de utilizare

Poți cumpăra o carcasă de silicon de protecție sau chiar mai bine o husă specială pentru hoverboard, pentru a proteja de praf sau șocuri dispozitivul. Această limitează posibilitatea deteriorării, zgârieturilor sau fisurilor. Există numeroase produse de protecție pe piață, dar e bine să cumperi de la firme care îți asigura calitate.  Asigura-te că vei cumpără o husă sau rucsac potrivite pentru dimensiunile roții.

  1. Acordă atenție modului în care utilizezi hoverboard-ul (teren, viteză și cine îl conduce)

Poate fi distractiv să conduci un hoverboard în regim off-road, dar trebuie să știi că, în funcție de teren, suprafața pe care rulează are potențialul de a deteriora dispozitivul. Viteza este evident una modestă și nu trebuie să mergi tot timpul cu viteză maximă, atât pentru siguranța ta, cât și pentru binele hoverboard-ului.

De asemenea, trebuie să ții cont la limitele de greutate, de obicei un hoverboard suportă până la 100 kg. Dacă ai prieteni care doresc să încerce hoverboard-ul tău și depășesc o anumită greutate, îi poți refuza politicos, deoarece ar putea rezulta o factură de reparații imensă. O întreținere corectă și o utilizare rațională va menține în stare excelentă orice hoverboard, iar tu te poți bucura de el mai multă vreme.