Cum alegem o masina de gaurit cu percutie ?

Cum alegem o masina de gaurit cu percutie ?

Esti gata de renovat? Ai nevoie de unelte pentru a gauri peretii? Chiar daca raspunsul la aceasta întrebare este Da, datorita faptului ca pe piata exista numeroase modele de masini de gaurit, alegerea celei potrivite este destul de dificila.

Chiar daca nu esti foarte priceput în ale bricolajului, masina de gaurit cu percutie sau fara, este o unealta indispensabila, care nu trebuie sa lipseasca din atelierul tau. Exista mai multe modele de masini de gaurit, electrica sau cu acumulator în functie de tipul de alimentare, de banc, standard, pneumatice…exista o multime de modele pentru a raspunde cerintelor si nevoilor fiecaruia. Majoritatea masinilor de gaurit existente pe piata sunt dotate cu functie de percutie. Aceasta functie permite patrunderea în materiale mai rigide deoarece reproduce o miscare similara celei produse de ciocan.

Bormasina electrica sau bormasina cu acumulator?

Bormasina cu acumulator sau cu fir? Este o întrebare pe care si-o pun multi când vine vorba de alegerea unei astfel de unelte. Pentru a raspunde rapid la aceasta întrebare, trebuie sa îti pui o alta întrebare. Voi fi nevoit sa ma deplasez des cu masina de gaurit? Daca este cazul, atunci opteaza pentru o masina de gaurit cu acumulator. Aceasta îti va permite sa lucrezi fara probleme si în locurile mai greu accesibile. În schimb, trebuie sa stii ca o masina de gaurit fara fir nu este atât de puternica ca si cea cu fir. Ideal ar fi sa detii ambele modele, în functie de situatia întâmpinata.

Ergonomia

Acest criteriu este unul deosebit de important. Trebuie sa poti tine bine in mâna masina de gaurit, mai ales pe cele puternice, sa o folosesti cu usurinta fara sa te jeneze în vreun fel. In general, greutatea unei masini de gaurit este cuprinsa intre 2 si 3 kilograme. Unele masini de gaurit cu percutie sunt dotate cu un al doilea mâner pentru a face folosirea mai usoara si mai practica. De asemenea si comenzile trebuie sa fie cât se poate de accesibile.

Viteza si putere

Pentru a penetra materialele rigide, este indispensabil ca masina de gaurit sa fie puternica. Astfel, trebuie ca puterea acesteia sa fie egala sau superioara cu 500W. Daca alegi o putere inferioara risti sa fii dezamagit. Ai nevoie sa realizezi gauri pe un diametru mai mic? Atunci trebuie sa alegi fara sa eziti o masina de gaurit cu o viteza mai ridicata pentru a efectua gauri mai precise.

Achizitie

Pentru achizitia unei masini de gaurit cu percutie sau fara percutie poti apela usor site-urile de profil sau magazine online de materiale de constructii. Aici poti gasi rapid cea mai mare varietate de modele la preturi pentru toate buzunarele. 

Speram ca sfaturile de mai sus te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere.