Cum alegem scaunele perfecte din locuinta

Daca ai masa, dar iti lipsesc scaunele, este normal sa doresti sa le gasesti pe cele care sunt perfecte pentru tine. In primul rand, trebuie sa retii ca masa si scaunele nu trebuie sa aiba acelasi stil pentru a le face sa arate bine. Cel mai bine este ca scaunele sa se adapteze la nivelu si stilul mesei. Daca nu esti sigur ca alegi cele mai bune scaune pentru masa din sufragerie, nu rata sfaturile de mai jos:

Inaltimea scaunului

Pentru comoditate, inaltimea mesei si scaunelor trebuie sa fie compatibile. Trebuie sa te gandesti la scaune care, atunci cand le pui la masa, sunt confortabile de utilizat. Ia in considerare grosimea mesei, inaltimea ei si si a scaunelor si dimensiunea camerei in care vor fi asezate. Scaune bistro se potrivesc aproape oricarui tip de masa, in functie de model si preferintele alese.

Pentru a gasi distanta dintre inaltimea scaunului si inaltimea mesei care este confortabila pentru tine., incearca o masa (sau mese) cu o combinatie de scaune diferite. Poti vizita un magazin de mobila cu multe seturi expuse. Sau doar sa acorzi o atentie la nivelul de confort atunci cand iesi la cina.

Nu masura doar distanta de la partea de sus a mesei catre scaun. Daca masa nu are o margine in exterior, masoara din partea de jos a mesei pana la marginea superioara a scaunului. Daca masa are o margine, masoara din partea de jos a sortului in partea de sus a scaunului.

Retine daca scaunul este dur sau tapitat. Scaunele tapitate tind sa se comprime atunci cand te asezi. Daca umplutura este groasa, compresia poate fi substantiala. Pentru o masura exacta, masoara din partea de sus a scaunului tapitat pe podea in timp ce scaunul este gol, apoi roaga pe cineva sa-l masoare din nou in timp ce esti asezat pe el. Adauga diferenta dintre cele doua, la distanta ideala dintre masa si scaun.

Latime si adancime

Alegerea unui scaun nu este doar despre inaltimi acceptate. De asemenea, ai nevoie de scaune care sa se potriveasca cu adevarat sub masa. Daca nu, nu te vei simti confortabil. Scaunele (poti folosi scaune bistro) pe care le plasezi la fiecare capat al unei mese dreptunghiulare sau ovale ar trebui sa alunece sub masa fara a se ciocni cu picioarele mesei sau cu baza unei mese piedestal sau sevalet. Aceste orientari se aplica, de asemenea, tuturor scaunelor pe care le utilizezi cu mese patrate si rotunde.

Daca intentionezi sa utilizezi doua sau mai multe scaune pe fiecare parte lunga a mesei, asigura-te ca este loc sa intre dedesubt. In cazul in care scaunele nu intra perfect sub masa, nu te vei simti bine pe ele. Acelasi lucru este valabil si pentru mese rotunde.

Inaltimea bratelor

Daca ai scaune de masa cu brate (scaune bistro) la orice tip de masa, asigura-te ca partea de sus a bratelor nu atinge partea de jos a mesei. In plus fata de deteriorarea inevitabila a bratelor scaunului, este posibil ca mesenii sa nu poata sta suficient de aproape de masa pentru a manca confortabil.