Cum alegi corpurile de iluminat potrivite pentru casa ta

Cum alegi corpurile de iluminat potrivite pentru casa ta

Odata ce ati proiectat o casa superba, unul dintre pasii finali de a o aduce la viata este implementarea iluminarii functionale. Dar nu este la fel de simplu ca si la un comutator. Veti dori sa luminati spatiul intr-un mod care se potriveste nevoilor, bugetului si stilului dvs., in cele din urma stabilind stratul final al sanctuarului tau frumos.

In timp ce selectarea iluminarii la domiciliu ar putea parea destul de usor de realizat, exista cateva lucruri de luat in considerare inainte de a merge efectiv la shopping. Va trebui sa luati in considerare diferite forme si dimensiuni ale camerei, plasarea ferestrelor si chiar mobilierul atunci cand cumperi corpuri de iluminat de pe https://cozzy.ro/candelabre.

In loc sa optam pentru o solutie de o singura dimensiune, am reunit sfaturile noastre de top pentru a proiecta un sistem de iluminat la domiciliu care imbina frumosul cu practicul.

Pe tot parcursul procesului de alegere a solutiilor de iluminat la domiciliu, veti intalni atat de multe optiuni, incat puteti deveni oarecum confuz. Insa, daca tii cont de urmatoarele sfaturi, intreg procesul ti se va parea mult mai simplu.

Inainte de a ajunge, aici sunt cativa termeni si concepte pe care le-ati putea intalni in timp ce sursa, cumparati si instalati iluminatul de acasa.

Exista trei tipuri de iluminat cheie care au fiecare loc in casa, dar servesc scopuri diferite, si, ca rezultat, sa creeze propriile efecte individuale.

  • Iluminat ambiental: Iluminatul ambiental este conceput pentru a aprinde un spatiu intreg si pentru a ne ajuta cu navigatie si gasirea drumului nostru. Este foarte probabil ca toata lumea are iluminare ambientala in casele lor, sub forma de lumini de tavan, lumini, corpuri incastrate si chiar candelabre.
  • Iluminare de accent: In cele din urma, iluminatul de accent este mai mult pentru estetica sau pentru a evidentia o caracteristica specifica in interiorul casei. Acest lucru poate include corpuri de perete si iluminare incorporata pentru dulapuri sau piese de mobilier.

In general, in majoritatea locuintelor se folosesc toate cele trei tipuri de iluminat, incepand cu ambient ca baza. Mai multe sfaturi utile despre design interior care te vor ajuta sa iti amenajezi locuinta in mod corect, gasesti pe https://www.badin.ro.

LED-ul este aproape intotdeauna o alegere excelenta si veti avea mai mult control cu ​​un bec detasabil si reglabil, desi unele corpuri de iluminat au iluminat incorporat. Alte optiuni includ lampi fluorescente compacte, care sunt in mod similar din punct de vedere energetic la fel ca LED-urile sau becurile cu halogen.

Ca rezultat, cel mai bun mod de a crea un plan de actiune pentru iluminatul dvs. la domiciliu este prin evaluarea nevoilor dvs. si de a face tot posibilul pentru a le aborda. Incercati sa folositi cate putin din fiecare astfel incat sa puteti obtine un rezultat excelent. Fiecare incapere in parte are nevoie de un anumit tip de iluminat. Activitatile pe care le desfasori sunt cele care dicteaza tipul de iluminat de care ai nevoie. Prin urmare, tine cont de acest detaliu pentru ca este unul foarte important.