Cum alegi un apartament intr-un oras mare

Intr-un boom imobiliar, cei care cumpara apartamente si case au o paleta larga de alegere. Desigur, este un lucru extraordinar, insa, trebuie sa stii ca doar cei care aleg cele mai bune locatii vor detine cea mai valoroasa proprietate care se depreciaza si la un ritm mult mai lent. Aceasta diferenta de valoare este, in mare parte, dictata de locatia unui apartament.

O locatie buna poate insemna lucruri diferite pentru oameni diferiti, desigur, dar exista si factori obiectivi care determina valoarea unei case. In functie de nevoile si preferintele personale, este posibil sa nu poti cumpara o casa cu toti acesti factori. Si asta e OK. La urma urmei, o casa este mult mai mult decat o simpla investitie. Cu toate acestea, data viitoare cand cumperi o proprietate noua, tine cont de mai multi factori.

Locatia este cheia imobilelor valoroase. Apartamentele si casele din orase au putin spatiu de extindere, dar tind sa fie mai valoroase decat cele din orasele mai mici. De exemplu, apartamente Iasi sunt mai scumpe decat apartamentele din Medgidia. Desigur, exista preturi diferite chair si in acest mare oras. Pot fi diferente de pret intre apartamente 2 camere Iasi in centrul orasului, si 2 camere la periferie.  Sau, pot exista apartamente 3 camere Iasi mai ieftine decat apartamente 2 camere in acelasi oras. Ia in considerare accesibilitatea, aspectul si facilitatile unui cartier, precum si planurile de dezvoltare atunci cand alegi apartamentul.

Asadar tine cont de urmatoarele:

Locul sau orasul pe care il alegi iti va afecta, fara indoiala, suma ce trebuie platita pentru casa sau apartament. Terenul este o marfa finita, astfel incat orasele precum Iasi, care sunt foarte dezvoltate si nu au mult spatiu pentru dezvoltarea suplimentara, tind sa aiba preturi mai mari decat orasele care au prea mult spatiu de extindere. Cand orasele mari experimenteaza un exod al populatiei, zonele periferice tind sa sufere cele mai severe scaderi ale valorii proprietatii. Acsta lucru face parte din modul in care locatia afecteaza principiul economic fundamental al cererii si ofertei.

Cartierele care te atrag vor fi in mare masura o chestiune de alegere personala. Cu toate acestea, un cartier cu adevarat excelent va avea cativa factori cheie: accesibilitate, aspect si facilitati. Cartierul poate dicta, de asemenea, dimensiunea locuintei pe care o vei avea.

In ceea ce priveste accesibilitatea, ar trebui sa cauti un cartier care este situat langa rutele de tranzit majore ale unui oras si care are mai mult de un punct de intrare. Naveta la si de la locul de munca este un aspect important, astfel incat un apartament intr-un cartier cu acces usor la drumuri si mijloace de transport in comun va fi mai de dorit decat un apartament care este ascuns si care poate fi accesat doar pe un singur traseu.

Aspectul cartierului este, de asemenea, important. Amenajarea teritoriului si parcurile sau spatiile comunitare din apropiere tind sa fie de dorit. Poti, de asemenea, sa judeci popularitatea cartierului in functie de cat timp stau pe piata casele din acea zona. Daca in aceasta zona apartamentele se vand repede, acesta pot fi un loc excelent.

Un cartier bun ar trebui sa includa, de asemenea, facilitati importante, cum ar fi magazine alimentare, magazine si restaurante. Daca trebuie sa parcurgi o distanta mare pentru a ajunge la orice, este posibil ca locatia sa nu fie prea atractiva. Scolile sunt un alt detaliu important. Chiar daca nu ai copii, daca doresti sa vinzi apartamentul in viitor, multi cumparatori vor fi in cautarea unor scoli bune. Calitatea scolilor locale si distanta fata de casa sunt ambii factori importanti de luat in considerare.

In cele din urma, nu uita de siguranta. Un cartier care are o rata scazuta a criminalitatii si este un loc primitor si sigur pentru a te plimba si pentru a comunica cu vecinii este tipul de loc in care cei mai multi oameni vor sa traiasca.