Cum poti avea grija de boxa portabila

Cum poti avea grija de boxa portabila

Fie că lucrezi în industria divertismentului, ori că adori pur și simplu muzica, din echipamentele pe care le-ai achiziționat în acest scop nu lipsesc, cu siguranță, boxele portabile. Deja zâmbești, pentru că o boxa portabila chiar se numără printre gadget-urile tale preferate, și chiar ai plătit bani frumoși pentru ea.

Perfecte pentru exterior, dar și interior

Potrivit specialiștilor, aceste boxe portabile sunt perfecte, deoarece nu cântăresc mult, sunt destul de accesibile – în majoritatea cazurilor, și se pretează să fie folosite atât în interior, dar și la un eveniment special, organizat în aer liber. Există o ofertă generoasă de boxe portabile, și sunt chiar de mai multe dimensiuni, în funcție de cerințele clientului. Boxele portabile Bluetooth sunt pe primul loc în ceea ce privește preferințele, și de regulă în cazul lor avem de a face cu baterii reîncărcabile sau înlocuibile.

Calitate ridicată a sunetului

Adevărații iubitori de muzică adoră să o ”simtă”, să intre în contact direct cu fiecare notă, cum se spune. De aceea, adevărații cunoscători apreciază avantajele acestor dispozitive. Nu doar pentru că sunt ușor de manevrat, au o durabilitate ridicată, ci în special pentru calitatea sunetului, una excelentă. Pentru a ajunge însă aici, trebuie să știi că și calitatea audio la superlativ depinde de mulți factori, cum ar fi materialele din care este fabricate boxa, calitatea acestora, design-ul și multe altele. Orice detaliu își are rolul lui bine stabilit.

Întreținerea corectă a boxei îi crește rezistența și durabilitatea

Pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută, iar sunetul să se audă mereu ireproșabil, trebuie să ai grijă de boxa ta portabilă. De aceea se recomandă ca, periodic, să treci acest gadget prin mai multe operațiuni de întreținere. Nu-ți face griji, nu este nimic complicat, totul se rezolvă foarte ușor. Dacă procedezi așa, durata sa de utilizare va crește, ceea ce îți și dorești, nu?

Nu lăsa să strângă praful

Atunci când ai citit recomadarea de mai sus, cel mai probabil te-ai gândit la faptul că o boxă portabilă plină de praf este un semn al neglijenței. Da, într-adevăr, putem vorbi și de o preocupare pentru aspectul boxei, mai ales când te prezinți cu ea la un eveniment special, o petrecere de nuntă de exemplu. Dar, cu toate acestea, praful acumulat în cantitate mare poate duce, în timp, la deteriorarea boxei. De aceea, imediat după ce ai folosit-o, și chiar înainte de această operațiune, șterge-o de praful acumulat. Apoi, când nu o folosești, nu o lași pur și simplu aruncată într-un colț al camerei sau al unui spațiu de depozitare. Folosește o carcasă de protecție, și praful nu se va depune atât de ușor pe gadget-ul tău. Observă cu atenție fiecare fir de praf, mai ales cel care se depune pe difuzor, și îndepărtează-l din timp, nu-l lăsa să se adune în cantități mari.

Curăță regulat boxa

Pentru îndepărtarea prafului, întotdeauna se vor folosi cârpe moi și ușor umede. Și, chiar dacă pe piață există numeroase produse de curățare a prafului, sub formă de lichid sau de spray, acestea nu se recomandă să fie folosite atunci când te ocupi de murdăria de la suprafața difuzorului. Mai exact, este interzisă pulverizarea direct, din motive lesne de înțeles. De mare ajutor sunt însă produsele destinate spălării ferestrelor, care nu au amoniac în compoziția lor. Acestea trebuie însă mai întâi pulverizate pe cârpa cu care ștergi praful, și abia apoi dai ”atacul”.

Niciodată, la curățarea boxei tale portabile nu trebuie să folosești substanțe corozive, solvenți, produse de curățare care conțin alcool, amoniac, sau alte ingrediente chimice despre care nu știi ce reacție pot avea asupra gadget-ului.

Lumina puternică a soarelui, de evitat

Poți prelungi durata de viață a boxei tale portabile și atunci când ai grijă de locul unde o depozitezi. De preferat ar fi să fie evitate razele puternice ale soarelui care ”bat” direct pe echipament. O dată nu este nicio problemă, dar nu trebuie să devină o obișnuință. Expunerea prelungită la razele puternice ale soarelui ar putea să cauzeze supraîncălzirea difuzoarelor. Dacă nu ai cum să procedezi astfel, pentru că o folosești regulat, pe perioada sezonului estival, pentru momente plăcute la piscină sau la plajă, poți recurge la un mic truc: ai grijă ca mereu lângă boxa ta portabilă să fie în funcțiune și un ventilator mic. Acesta va menține temperatura boxei la un nivel acceptabil.

Fără electricitate statică

Dacă nu ai fost prea tare la fizică în generală sau liceu, prin electricitate statică se înțelege cea care îți ridică părul pe cap. Da, știi despre ce este vorba. Din păcate, aceasta poate afecta partea de electronică de la interiorul boxei, și difuzoarele sunt primele care au de suferit. Concret, acumularea de electricitate statică poate duce la arderea boxei tale portabile Bluetooth.

O bună ventilație

Aminteam câteva rânduri mai sus despre acel truc simplu, cu ventilatorul. Nu am exagerat cu nimic, iar pentru a te bucura cât mai mult de calitatea sunetului boxei tale portabile, este important ca aceasta să se mențină rece atunci când o utilizezi în mod regulat.

Atunci când sunt îngrijite și întreținute în mod corespunzător, unele obiecte pot dura chiar și o viață întreagă. Și, chiar dacă nu crezi, în această categorie intră și boxele portabile. Așadar, nu ignora recomandările noastre de îngrijire, și mai ales, respectă-le și pe cele pe care producătorul gadget-ului le-a trecut în manualul de instrucțiuni. Acolo ai mult mai multe detalii, de care chiar trebuie să ții cont. Procedează în acest fel și te vei bucura timp îndelungat de investiția făcută.