Cum putem fi siguri că mobila vândută online chiar este din lemn masiv

Cum putem fi siguri că mobila vândută online chiar este din lemn masiv

Mobila din lemn masiv de stejar, nuc sau alte esenţe tari este o raritate și trebuie să fim foarte atenţi când comandăm online elemente de mobilier care sunt prezentate ca fiind din lemn masiv deoarece de multe ori putem fi ușor înșelaţi.

Eleganţa pieselor de mobilier realizate din lemn masiv este poate cel mai important aspect. Meșterii cu tradiţie în prelucrarea lemnului știu să scoată în evidenţă trăsăturile fiecărei specii, astfel încât produsul final să facă o impresie deosebită. Diversele finisaje și uleiuri aplicate lemnului îi conferă un aspect de mare fineţe, care se diferenţiază și iese în evidenţă prin culoare și naturaleţe.

Producătorii de mobilier veritabil din lemn masiv nu sunt foarte mulţi în primul rând deoarece majoritatea consumatorilor se orientează spre produse ieftine din pal furniruit sau MDF vopsit. De aceea, este foarte important ca atunci când ne dorim să achiziţionăm mobilă de calitate din lemn masiv să studiem foarte bine oferta existentă la producătorii autohtoni, iar cel mai ușor putem face acest lucru cu o căutare Google pe “mobila lemn masiv“.

mobilier lemn masiv de serie

MOBILIER LEMN MASIV DE SERIE

Datorită complexităţii mai ridicate de realizare a pieselor din lemn masiv, a gusturilor diverse și a personalizărilor specifice, șansele ca să găsiţi produse de serie sunt foarte mici. Numai un număr redus de piese de mic mobilier sunt realizate în serie, cum ar fi măsuţe de cafea, noptiere, biblioteci, scaune, mese dining, câteva modele de paturi și comode TV. Aceste produse le veţi găsi prezentate în magazine online de mobilă lemn masiv specifice cu dimensiuni și preţuri standard. Pentru produsele aflate pe stoc, termenul de livrare este de 1-2 zile lucrătoare. În funcţie de valoarea comenzii, de dimensiunea produselor și de adresa cumpărătorului, livrarea poate fi efectuată prin curierat rapid sau printr-o firmă specializată de transport, care are și cunoștinţe specifice pentru executarea montajului.

În cazul în care optaţi pentru comandarea online a pieselor de serie, vă recomandăm să realizaţi în primă fază o comandă simplă pentru un singur obiect de mobilă, pentru a putea analiza la primire calitatea execuţiei și culoarea reală a mobilei, care în realitate diferă de cele mai multe ori de imaginile prezentate online. Dacă totul este ok cu prima piesă, puteţi efectua o nouă comandă și pentru restul elementelor dorite.

mobilier lemn masiv la comanda

MOBILIER LEMN MASIV LA COMANDĂ

Marea majoritate a producătorilor execută mobila lemn masiv pe bază de comandă. Timpul de livrare variază între 3 și 6 săptămâni, în funcţie de nivelul de aglomerare a comenzilor dintr-o anumită perioadă. Comenzile se lucrează în baza unui contract ferm și se percepe un avans între 30 și 50%, iar diferenţa se achită la livrare sau anterior livrării finale.

Pentru mobila realizată la comandă vă recomandăm să solicitaţi producătorului să vă transmită în prealabil un mostrar de nuanţă și esenţă, pentru a fi siguri că produsele realizate ulterior îndeplinesc culoarea și design-ul pe care vi-l doriţi. Odată executate piesele de mobilier nu mai puteţi să le refuzaţi pe motiv de culoare.

masa bucatarie si scaune din lemn masiv
Masă bucătărie și scaune din lemn masiv