Cum sa alegi mobilierul de gradina?

Cum sa alegi mobilierul de gradina?

Nu exista loc mai bun pentru a ne relaxa decat terasa propriei case, balconul sau gradina personala. Sunt spatii in care ne relaxam, citim o carte, stam de vorba cu prietenii sau luam cina cu familia. Iti oferim toate ideile pentru ca tu sa alegi mobilierul de exterior care se potriveste cel mai bine gradinii tale si sa reusesti sa iti creezi oaza de liniste. Datorita acestuia, iti poti face spatiul exterior mult mai decorativ si mai functional. Fiecare gradina are nevoi, iar la raki.ro vei gasi ce iti trebuie.

Alegerea mobilierului in functie de dimensiune si spatiu

Atunci cand alegeti mobilierul de exterior, trebuie sa tineti cont de functia pe care urmeaza sa o indeplineasca, de spatiul disponibil pe care il aveti si de preferintele decorative. Dimensiunea spatiului este primul criteriu de care trebuie sa tii cont inainte de a te hotara asupra unui set de mobilier de exterior. Ce vrei sa decorezi? O terasa, o gradina mare, un mic balcon sau veranda…

Pentru spatiile mici, recomandam piese care ocupa putin spatiu atunci cand sunt depozitate, precum mobilierul pliabil sau scaunele stivuibile. Avem un anumit spatiu de care va trebui sa profitam la maximum.

Pentru un balcon, dimensiunile fiind reduse, exista diferite variante: o masa si scaune pliante sau stivuite, mese extensibile, un recliner confortabil cu o masa laterala sau un hamac pentru relaxare.

Daca avem mai mult spatiu si avem terasa sau veranda, atunci gama de alegere este mai larga: de la un set de sufragerie, care poate fi cu masa fixa ​​sau extensibila, si cu scaune sau fotolii, o zona de relaxare cu o masa joasa, canapea si fotolii.

Cand avem o gradina, putem face diferenta intre diferite zone, fiecare cu o anumita functionalitate: o sufragerie care poate include o zona de bucatarie cu gratarul sau, zona de canapea, fotolii si masa joasa, fara a uita de o zona de relaxare cu hamace sau sezlonguri pentru odihna si plaja.

In plus, poti gasi solutii care se adapteaza diferitelor functii si spatii. Atat pentru pranz si cina afara in zilele cu vreme buna, cat si pentru dupa-amiezile si serile amuzante pe veranda cu prietenii. In acest sens, exista diferite piese de mobilier si accesorii din aceeasi serie sau stil pentru a completa decorul.

O alta posibilitate sunt solutiile modulare pe care le poti combina pentru a te adapta la utilizare, numarul de persoane si spatiul disponibil. Module diferite (fotolii, coltare, sezlonguri…) cu acelasi design pentru a le combina dupa cum iti place si cum ti se potrivesc mai bine.

Alegerea mobilierului in functie de material

Merita sa te gandesti bine si la materialele cu care este realizat mobilierul. Pe de o parte, materialul poate defini stilul mobilierului, iar pe de alta parte, nu toate au nevoie de aceeasi intretinere pentru a le mentine impecabil pentru o lunga perioada de timp:

  1. Mobilier din lemn

Lemnul poate fi de tec, salcam sau orice alt lemn tropical. Teakul este cel cu cea mai mare densitate, si cel care rezista cel mai bine la elemente meteo. Celelalte ar trebui protejate sub acoperis, pergola sau umbrela. Putem gasi tot felul de piese de mobilier din lemn: mese, scaune, fotolii, foisoare etc. Sunt de obicei cu un stil mai clasic, dar combinate cu alte materiale precum ratanul sau aluminiul, ii confera un aer fresh si modern.

Lemnul poate fi etern, are nevoie doar de ingrijire periodica: aplicarea unui tratament cu ulei sau pata, pentru a-l hrani si proteja. Pentru tapiteria structurilor din lemn se poate folosi tesatura nautica, care este foarte rezistenta la aerul sarat si la umiditate, deci va avea o durabilitate mai mare.

  1. Mobilier din ratan

Ratanul natural este un clasic in mobilierul de terasa si gradina. Este un material care confera eleganta si ambalaj. Ar trebui protejat de intemperii, fiind mai bine asezat sub acoperis. Este tratat din fabrica impotriva insectelor si ciupercilor. Mesele pot avea un blat din sticla securizata, de cinci ori mai rezistent decat sticla normala, iar in caz de spargere, aceasta se va transforma in bucati minuscule rotunjite.

Ratanul sintetic iti permite sa detii mobilier care este foarte rezistent la apa si razele ultraviolete. Este o fibra impletita fabricata in polietilena. In general, structura interioara a mobilierului este realizata din otel sau aluminiu si acoperita cu ratan. In plus, nu necesita aproape nicio intretinere. Mesele pot fi combinate si cu sticla securizata, si exista tipuri de mese de living, care pot fi ridicate foarte usor pentru a deveni masa de sufragerie.

  1. Mobilier din rasina

Rasina este un material foarte rezistent la umiditate, chiar si in medii saline si rezista bine la incidenta razelor UVA. Sunt piese de mobilier usor, multe dintre ele ideale pentru spatii mici, cu design moderne si practice, si la un pret accesibil. Totusi acesta necesita intretinere.

  1. Mobilier metalic

Metalul este, de asemenea, folosit pentru a face tot felul de piese de mobilier. Sunt fabricate din otel, aluminiu si otel inoxidabil. Cele din otel nu permit expunerea la intemperii, mai ales in zonele cu umiditate ridicata. Acestea necesita intretinere periodica pentru a nu se deteriora. Cele din aluminiu, in schimb, nu ruginesc si sunt usoare. Iar cele mai solide si rezistente sunt cele din otel inoxidabil.

Acest mobilier este de obicei combinat cu sticla securizata pentru blaturi de masa si cu textilena pentru sezutul si spatarul scaunelor, fotoliilor sau sezlongurilor. Este un material foarte rezistent la soare si umiditate. Are tratament antifungic. Captuseala interioara iti ofera confort.

Pentru conservarea mobilierului, in cazul in care trebuie sa il depozitezi, recomandam acoperirea lui cu huse de protectie respirabile si impermeabile. In acest fel piesele de mobilier vor ramane in conditii optime mult mai mult timp.