Atunci cand vorbim despre usi de mobilier din MDF infoliate este important sa stii cum se aplica in mod corect folia pe aceste suprafete, astfel incat sa nu intampini probleme cu ele ulterior si sa nu apara fenomenul de cojire.
Folosirea usilor din MDF infoliat poate pune unele probleme mai ales atunci cand mobila este intensiv utilizata. Fronturile din MDF infoliat sunt tot mai des folosite un tara noastra iar in strainatate sunt utilizate drept solutie versatila si practica. Din fericire, producatorii locali specializati, care se ocupa cu atentie de profilurile de MDF infoliat pe care le produc. Cu toate acestea, in timp, pot aparea unele probleme cum ar fi – procesul tehnologic care nu este simplu asa cum ar putea parea si care vine cu mai multe optiuni pentru lipire. Conteaza extrem de mult si calitatea foliei, grosimea sa, calitatea suportului, temperatura de lipire, conditiile de lucru si alte astfel de aspecte care pot face ca procesul sa aiba succes.
De asemenea, este foarte importanta si calitatea foliei si grosimea sa pentru ca in functie de folie se va stabili si rezultatul. Procentul de probleme este mai mic daca stii exact cum sa pui folia pe mobilier.
Unde pot sa apara cele mai comune probleme
In primul rand vor aparea pe fronturle superioare, la stanga si la dreapta hotei. Clientul poate avea o hota prea mica, iar in acest caz este nevoie de hote mai late de 60 cm care sa functioneze bine cu mobila infoliata. O alta probelma poate fi faptul ca hota nu este folosita. O oala inalta aflata pe foc degaja aburi de fierbere care ajung pana la 40 cm deasupra si care pot ajunge la o temepratura aproape agala cu cea la care s-a facut lipirea.
In situatia aceasta sunt sanse foarte mari ca folia sa se stranga si sa incepa sa se creponeze sau chiar sa se dezlipeasca.
Acest lucru se poate intampla si cu mobila aflata aproape de aragaz care nu se inchide bine sau care este prost ventilat. O parte dintre cei care produc fronturi din MDF infoliat isi iau masuri de protectie si de executie astfel incat sa nu apara probleme. Altora li se pare ca aceste solutii afecteaza designul produs de ei si risca alegand solutii clasice.
Masurile sunt simple si folia poate fi protejata daca stii exact cum se face. Se intampla totusi ca dupa o perioada lunga de timp sa se desprinda folia, in special la fronturle lucioase. Se stie ca lipirea se va face cu adeziv care este pulverizat pe directia cantului. Acest adeziv in cantitate mare este cel care da efectul de coaja de portocala.
In acest sens, cea mai buna solutie este aceea de a inlocui folia astfel incat mobila ta sa isi recupereze designul initial si aspectul unic si special. Cu ajutorul foliei va fi mai usor sa obtii rezultatele dorite si sa iti salvezi mobilierul pentru ca de cele mai multe ori, mobila in sine nu are nimic, si doar aspectul este afectat.