Cum se reincarca aerul conditionat al masinii?

Un kit de reincarcare automata a aerului conditionat va permite sa va incarcati aerul conditionat al masinii. Cu toate acestea, depanarea aerului conditionat al unei masini este rezervata mecanicilor experimentati. Iata procedura pentru reincarcarea unui aparat de aer conditionat pentru automobile. Atunci cand masina ta are nevoie de freon, primul lucru pe care trebuie sa il faci este o vizita la un service auto.

Daca tot faci o vizita la service, poti verifica si celelalte elemente componente ale masinii tale, iar noi iti recomandam sa te orientezi catre un service care poate verifica si jantele. Stiai ca exista si servicii de sudura jante aliaj? Cu ajutorul acestora, jantele tale pot si salvate fara sa fie nevoie sa le schimbi.

Materiale necesare:

  • Set de reincarcare a aerului conditionat
  • Trusa de scule
  • Echipament de protectie

Pasul 1: Conectati setul de incarcare la aerul conditionat

Setul pentru aerul conditionat include un manometru care trebuie conectat la capetele furtunului flexibil daca nu este deja. Insurubati accesoriile incluse in kitul de reumplere la recipientul de agent frigorific si la furtun. Apoi, porniti contactul si porniti aerul conditionat in masina. Conectati conectorul setului de reumplere la supapa de joasa presiune a sistemului de aer conditionat. Pentru a determina daca instalatia de aer conditionat are nevoie de freon este important sa treci mai intai printr-un proces de verificare si incarcare freon auto pe care doar specialistii il pot face corect, deci mergi pentru o verificare in service.

Pasul 2: Reincarcati aerul conditionat

Incepeti prin strapungerea cutiei. Intoarceti robinetul armaturii in sensul acelor de ceasornic pana cand nu poate fi rotit. Un ac se afla in interiorul fitingului si va strapunge conserva. Tineti cutia cu capul in jos si porniti robinetul. Monitorizati reincarcarea folosind manometrul. Incarcarea aerului conditionat este completa atunci cand presiunea ajunge intre 25 si 45 Psi.

Pasul 3: Deconectati kitul si asigurati-va ca reincarcarea este terminata

Lasati aerul conditionat sa functioneze cateva minute. Verificati daca produce aer rece la putere normala. Daca nu, injectati mai mult freon folosind doza de lichid. Daca aerul conditionat este complet incarcat, puteti opri sistemul si deconectati recipientul. Inchideti robinetul, deconectati fitingul si repozitionati capacul supapei de joasa presiune. Daca ramane lichid in cutie, nu scoateti racordul. Puteti pastra conserva depozitand-o intr-un loc adecvat, ventilat, departe de orice sursa de caldura.

Cat costa o schimbare de feron la un aer conditionat pentru automobile?

Costul unei reincarcari a aerului conditionat depinde de profesionistul cu care vorbiti. Pachetul de aer conditionat include reincarcare si forta de munca. Pentru a nu plati prea mult pentru aerul conditionat, alegeti service-urile independente decat dealerii care sunt adesea mai putin costisitori. De asemenea, service-urile fac adesea promotii privind aerul conditionat pe masura ce se apropie vara.

Noi ti-am prezentat pasii pentru incarcare, insa mentionam ca cea mai buna varianta este aceea de a apela la service-uri sepcializate pentru ca asa vei determina daca ai si alte probleme la instalatie care pot determina distrugerea anumitor componente sau daca anumite tevi sunt sparte.