Cum se resetează regulatorul de propan pe un grătar pe gaz

Cum se resetează regulatorul de propan pe un grătar pe gaz

Dacă întâmpinați probleme la pornirea grătarului pe gaz, este posibil ca rezervorul dvs. de propan să necesite o dezblocare.

Ai cei mai buni burgeri pregătiți și gata să fie la grătar la perfecțiune, iar o mulțime flămândă așteaptă felul principal. Dar, dintr-un anumit motiv, grătarul dvs. pe gaz pur și simplu nu se încălzește suficient – sau chiar mai rău, este bâzâit și nu începe deloc.

Ați verificat pentru a vă asigura că rezervorul dvs. de propan este plin, nu există scurgeri în furtun și supapa de gaz este deschisă, deci ce dă? Acest truc mic pe care unii îl numesc „izbucnind” rezervorul de propan ar putea salva ziua. Asigură-ți siguranța cu butelii la domiciliu arad, ei dispun de butelii de înaltă calitate cu toate testele necesare trecute.

Bazele rezervorului de propan

Conectat la supapa de închidere a rezervorului de propan este un mecanism numit regulator de propan. Regulatorul de propan face exact asta – reglează fluxul de gaz către grătar. Este o caracteristică de siguranță extrem de importantă, deoarece va restricționa fluxul de gaz în cazul în care va exista vreodată o scurgere, prevenind eventual o explozie.

Cu toate acestea, natura sa delicată necesară înseamnă că este ușor declanșată ori de câte ori există o schimbare de presiune, care se poate întâmpla dacă porniți arzătoarele accidental înainte de a deschide supapa rezervorului de propan sau dacă există o schimbare mare de temperatură în vreme.

Problema rezidă în supapa de by-pass din interiorul regulatorului. Dacă există o presiune excesivă, supapa se va bloca complet sau parțial pentru a opri ieșirea gazului din rezervor. Din fericire, tot ce trebuie să faceți este să resetați supapa de by-pass. Deci, iată cum să o faceți.

Bazele rezervorului de propan

Eroarea rezervorului de propan

Mai întâi, deschideți capacul de pe grătar pentru a vă asigura că gazul nu se acumulează în interior. În al doilea rând, opriți toate arzătoarele de pe grătar. Asigurați-vă că verificați de fiecare dată când fiecare arzător este oprit. Contactați butelii la domiciliu dacă nu sunteți siguri de pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a rezolva această problemă.

Pe rezervorul de propan, răsuciți supapa de închidere a rezervorului de propan în sensul acelor de ceasornic până când este complet închisă. Apoi, scoateți furtunul rezervorului de propan în același mod în care faceți când schimbați rezervorul. Probabil veți auzi un ușor șuierat scăpând pe măsură ce excesul de presiune este eliberat.

Pornirea grătarului în siguranță

Așteptați să reconectați furtunul timp de aproximativ 30 de secunde. În acest timp, regulatorul de propan se va reseta singur.

După ce ați așteptat, reconectați furtunul, asigurându-vă că este strâns corect. Când furtunul este în poziție, redeschideți încet supapa de propan cu un sfert de tură. Este important să redeschideți supapa încet, deoarece rotirea ei prea rapidă ar putea declanșa din nou regulatorul. După această întorsătură inițială, continuați și deschideți-l încet până la capăt.

Odată ce supapa este deschisă, porniți fiecare arzător unul câte unul, asigurându-vă că există o flacără care iese înainte de a trece la următorul. Trebuie să observați că înălțimea flăcării este mai mare decât înainte. După ce ați pornit toate arzătoarele, opriți-le unul câte unul.