De ce nu merg tinerii la teatru?

De ce nu merg tinerii la teatru?

Cel mai probabil nu exista un raspuns universal valabil la aceasta intrebare si probabil ca exista foarte multi factori datorita carora tinerii nu isi cumpara bilete teatru Bucuresti. Este foarte posibil ca in centrul acestei probleme sa fie perspectiva tinerilor fata de un mediu etilist.

In ochii tinerilor, teatrul este etilist, iar ei nu se afla pe aceeasi lungime de unda cu acest termen. Si posibil ca acesta sa fie unul dintre motivele pentru care ei nu participa la spectacole de teatru si nu intra pe site-uri precum entetrix.ro pentru a verifica disponibilitatea si diversitatea spectacolelor de teatru.

Multi dintre tineri considera ca teatrul este strans legat de musical-uri, acele spectacole de lunga durata in care actorii si actritele canta si danseaza, ceea ce poate parea oarecum plictisitor. Ca sa nu mai spunem ca preturile acestor spectacole pot fi destul de piperate, iar tinerii fie nu dispun de foarte multi bani, fie aleg sa ii cheltuiasca pe altceva. Iar atunci cand ajung sa isi caute bilete ieftine si sa le rezerve, a petrece o seara la teatru poate ceva foarte neobisnuit pentru aceasta categorie de varsta.

Exista anumite modalitati de a achizitiona bilete ieftine la teatru, iar pe site-uri online precum este enterix.ro se pot gasi numeroase spectacole atat pentru Bucuresti, cat si pentru celelalte orase mari din tara unde exista teatre. De asemenea, exista posibilitatea de a achizitiona bilete la preturi mult mai accesibile sau pot exista anumite reduceri pentru diferite categorii de varsta.

Din perspectiva tinerilor, exista mai multi factori care alimenteaza lipsa de participare a acestora la spectacolele de teatru, iar primul este legat de pretul biletelor. Atunci cand pretul biletelor este din ce in ce mai mare, tinerii aleg sa renunte la a cauta pe entertix.ro si vor ramane cu impresia ca teatrul nu este pentru ei.

O alta piedica in participarea tinerilor la spectacolele de teatru poate fi mediul de televiziune sau internetul, acestea din urma atragand din ce in ce mai multi tineri si ocupandu-le acestora o mare parte din timpul liber sau chiar provocand dependenta.

De asemenea, majoritatea scolilor ar trebui sa promoveze acest tip de arta in randul elevilor si a studentilor si sa mearga impreuna la spectacole de teatru. Iar avantajul este ca, fiind un grup mare, cel mai probabil ei vor putea urmari piesa cumparand bilete ieftine sau chiar gratuite. Ar trebui ca teatrul sa isi directioneze publicul, in special tinerii, catre sectorul subventionat, caci in acest fel ei vor fi mult mai deschisi atunci cand vine vorba de a participa la spectacole de teatru.

Iar, pentru a putea atrage cat mai multi tineri sau chiar adulti, aceste piese de teatru ar trebui sa nu aiba bilete de intrare, sa fie gratuite, caci in acest fel acestia vor veni atat din interes, cat si din curiozitate.

Enterix.ro este locul unde pot fi achizitionate bilete de teatru la diverse piese, iar tinerii de pretutindeni ar trebui educati si provocati sa vina si sa se implice in aceste activitati teatrale.