De ce sa cititi carti despre dezvoltare personala: motive de top!

De ce sa cititi carti despre dezvoltare personala: motive de top!

Adesea tindem sa cred ca cartile de dezvoltare personala sunt un cliseu, dar aceste idei preconcepute sunt ale persoanelor care nu stiu nimic despre ele. Iata de ce ar trebui sa incepeti sa cititi carti de dezvoltare personala.

Cartile de dezvoltare personala nu sunt clisee, sunt utile

Este o nebunie pentru oricare dintre noi sa credem ca o carte nu ne poate ajuta. Asta inseamna ca putem folosi aceste resurse uimitoare pe care altii le-au impartasit prin experientele lor de viata pentru a ne ajuta pe noi insine sau poate pe cei din jurul nostru.

Nimic nu ne leaga mai mult decat experientele de viata comune. Exista ceva atat de puternic in a citi prin ce a trecut cineva in viata, incat ne poate influenat si noua viata in cel mai bun mod.

Aceste carti despre dezvoltare personala duc totul la un alt nivel, deoarece scopul este ca noi sa devenim cele mai bune versiuni posibile ale noastre. Fiecare autor va avea propriile povesti si va expune anumite experiente si lucruri, iar asta face ca totul sa fie atat de revigorant pentru a ne face sa invatam ceva nou.

Iti vor schimba viata

Mentalitatea noastra este atat de importanta. Felul in care ne gandim la ceva sau la cineva va avea un impact semnificativ asupra modului in care vom experimenta anumite experienta.

Cartile de dezvoltare personala va vor ajuta atat de mult in acest domeniu. De la locul de munca, la relatiile voastre, sanatatea si obiectivele voastre, veti privi lucrurile diferit odata ce veti incepe sa ganditi diferit.

Iti vor schimba atitudinea.

Ce ne face sa gandim diferit? Atitudinea noastra. Lucruri care odata pareau imposibile sau prea grele, prea infricosatoare, acum par a fi realizabile. Sigur ca nu va fi usor sa reustiti totul imediat, dar veti avea un punct de plecare grozav. Nimeni nu poate aparea si nici nu poate face ceva grozav cu o atitudine proasta.

Va va face sa va concentrati pe ceea ce conteaza

Odata ce deveniti mai constienti de modul in care va petreceti zilele si timpul, veti incepe sa vedeti unde ar trebui sa reduceti si de unde ar trebui sa alocati mai mult timp pentru ceea ce va place sa faceti. Evident ca inca mai trebuie sa ne ocupam si de alte obligatii, dar ideea este sa va alocati mai mult timp pentru a face ceea ce doriti sa faceti.

Va va ajuta sa va adaptati obiectivelor.

O parte importanta din a ne descoperi pe noi insine este sa realizam de ce suntem capabili. Nu doar in modul in care gandim sau ne comportam, ci si in ceea ce ne-am dori sa realizam. Cu totii avem vise si obiective, chiar daca ni se par exagerat. Nu va fie frica sa visati. Notati-va obiectivele si faceti un plan de actiune pentru ca acestea sa devina realitate. Cu cat te dezvoltati mai mult si va provocati vechiul mod de a gandi, cu atat veti incepe sa vedetii ca lucrurile se schimba in viata voastra. Trebuie doar sa credeti ca este posibil.

Va va face sa iesiti din zona de confort

Odata ce incepet sa va notati obiectivele, veti incepe sa realizati ca, pentru a ajunge acolo, va trebui sa iesiti din zona de confort. Cartile de dezvoltare personala va ajuta sa faceti asta. Incercati sa nu mai pierdeti timpul. Va vor face mai curajos si va vor face sa incercati fara teama. Si acolo incep sa se intample lucrurile.

Va va face mai constient

Lucrul uimitor despre dezvoltarea mintii este ca provoaca efecte de unda si in celelalte aspecte ale vietii noastre. Veti deveni mai constient de ceea ce faceti si de ce faceti asta. Sau invers, de ce nu faceti ceva cand chiar v-ar placea.

Veti inceta sa va fie atat de frica de ceea ce vor spune oamenii si veti deveni constienti ca atunci cand altii va dispretuiesc sau nu va sustin, sunt doar propriile lor nesigurante care sunt proiectate asupra voastra.

Va vor face sa vreti sa invatati continuu.

Una dintre cele mai bune parti ale lecturii este sa invatati ceva nou – va vor face sa vreti sa continuati sa cititi mai mult. Nu numai ca invatati despre mentalitate, ci invatati despre prorpia persoana si descoperiti noi modalitati de a deveni cea mai buna versiune a voastra.

Cartile de autoajutor ne ajuta sa cream cea mai buna viata posibila

Aceste carti va vor motiva, va vor face sa luptati, va vor face sa apreciati totul si pe toti cei din jurul vostru la un nivel mai profund si sa abordati temerile cu mai multa seninatate. Toate temerile depasesc beneficiile asa ca cititi carti de dezvoltare personala pentru a va schimba atitudinea si a va concentra pe ceea ce conteaza.

In timp ce unele puncte sau capitole din anumite carti s-ar putea sa nu se aplice voua sau vietii voastre, este intotdeauna placut sa auziti si alte opinii si sa obtineti perspective diferite. In general, este o binecuvantare si este minunat sa invatati de la altii si din experienta altora. Cu totii avem cu ce sa contribuim in acest sens.

Indiferent daca sunteti pe cale sa va intindeti pe un sezlong la plaja sau sa va ghemuiti cu o ceasca fierbinte de cafea sai de ceai pe canapeaua dvs. confortabila, nu exista niciodata un moment gresit pentru a incepe sa cititi o carte de dezvoltare personala care s-ar putea sa va faca sa va revizuiti complet viata si modul de a gandi.