Farfurii portelan, preferate în industria Horeca și nu numai

Farfurii portelan, preferate în industria Horeca și nu numai

 

După o bună perioadă de… ignoranță, oamenii au început să fie mult mai atenți nu doar la alimentele pe care le consumă, ci și la materialele din care sunt create recipientele în care se pregătesc mâncărurile, dar și recipientele de care le servim. Spre deosebire de anii trecuți, acum am înțeles că toate acestea contează mult mai mult atât în ceea ce privește gustul preparatelor, dar și a modului în care acestea ne influențează starea de sănătate. De aceea, plasticul, atât de îndrăgit în urmă cu doar 20- 30 de ani în urmă, de exemplu, acum nu mai este privit ca o soluție bună.

Atenție la materialele folosite

Nu doar în bucătăriile profesioniste, ci și în cea din propria locuință, am început să folosim echipamente care ne ușurează munca, vase și oale din materiale de bună calitate, dar și farfurii sau tacâmuri de mai bună calitate. Materialele din care sunt fabricate acestea nu sunt întotdeauna inofensive pentru starea noastră de sănătate, așa că este nevoie să studiezi un pic mai bine această problemă înainte să faci o achiziție. Cu atât mai mult cu cât lucrezi în industria Horeca, unde este nevoie de o calitate la superlativ. Specialiștii sunt de părere că fonta, sticla, ceramica și porțelanul sunt cele mai bune materiale.

Cerințe de bază pentru recipientele care nu afectează sănătatea

Pentru că există o mulțime de informații contradictorii referitor la cerințele care trebuie îndeplinite pentru ca recipientele în care preparăm sau servim mâncarea, am decis să ți le prezentăm și ție. Astfel, materialul folosit la fabricarea lor să fie inert, să nu influențeze în vreun fel gustul preparatelor, să nu elimine substanțe periculoase atunci când este în contact cu o sursă de căldură, să nu îți modifice proprietățile la variațiile de temperatură și să fie stabil din punct de vedere termic.

Farfuriile din porțelan, cea mai bună soluție

Printre alte materiale care îndeplinesc cu brio cerințele de mai sus se află și porțelanul. De altfel, din cele mai vechi timpuri oamenii i-au observant calitățile și de aceea l-au folosit nu doar pentru gătit, dar chiar și în industria farmaceutică. Sunt mulți cei care consideră chiar că acest material ar fi foarte bun pentru a ajuta organismul să elimine mai ușor toxinele. Prin urmare, nu este de mirare că în prezent, în industria Horeca, atunci când vorbim despre farfurii portelan, toată lumea este de acord că avem parte de cea mai bună calitate, și de aceea sunt folosite cam peste tot.

Rezistență ridicată

Originar din China, în prezent porțelanul este materialul cel mai des folosit când este vorba despre fabricarea serviciilor de masă, atât cele formale – pentru uzul zilnic, dar și a celor elegante. Este și normal, deoarece avem de a face cu un material cu o rezistență foarte mare, care se comport foarte bine la temperaturi ridicate, iar preparatele servite din farfurii porțelan nu își schimbă în niciun fel gustul, și nici nu își pierd din substanțele nutritive pe care le conțin.

Gamă variată de modele

Grație ”ingredientelor” care intră în fabricarea acestor farfurii porțelan, dar și a metodelor prin care acesta este obținut, la final avem de a face cu recipient fine, subțiri, lipsite de porozitate. Și, trebuie să recunoaștem, și cu un aspect estetic deosebit. De fapt, există o mulțime de modele de farfurii porțelan, care parcă abia așteaptă să fie descoperite și apoi folosite în bucătăria ta, sau a restaurantului tău.

Ușor de folosit și de întreținut

Chiar dacă avem de a face cu o gamă largă de materiale din care pot fi realizate recipientele din care servim preparatele, tot porțelanul este cea mai bună alegere. Sunt nu numai ușor de folosit, dar și de întreținut. Pot fi utilizate chiar și în prepararea unor mâncăruri la cuptorul pe gaz, electric sau la microunde, se spală ușor și rapid, inclusiv în mașina de spălat vase. Cumpără și tu farfurii porțelan, deoarece grație rezistenței sale deosebite ai parte de o bună investiție. În plus, mesele tale în familie, sau alături de prieteni, capătă și un plus de eleganță și stil.

Durabilitate ridicată

Specialiștii sunt de părere că porțelanul, cel puțin în bucătărie, se dovedește a fi materialul perfect. Este unul dintre cele mai durabile și mai puternice, și rezistă perfect la temperaturi ridicate, fără niciun del de problemă. Chiar dacă vesela din porțelan este puțin mai scumpă decât cea din ceramică, de exemplu, ai parte de o mai bună calitate, iar investiția inițială se va amortiza ușor.

Avantaje, pe scurt

Pentru a rezuma, îți oferim pe scurt, avantajele pe care le ai dacă folosești farfurii porțelan: sunt neaderente, se curăță ușor doar cu apă și detergent de vase, ai parte de o gamă variată de culori, modele și texturi, astfel încât este imposibil să nu găsești ceva care să se potrivească perfect cu ceea ce îți dorești.

Chiar dacă albul este culoarea preferată, mai ales dacă lucrezi în industria Horeca, poți să ieși un pic din tipare cu unele recipient din diferite culori și modele. Puțină diversitate nu strică niciodată, cu condiția să știi când să te oprești, pentru că e prea mult.

Oferă-i bucătăriei tale un aspect profesionist, rezultat nu numai din folosirea unor echipamente de ultimă generație, ci și prin utilizarea de farfurii porțelan. Cu siguranță contează și avantajele pe care le are porțelanul, așa că da, poți spune cu certitudine că ai făcut cea mai bună alegere!