Implantul dentar te avantajeaza mai mult decat crezi

Implantul dentar te avantajeaza mai mult decat crezi

Nu exista persoana pe planeta aceasta care sa nu fi trecut cel putin o data prin ingrozitoarele dureri de dinti provocate de carii sau poate mici accidente in zona cavitatii bucale. Durerea de dinti sau de masele este una din cele mai greu de suportat, deoarece dintii sunt in conjunctura directa cu nervii faciali si grupele de semnale nervoase transmise direct la creier. Este uluitor cat de multe poti sa inveti atunci cand ai o afectiune stomatologica, mai ales cand cauti de unul singur raspunsuri pe internet.

Asa am decoperit si eu cat se poate de multe despre problemele mele dentare si ca aveam nevoie neaparat de un implant dentar. Am ales sa merg la clinica dentaline-clinic.ro pentru a-mi face implantul dentar, deoarece in baza recenziilor pozitive de pe internet am decis ca este aproape de mine, iar personalul care lucreaza la Dentaline imi inspira incredere.

Consider ca am facut cea mai buna alegere, deoarece, de cum am intrat in cabinetul stomatologic Dentaline, am fost intampinat cu amabilitate si intelegere, iar domnul doctor a inteles urgenta si s-a apucat imediat de lucru la implantul meu.

Ce trebuie sa stie cei care vor sa faca un implant dentar pe viitor?

Interventia de implantologie nu este dureroasa, se realizeaza in cele mai multe cazuri sub anestezie locala. Acest tip de anestezie este foarte eficient oferindu-i medicului posibilitate de a comunica in permanenta cu pacientul. Exista situatii cand se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasa. Aceasta tehnica este folosita de obicei in cazul pacientilor foarte anxiosi sau care sunt supusi unor interventii mai invazive si complexe de lunga durata. Anestezia generala se foloseste in mod exceptional in implantolgia orala, in cazuri particulare.

Durata operatiei variaza in functie de numarul implanturilor ce trebuie inserate si complexitatea cazului tratat in acel moment. In medie, am putea porni de la un minim de 45 minute si pana la cateva ore.

Exista insa cativa pasi care trebuie respectati inainte de face un implant dentar:

Se incepe cu un prim consult amanuntit in care se evalueaza starea de sanatate a caviatii bucale, dar si afectiunile generale. Ar fi de preferat ca pacientul sa se prezinte deja cu o radiografie panoramica recenta, nu mai veche de 6 luni. Pentru a putea insera un implant dentar trebuie sa prezentati examenul medical, dovedind prin acesta faptul ca sunteti un pacient apt, prin rezultatul urmatoarelor analize:

-Hemoleucograma;

-Glicemie;

-Calcemie;

-Colesterol;

-Timpi de sangerare;

-Timpi de coagulare;

-Acid uric;

-Uree;

-VSH.

In etapa finala a investigatiilor radiologice, pacientul este supus examenului de Computer Tomograf (CT). Acesta din urma ne da informatii asupra tesutului osos si vom putea stabili cu certitudine posiblitatea aplicarii sau nu a implanturilor. Tot in urma acestei evaluari se stabileste si daca sunt necesare proceduri suplimentre precum: adaugari si reconstructii osoase ori sinus lift.

Ca regula de baza, tratamentul de implant dentar are 2 mari etape distincte:

Etapa chirurgicala: presupune introducerea implantului in interiorul osului cu rol de a inlocui dintii absenti. Va fi astfel creata o radacina artificiala. Dureaza aproximativ 1-3 luni, in functie de tipul implantului dentar, timp in care pacientul asteapta integrarea in os a implantului.

Etapa protetica: in care se descopera implantul si in care se realizeaza lucrarea definitiva propriu-zisa pe care pacientul o va vedea in cavitatea orala. Aceasta dureza aproximativ o luna.

Ce trebuie facut dupa inserarea implantului dentar?

Ca dupa orice fel de interventie chirurgicala, pacientului i se vor da indicatii cu regimul alimentar de urmat in perioada urmatoare. In mare parte va trebui sa aiba un regim alimentar corespunzator (dieta moale si la temperatura camerei ), evitarea activitatiia fizice, a bauturilor alcoolice si al tutunului pe cat posibil. Nu in ultimul rand, i se vor administra antibiotice si antiinflamatoare pe o perioada de 7-10 zile. Acesta va clati gura cu solutii orale specifice pentru a putea mentine o igiena dentara adecvata in perioada de vindecare. Igiena bucala este esentiala in postoperator.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

In ultimii 12 ani terapia cu implanturi a facut salturi tehnologice si progrese extraordinare, motiv pentru care rata de success a ajuns la 97-98 % pe o perioada de 10-15 ani. Literatura de specialitate confirma faptul ca, daca un implant are o durata de viata de 10 ani dupa ce s-a realizat lucrarea protetica finala, este un succes absolut. Cu toate acestea sunt insa si situatii foarte rare cand implantul nu se integreaza in os. Nu este niciun fel de problema atata timp cat se respecta protocolul: implantul trebuie indepartat si asteptata vindecarea, dupa care se poate incerca un alt tip de implant sau se opteaza pentru un tratament alternativ, eventual classic, conventional.

De ce un implant dentar reprezinta o investitie buna?

In lipsa dintilor, atat masticatia, cat si estetica au de suferit. In plus, osul maxilar, acolo unde nu mai exista dinte sau dinti se va resorbi, adica se va topi, astfel incat inserarea unui implant va fi riscanta sau chiar imposibila in lipsa unor manopere suplimentare, cum ar fi cele de aditie de os, prin care se reface volumul osos astfel incat implantul sa se poata ancora ferm.

Cand se pierd grupe mari de dinti sau chiar toti dintii, estetica faciala are mult de suferit. Oasele maxilare se resorb, iar structurile fetii incep sa se modifice: buzele capata un aspect infundat si subtiat, apar numeroase riduri in jurul gurii si langa nas, dimensiunea verticala scade. Intr-un cuvant, fata capata un aspect de imbatranire prematura ceea ce constituie un mare dezavantaj.

Implantul dentar oferit de dentaline-clinic.ro este rapid, comod, iar doctorii sunt de nota zece!