Instaleaza saltele lamelare izolatie fonica si beneficiaza de liniste in casa ta!

Izolatia casei se face cu scopul de a acoperi mai multe necesitati precum izolarea fonica cat si cea termica. Site-ul magazinului e-izolatii.ro ofera saltele lamelare izolatie fonica de calitate foarte buna, folosite atat in aplicatii casnice, cat si industriale. Exista mai multe motive pentru care aceasta investitie merita facuta, mai ales daca vorbim de o familie compusa din adulti si copii mici. Izolatia sunetului functioneaza atat pentru exterior, cat si pentru interior.  Sunetul poate fi izolat de sursa care il provoaca amplasand aceste saltele lamelare care se pot instala fara a necesita un expert in domeniu.

 

Poluarea fonica este cea mai noua amenintare urbana, afectand omenirea in multe aspecte ale vietii de zi cu zi. Natura sa omniprezenta face viata inconfortabila, fie ca este vorba de zone rezidentiale, birouri, centre comerciale, hoteluri si asa mai departe, afectand multe aspecte vitale precum comunicarea, sanatatea, siguranta, intimitatea etc.

 

Zgomotul excesiv poate afecta negativ functiile noastre cognitive, capacitatea de ascultare si chiar poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi stresul, durerile de cap si inteligibilitatea vorbirii la copii. Cunoscand aceste pericole, cu siguranta trebuie sa ne gandim la modalitati si mijloace pentru a reduce zgomotul din imprejurimile noastre.

 

Desi avem un control slab asupra lumii exterioare, putem reduce masiv impactul in interior, folosind materiale decorative absorbante de sunet pe pereti si tavan. Exista o serie de optiuni disponibile cu designerii de interior pentru a va ajuta sa va izolati fonic camerele, in timp ce le decorati, infrumusetand astfel si spatiul. Dar cum functioneaza aceste materiale acustice? Logica este simpla! Acestea sunt fabricate din materiale de baza, cum ar fi vata minerala, spuma sau lemn de esenta moale, si sunt comprimate greu pentru a crea un sistem puternic de izolare fonica. Cand undele sonore le lovesc, acestea se disipeaza rapid, ucigand astfel zgomotul.

 

Stiinta din spatele izolarii fonice functioneaza pe un principiu simplu bazat pe natura undelor sonore. Fie se reflecta, fie se absoarbe atunci cand sar pe o suprafata. Cand o suprafata este izolata fonic, undele sonore care se lovesc de ea sunt absorbite si se transforma in energie termica de intensitate redusa. Cantitatea potrivita de echilibru intre absorbtie si reflexie va ofera un cadru de sunet perfect in camera dvs.

 

O mare varietate de materiale izolante fonic este usor disponibila in aceste zile. Puteti alege dintr-o multime de optiuni exclusive, de la panouri acustice de perete la perdele fonoabsorbante, pana la panouri izolate fonic DIY. Avantajele utilizarii materialelor izolante fonic va vor lasa coplesiti cu siguranta. Derulati in jos pentru a afla mai multe despre beneficiile lor.

 

Fie ca este vorba de sala de conferinte, un spatiu din hol sau club, aceste tipuri de locuri tind sa fie mai zgomotoase decat restul, datorita numarului mai mare de oameni din locatie, la un moment dat. Folosirea panourilor acustice de perete pentru a decora interioarele acestor locuri poate ajuta magic sa reduca volumul sunetului din zona. Ca rezultat, mai multe conversatii pot continua fara probleme. Scolile si spitalele pot opta si pentru aceste tehnici de izolare fonica pentru a spori standardele de lucru.

 

Cea mai buna caracteristica a izolarii fonice a casei dvs. este ca nu mai trebuie sa faceti compromisuri cu privire la confidentialitatea voastra. Va permite sa va odihniti bine blocand zgomotul din exterior si, de asemenea, va permite sa faceti ceva zgomot sau sa petreceti, fara a va permite sa va deranjati vecinii.

 

Cea mai frecventa problema cu care se confrunta incaperile mari cu tavane inalte este cea a ecoului. Un ecou creeaza lungimi de unda multiple ale undelor sonore retractante care interfereaza cu conversatiile din camera. Mobilierul, perdelele si covoarele pot contribui putin la prevenirea formarii ecoului intr-o mica masura, dar acestea nu sunt suficiente pentru indeplinirea sarcinii, panourile acustice personalizate si placile de perete pot fi de mare ajutor.

 

O problema de sanatate foarte frecventa in zilele noastre este deficienta de auz cauzata de supraexpunerea la sunete puternice peste nivelurile normale. Izolarea fonica este o modalitate eficienta de a evita problemele de pierdere a auzului. In afara de asta, exista multe alte efecte non-auditive asupra sunetului asupra sanatatii, cum ar fi tulburarile de somn, stresul, afectarea cognitiva, supararea si bolile de inima.

 

Zgomotele puternice pot tinde sa distraga atentia oamenilor cu usurinta si sa distruga productivitatea la locul de munca si chiar acasa. Reducerea efectiva a zgomotului prin introducerea unui numar mare de separatoare izolatoare fonice pentru perdele de parcare contribuie la imbunatatirea productivitatii si eficientei.

 

Zgomotele puternice din locurile publice obisnuite precum restaurante, centre comerciale, spitale, sala de gimnastica etc. pot fi o oprire imensa pentru persoanele care trebuie sa poarte conversatii cu ceilalti. A avea panouri acustice independente in spatii deschise mari poate ajuta la absorbtia undelor sonore excesive si poate face locul mai putin zgomotos si placut. Panourile bine decorate se adauga si la coeficientul decorativ al acestor locuri.

 

Avand in vedere impactul din ce in ce mai negativ al sunetelor puternice asupra bunastarii generale a oamenilor, multe tari din intreaga lume respecta protocoale stricte care restrictioneaza zgomotul peste un anumit nivel demarcat. O fiinta umana normala poate suporta sunetul de pana la 120 de decibeli. Orice lucru care depaseste aceasta limita este considerat zgomot si, prin urmare, este interzisa trecerea marcajului.

 

Produsele din categoria de saltele lamelare vata bazaltica Larock 40 ALS 60 mm sunt o investitie foarte buna mai ales daca locuiti intr-o zona aglomerata a orasului.