Intrati pe site-ul Totalwine.ro si descoperiti prestigioasa gama de vinuri!

Vinul a fost din cele mai vechi timpuri bautura preferata a oamenilor in zile festive si petreceri, deoarece are mai multe semnificatii. In primul rand, vinul a fost dintotdeuna bautura zeilor si a regilor, iar in cel de-al doilea rand, inca din acele timpuri vechi oamenii si-au dat seama ca vinul, pe cat este de gustos, pe atat este de benefic pentru sanatate. In ziua de astazi vinul imbina traditia cu modernul, iar consumatorul este el care beneficiaza cel mai mult.

Site-ul totalwine.ro ofera o multime de tipuri de vinuri premiate care pot fi accesate prin link-ul  https://www.totalwine.ro/vinuri, iar intregul proces ce implica comandarea vinului este foarte simplu.

Ce fel de producatori se gasesc pe totalwine.ro?

O multime, asta pentru a da un raspuns sumar, insa pe alese printre acesti producatori se numara: Bodega Piedra Negra; Bouvet Ladubay;

Campo Eliseo; Casa Vinicola Botter; Cramele Halewood; Dievole; Domeniile Anastasia; Francois Lurton; Hacienda Araucano; Hermanos Lurton.

Acestea sunt branduri de renume ale caror vinuri au facut inconjurul lumii, iar Romania nu lipseste din lista lor de distributie. Romanilor le place tare mult vinul, fie ca il consuma seara in timpul cinei sau la petreceri, vinul este mereu apreciat.

Printre soiurile populare printre consuamtorii romani, se numara: Malvasia Bianca; Merlot; Nebbiolo; Negroamaro; Nero D’Avola; Pinot Grigio; Pinot Noir; Sangiovese; Shiraz; Syrah.

Koine Primitivo di Manduria DOC este o sticla excelenta de vin Merlot din Italia, remarcandu-se prin culoare rosu violet care tinde spre chihlimbar odata cu trecerea timpului. Buchetul sau este intens cu note variate de fructe. Vinul are o structura solida data de volumul ridicat de alcool foarte bine integrat si balansul excelent intre aciditate si taninii fini. Gustul e centrat pe un mix de visine supracoapte, cirese negre si magiun de prune afumate, discret condimentat cu un strop de piper alb.

Postgustul, intens si suculent, lasa note de fructe rosii de padure si aluzii de ciocolata amaruie.

Acest vin este excelent tot timpul anului, deoarece se poate servi cu fripturi si grill-uri,  preparate din carne de vanat si branzeturi maturate, alimente care nu lipsesc din dieta romanilor! Merlot este un soi de struguri negri si albastri, care produce vin rosu uscat, mai moale, mediu pana la vin plin de corp. Vinificati in mod clasic pentru a fi un vin rosu sec, strugurii Merlot pot avea diferente dramatice de aroma in functie de tipul de clima in care sunt cultivati. Multe regiuni viticole renumite pentru cultivarea Merlot vor produce atat amestecuri de vin rosu, cat si vinuri mono-varietale cu strugurii Merlot.  Merlot este cunoscut ca un cameleon, deoarece se adapteaza la multe tipuri de clima, luand caracterul atat al locatiei sale, cat si al tehnicilor de vinificare. Cu toate acestea, Merlot grozav nu este atat de usor de cultivat pe cat credeau oamenii, ducand la plantarea excesiva si la abundenta vinurilor de calitate slaba. In mod obisnuit, Merlot este un vin uscat, mediu pana la corp cu aciditate moderata, alcool moderat pana la mare si taninuri moi, dar prezente. Cel mai bun gust Merlot are o gama larga de arome, de la grafit, ierburi si mure, pana la cirese negre, prune si cacao, adesea stratificate cu note de cuisoare, vanilie si cedru atunci cand sunt imbatranite in stejar.

Merlot tinde sa aiba un profil aromatic similar cu Cabernet Sauvignon si se afla de fapt in aceeasi familie de struguri . Principala diferenta dintre acesti struguri este ca Merlot are o piele mai subtire si tinde sa fie mai putin astringenta din cauza taninilor mai putini si mai moi. De asemenea, mentine un corp mai fructuos, uneori mai putin complex.

In timp ce aroma Merlot variaza in functie de locul in care este crescuta din punct de vedere climatic, veti obtine de obicei note de fructe albastre, negre si rosii coapte. Aceste note de degustare sunt adesea sustinute de subtonuri de coco, vanilie si diferite tonuri de pamant.

Merlot este un soi de struguri care se poate descurca atat in climatul cald, cat si in cel rece. Cu toate acestea, este important sa retineti ca „cald” si „rece” reprezinta adesea termeni subiectivi in lumea vinului. Datorita structurii mai usoare a taninului Merlot, de obicei nu aveti o senzatie intensa, astringenta in gura. Acest lucru face ca Merlot sa fie distractiv de asociat cu carne de pasare si carne mai slaba, dulce sau sarata. In felurile dulci amintim rata prajita, lechonul sau puiul la gratar cu miere. Incercati sa combinati orice stil de Merlot cu risotto cu ricotta sau pene alla vodka. Merlotul este de obicei uscat. Desigur, vinul cu putin sau deloc zahar nu echivaleaza cu vinul fara calorii. Alcoolul are calorii. De obicei, o portie de 100 ml de Merlot are in jur de 125 de calorii sau 625 de calorii intr-o sticla de 750 ml. Daca un Merlot are o nota de zahar rezidual, vinul va avea carbohidrati, dar doar o cantitate mica. Vinurile uscate variaza de obicei intre 0 si 4 grame de carbohidrati.

Precum toate vinurile rosii, Merlot are un tip de temperatura ideal. Notiunea de a servi vinuri rosii la temperatura camerei este invechita, deoarece locuintele oamenilor variaza drastic ca temperatura, de la frig in timpul iernii la fierbinte in timpul verii. Cand vinul Merlot este prea cald, alcoolul are un gust fierbinte, in timp ce aromele sunt amestecate. Prea rece inseamna ca toate aromele si notele sunt dezactivate.  Daca nu terminati o sticla de Merlot, inlocuiti dopul si puneti-o inapoi in frigider. Aromele vor ramane proaspete timp de 2–4 zile. Descoperiti varietatea de vinuri de la totalwine.ro!