Kombucha – ce proprietati are aceasta ciuperca?

Kombucha – ce proprietati are aceasta ciuperca?

Ciuperca kombucha a reusit sa genereze o mare curiozitate pentru calitatile si proprietatile sale generoase. Intelegand cate ceva despre ciuperca kombucha, veti putea intelege mult mai bine despre ceea ce reprezinta aceasta bautura veche din aceasta ciuperca .

Kombucha, desigur, aduce riscurile sale daca nu stim sa o  pregatim corect, asa ca va vom avertiza cu privire la aceste riscuri.

Numele de ciuperci kombucha are doua versiuni. Primul ne spune despre un fizician coreean, care a mentionat ceaiul imparatului japonez, a fost numit Kombu, in timp ce al doilea si cel mai cunoscut, este ca cuvantul kombucha provine din “Kombu” si “Cha” care in japoneza inseamna “alga” si, respectiv, “ceai”.

Ciuperca kombucha este un consortiu de mai multe specii de drojdii si bacterii care, la randul lor, se afla intr-o matrice de celuloza. Si tocmai acele bacterii si drojdii gasite in ciuperca sunt cele care au cel mai important rol in procesul de fermentare.

Riscurile ciupercii Kombucha

Datorita continutului sau de bacterii si ca multi oameni se apuca sa isi prepare aceasta bautura fara a avea o cunoastere completa a prepararii ceaiului, exista mai multe riscuri in ciuperca care pot duce la contaminare in cazul unui tratament prost al preparatului la domiciliu.

Atunci cand o persoana decide sa pregateasca ceai kombucha la domiciliu, exista posibilitatea sa existe o contaminare cu bacterii si drojdii patogene. Exista cazuri documentate in care organisme precum Penicilium si Candida albicans au aparut in ceaiul fermentat.

Us Food and Drug Administration a declarat ca este posibil ca in fermentarea kombucha sa existe contaminare cu microorganisme din specia Aspergillus care ar putea ataca si provoca probleme pentru persoanele cu tulburari imunosupresoare. Pe de alta parte, consumul deliberat de ceai kombucha poate provoca probleme gastro-intestinale datorita aciditatii sale ridicate.

Ceai kombucha

Ceaiul Kombucha este o infuzie indulcita obtinuta prin fermentare. Kombucha are o aroma acida, otet, in plus fata de gustul dulce original al ceaiului. Potenta aromei ceaiului poate fi gradata cu cantitatea de plicuri de ceai care sunt turnate intr-un anumit volum de apa. Kombucha este vandut in aproape toate magazinele de produse sanatoase si in sectiunea ecologica a unor supermarketuri comune.

Prepararea kombucha este amestecul a patru ingrediente principale: apa, zahar, ceai si o colonie simbiotica de bacterii si drojdie .

Consumul acestei bauturi s-a raspandit in unele tari, cum ar fi Rusia, Spania, India, Statele Unite, Coreea si Mexic.

Dupa cunoasterea tuturor acestor date, este important sa mentionam ca Kombucha este facuta manual, adica fiecare este complet diferit si aroma sa poate varia intotdeauna.

La ce ajuta?

La reglarea tranzitului intestinal ( consumata cu moderatie pentru ca altfel, poate da dureri si gaze stomacale )

La reglarea tensiunii arteriale

In ameliorarea simptomelor dureroase ale oaselor si articulatiilor

Ajuta la eliminarea apei in excess din organism( indicat persoanelor ce au retentie de apa )

Nu este indicat in cazul femeilor insarcinate fara acordul medicului .

Este o bautura ce poate inlocui cu succes orice bautura carbogazoasa din comert si plus de asta, are si numeroase beneficii pentru organism.