La Piscine-concept gasim accesorii piscine beton si multe alte produse!

La Piscine-concept gasim accesorii piscine beton si multe alte produse!

Sa ai propria piscina in curte este luxul suprem, mai ales pe timpul verii, cand aceasta este cel mai des solicitata. De asemenea, propria piscina te va face un magnet de prieteni si fete care vor dori sa vina mai des la petrecerile organizate de tine in aer liber cu activitati acvatice. La piscine-concept.ro clientii pot sa gaseasca accesorii piscine beton, dar si piscine ce pot fi comandate direct de pe site-ul firmei.

La ce trebuie sa fim atenti cand achizitionam o piscina?

Fiecare dintre elementele necesare constructiei si exploatarii unei piscine isi are rolul sau esential in a intretine o amenjare cat mai de calitate si cat mai durabila. Printre cele mai importante echipamente de piscina de care este nevoie pentru o experienta cat mai placuta aminitm: filtre, kit-uri filtrare, material filtrant, pompe, componente ABS, tevi si fitinguri, panouri de comanda, echipamente pentru tratarea apei, incalzitoare electrice, dezumidificatoare, sisteme de inot contracurent etc.

Folosirea unor echipamente piscine de calitate va asigura atat alimentarea corespunzatoare a piscinei, cat si intretinerea calitati apei. O piscina amenajata si dotata cu tot ce este necesar pentru a asigura confortul atat in apa, cat si in afara ei, va fi una extrem de apreciata.

Fie ca vorbim despre o piscina acoperita sau de una in aer liber, avem nevoie de un proiect in care sa asiguram cat mai multe dintre echipamentele necesare pentru a o face cat mai placuta si cat mai adecvata functiei sale de recreere sau de antrenament.  O piscina trebuie sa fie nu doar estetica sau sa fie placata cu elemente de decor cat mai elegante, ci are nevoie obligatoriu de pompe si filtre cat mai performante, de o instalatie de incalzire a apei, daca este una inchisa, de un sistem de climatizare care sa asigure confortul in afara piscinei si de o serie de accesorii care sa garanteze siguranta si calitatea amenajarii.

Atunci cand vorbim despre o piscina olimpica avem nevoie obligatoriu de: separatoare de culoar, blockstar, fixare pentru panouri de intoarcere, panouri pentru intoarcere, trambuline, podium pentru inotatori, scari inox, balustrade inox, colac de salvare, mana curenta din inox, gratare etc.

Pentru a asigura un maximum de confort si siguranta, cel mai bine este sa apelam la serviciile de proiectare ale unei firme specializate. O astfel de amenajare este una destul de complexa, ce presupune acordarea unei atentii sporite fiecarui detaliu, de la alegerea elementelor de placare, la materiale pentru rosturi, sisteme de curatare si de tratarea a apei, sisteme de incalzire, elemente de siguranta si cele mai specifice accesorii piscina.

Care sunt regulile fundamentale pentru intretinerea unei piscine?

Filtrarea apei este foarte importanta. Un filtru corect dimensionat permite retinera majoritatii impuritatilor mecanice. Ca si debit de filtrare, trebuie sa ai in vedere o circulare completa a apei din piscina in 5-6 ore. De exemplu, la o piscina de 20 mc, debitul sistemului de filtrare trebuie sa fie de minim 3.5 m3/h.

Iar ca ore de functionare pe zi, incepe cu 12 ore din 24, ajustand ulterior acest interval dupa rezultate. Va recomand sa montati pompei un programator si sa imparti intervalul de functionare pe intreaga lungime a zilei, pastrand perioade de pauza pentru racirea pompei.

Verifica de doua ori pe saptamana in perioadele caniculare presiunea din filtru (acolo unde sistemul detine manometru) si spala filtrul de cate ori remarci cresterea presiunii.

Alimenteaza pe cat posibil piscina dintr-o sursa de apa cat mai curata, cu putine metale si o duritate medie. O apa foarte dura si cu multe metale in ea ridica probleme mari de tratare si obliga renuntarea la clor ca si solutie de oxidare. Utilizeaza aceeasi apa si pentru completarile ulterioare. Verifica si mentine valoarea pH-ului apei in intervalul 7.2 – 7.4. O valoare corecta a pH-ului permite celorlalte substante sa actioneze cu randament cat mai mare.

Clorul are randament de 10 % la valoarea pH-ului de 8. Asta inseamna ca vei pune mult clor in apa, prezenta sa nu va fi simtita decat prin miros, iar randamentul sau fiind aproape zero.

Acopera piscina atunci cand nu o utilizezi. O prelata flotanta, cu bule, este o solutie ieftina si iti protejeaza piscina de multe impuritati aduse de vant, permitand in acelasi timp o incalzire a apei de la soare.

Nu doar nivelul pH-ului sau al clorului sunt importante pentru piscina ta, ci si nivelul fizic al apei. Daca acesta creste prea mult (de exemplu, din cauza ploilor), il poti reduce cu ajutorul unei pompe. Daca, in schimb, nivelul apei este prea scazut, il poti creste prin umplerea piscinei cu un furtun de gradina.

La fel de important ca skimmer-ul este si filtrul piscinei, dispozitiv care ajuta la recircularea si dezinfectarea apei. Acestea vor acumula insa namol si murdarie, iar curatarea lor este extrem de importanta pentru sanatatea piscinei.

Exista trei tipuri de filtre pentru piscina, iar fiecare necesita o frecventa diferita de curatare:

-filtrul cu cartus – trebuie curatat o data la doua pana la sase saptamani;

-filtrul cu nisip – poate fi curatat o data la o luna, dar si chiar si o data pe saptamana;

-filtrul cu diatomit – va fi curatat dupa 1-3 luni de folosire.

Tipul de filtru va determina si cat de des trebuie curatat, dar si inlocuit. In general, durata de viata a acestui dispozitiv variaza intre trei si cinci ani. Cel mai probabil, vei sti ca a venit vremea sa schimbi filtrul atunci cand vei observa ca apa din piscina ramane murdara, in ciuda faptului ca o cureti si o tratezi corespunzator.