Motocositoare de calitate pentru sarcini solicitante!

Motocositoare de calitate pentru sarcini solicitante!

O motocositoare este o unealta de gradina care foloseste un fir de nailon in loc de o lama pentru a taia iarba. Sistemul de propulsie roteste firul cu o astfel de viteza, incat poate taia iarba cu usurinta. Folosind principiul fortei centrifuge, linia devine mai rigida cu cat este rotita mai repede, facand mai usor sa taiati resturile din gradina. Utilizatorul este protejat de linia de taiere si de orice resturi aruncate in sus de un scut care acopera capul masinii de tuns iarba.

Masinile de tuns iarba pot fi alimentate de mai multe surse diferite. Trimmerele pe benzina sunt de obicei cele mai puternice, deoarece motorul cu ardere interna este capabil sa roteasca firul mult mai repede. Ca rezultat, acest tip de masina functioneaza cel mai bine pentru cele mai dense petice de iarba. Pentru lucrari mai mici, o masina de tuns iarba electrica sau cu baterie ar functiona bine, deoarece nu va trebui sa munceasca la fel de greu. Trimmerele electrice vor veni cu un cablu de conectat la prizele de alimentare. Aceste cabluri pot avea de obicei 10-12 m, asa ca va trebui sa va mariti gradina inainte de a va hotari sa cumparati masina.

Desi este ieftin sa inlocuiti o asemenea masina, unul dintre dezavantajele acestui tip de masina este ca pot aparea rupturi ale liniei. Motivele sunt multiple.

Contact strans – Cea mai frecventa cauza a ruperii este contactul dur cu ceva din gradina. De obicei, deteriorarile apar atunci cand capul este luat prea aproape de obiecte din gradina, cum ar fi pietre, pereti si margini de pavaj, ceea ce provoaca ruperea firului.

Piese incorecte – Poate ca nu este ideal, dar deteriorarile pot fi atribuite pieselor incorecte. Ar trebui sa verificati instructiunile producatorului pentru sfaturi privind piesele corecte.

Uzura – Din pacate, uzura poate afecta si masina de tuns. Chiar si un produs in stare buna poate suferi testul timpului. Temperaturile reci in timpul iernii pot afecta linia de nailon, facand-o fragila si dura. Ar trebui sa pastrati firul de nailon departe de frig si undeva intr-un loc cald in lunile reci de iarna.

Pentru a prelungi durata de viata a masinii de tuns iarba, va trebui sa va asigurati ca este curata. O masina de tuns proaspat curatata va functiona intotdeauna mai bine decat una murdara. Murdaria si resturile se pot acumula in capul de tuns si pot infunda mecanismul firului, ceea ce inseamna ca nu este la fel de eficient la rotirea firului de taiere.

Intelegerea directiei de invartire este foarte importanta atunci cand vine vorba de a obtine maximum de la masina de tuns iarba. Daca linia se invarte in sens invers acelor de ceasornic, va ejecta resturile de iarba din partea stanga si va taia mai bine cu partea dreapta.

Prin urmare, daca rotirea este in sens invers acelor de ceasornic si te deplasezi de-a lungul unui gard sau bordura, tine partea dreapta a corpului mai aproape de locul in care lucrezi. Aceasta va insemna ca capul este pozitionat astfel incat iarba sa fie aruncata spre stanga – altfel va fi aruncata pe traseul taiat pe care incerci sa il cureti. Acest lucru poate cauza probleme, deoarece masina de tuns se poate bloca.

De asemenea, trebuie tinut cont ca exista mai multe tehnici de taiere:

Taiere paralela

Aceasta este cea mai comuna metoda de utilizare a masinii de tuns iarba. Tinand masina de tuns iarba la nivel, unghiul liniei creeaza o taietura simpla si dreapta. Mentinerea unei pozitii egale inseamna ca, pe masura ce transferi greutatea masinii de tuns, aceasta nu afecteaza inaltimea. Acest lucru poate fi grozav pentru garduri sau pereti, totusi o mica alunecare poate duce la o inaltime neuniforma.

Conic

Tapering-ul este o tehnica la indemana care implica inclinarea masinii de tuns astfel incat sa fie intr-un unghi, iar marginea anterioara a firului sa fie folosita pentru a taia iarba. Taiind iarba in unghi, se poate crea un aspect mai curat si inclinat marginilor ingradite.

Borduri

Marginile sunt o modalitate excelenta de a adauga cateva atingeri ingrijite partilor laterale ale gazonului. In mod normal, acest lucru ar fi facut pentru iarba langa paturi de flori sau alei. Va permite sa creati margini clare pentru gazon prin indepartarea oricaror fire de iarba sau resturi care alunga.

Acest lucru se poate face cu o masina de tuns iarba prin simpla rotire a firului, astfel incat sa fie perpendicular pe iarba, permitand taierea sa se faca vertical. Acest lucru poate fi mai usor cu unele modele Flymo care au capete rotative. La majoritatea produselor Flymo, capul se poate roti la 90 de grade, astfel incat marginile sa fie usor de-a lungul extremelor gazonului.

Coasa

Daca iarba ta este mai lunga, aceasta poate fi o modalitate buna de a acoperi rapid suprafete mari. Va trebui sa balansezi masina de tuns iarba intr-o miscare circulara in forma de U in jurul tau. Daca va mentineti intr-o pozitie stabila, veti obtine o taietura frumoasa si uniforma.

Cand aveti propriul gazon acasa, unul dintre instrumentele esentiale pe care trebuie sa le aveti este o masina de tuns iarba. Indiferent daca detineti o curte intinsa sau mica, puteti vedea avantajele pe care o masina de tuns iarba le-a adus utilizatorilor sai. Un taietor de buruieni este unul dintre cele mai importante instrumente de ingrijire a gazonului de care trebuie sa aveti pentru a va intretine in mod corespunzator zona gazonului. Este un instrument folosit pentru a taia iarba, buruienile si, de asemenea, pentru a taia partile greu accesibile ale gradinii.