Pat sau Patut pentru bebelusi: Care si cum sa alegi ?

Pat sau Patut pentru bebelusi: Care si cum sa alegi ?

Una dintre cele mai complicate decizii pe care trebuie sa le luam ete sa alegem patul pentru cei mici… Cumpara cea mai interesanta mobila de pe reberic.

Tu ai idee cum sa alegi?

Luarea acestei decizii depinde de acesti doi factori de care cred ca ar trebui sa tineti cont inainte de a lua decizia finala:

Spatiul dvs.

Multi dintre noii parinti doresc sa aiba nou-nascutul cat mai aproape posibil, asa ca este obisnuit sa localizati patul in aceeasi camera cu a tatalui si a mamei… pentru a face acest lucru, trebuie sa masurati spatiul camerei avand in vedere masuratorile patului de patut sau patului. Masuratorile ambelor sunt legate de dimensiunea saltelei care urmeaza sa fie utilizata. In mod regulat pentru un patut se utilizeaza salteaua cu cea mai mica dimensiune.

Masuratorile standard ale unei saltele de patut sunt: 60 cm x 120 cm

Masuratorile standard ale unei saltele de pat pentru pat sunt: 90 cm x 190 cm

Bugetul dvs.

Trebuie sa fim sinceri sa spunem ca un patut costa mai putini bani decat un pat de o persoana, pentru ca acesta din urma este mai mare si va avea nevoie de o saltea mai mare, asa ca ar trebui sa verifici cati bani ai la dispozitie pentru a cumpara locul unde se va odihni bebelusul tau.

Modele de paturi

Exista mai multe modele de patut pe care le recomand sunt urmatoarele:

Model de patut cos

Avantaje si dezavantaje

Avantaje: se incadreaza cu usurinta spatiile mici. Pret mai mic decat un patut simplu. Il puteti aseza langa patul parintilor.

Dezavantaje: Are un timp limitat de utilizare datorita dimensiunii sale. Bebelusul sau nou-nascutul pot inceta sa-l mai foloseasca intr-un timp scurt, deoarece pe masura ce creste va avea nevoie de mai mult spatiu.

Patut cu bare sau plasa de jur imprejur

Avantaje: datorita dimensiunii sale il puteti folosi timp de multi ani.

Dezavantaje: pretul este de obicei mai mare decat un patut-cos. Ai nevoie de mai mult spatiu pentru a-l plasa.

Accesorii pentru patul Cos sau Patut cu bare

Cand ai ales deja daca sa iti cumperi un patut-cos sau un patut normal trebuie sa stii ca ai nevoie de anumite accesorii care sa il completeze.

Iata cateva dintre accesoriile pe care le poti folosi:

Protectia partilor laterale si a capului

Ele servesc pentru a proteja nou-nascutul sau copilul de lovituri involuntare atunci cand se inalta

Reflector de lumina de noapte sau de imagine

Acesta este plasat pe una dintre laturile patutului sau patului, astfel incat o lumina mica sa estompeze noaptea si camera sa nu fie complet intunecata. Acestea au, de asemenea, de obicei, sunete care stimuleaza copilul sa se relaxeze.

Jucarii cu sunete si texturi

Atunci cand bebelusul este in crestere este indicat sa se foloseasca jucarii care sa le stimuleze dezvoltarea vizuala, aceste jucarii trebuie sa fie colorate, multe dintre acestea au texturi si sunete pe care bebelusul sa le experimenteze si sa isi dezvolte simturile de auz si atingere.