Rochii de petrecere pentru serile speciale

Rochii de petrecere pentru serile speciale

 

Bărbații se plâng adesea că femeilor le ia prea mult timp să se pregătească pentru o seară in oras. Dar desigur că asa este Băieții trebuie doar să-și puna costumul, în timp ce fetele trebuie să-și facă părul, să se machieze și să găsească rochia potrivită. Unul dintre motivele pentru care femeile nu se pot decide uneori când vine vorba de rochie este că nu sunt sigure ce se așteaptă de la ele. Când participați la un eveniment social, de exemplu, există adesea un cod vestimentar. Să ne luăm un moment pentru a le revizui.

 

Cravată neagră

O tinuta cu cravată neagră este cea mai formală întâlnire socială. Bărbații sunt așteptați să poarte smoking, în timp ce femeile pot alege între rochii de cocktail, rochii formale sau rochii lungi. Există și afaceri cu cravată albă, care sunt la fel de formale. Singura diferență este că bărbații poartă papioni albe în loc de cele negre.

 

Cravată neagră creativă

O invitație creativă cu cravată neagră oferă oaspeților posibilitatea de a se îmbrăca puțin. Bărbații pot purta costume negre în loc de smoking, iar femeile pot purta rochii mai scurte sau separate de seară.

 

Semi formal

După cum sugerează și numele, oaspeții nu sunt așteptați să se îmbrace pentru afaceri semi-formale. Cina sau petrecerile de cocktail cu prieteni apropiați și cunoscuți sunt în general semi-formale. Bărbații ar trebui să poarte costume închise la culoare, iar femeile pot purta rochii de cocktail sau de petrecere. Femeile profesioniste poartă uneori costume îmbrăcate la evenimente semi-formale.

 

Formal de afaceri

Codul vestimentar pentru business formal este același cu cel semiformal pentru băieți, dar se așteaptă ca fetele să se îmbrace în costume croite sau rochii lungi.

 

Ținuta de cocktail

Cocktail-ul standard nu are un cod vestimentar bine definit. Băieții se îmbracă de obicei în costume închise la culoare, iar femeile poartă rochii de petrecere.

Informale

Deoarece codul vestimentar pentru fete este mai complicat, necesită o examinare suplimentară. Unul dintre cele mai confuze lucruri despre hainele de seară pentru femei este definițiile destul de largi. Toată lumea știe, de exemplu, ce este un smoking. Dar ce zici de o rochie de cocktail, o rochie de seară sau o rochie de petrecere?

Încă o dată, aceste rochii sunt definite de formalitatea evenimentului. Cea mai formala rochie este rochia de seara. Diferența dintre rochie și celelalte două este că este mai lungă și că adesea este confecționată din țesături mai grele, mai luxoase și mai scumpe. O rochie de seară este în general realizată din satin, mătase, catifea sau șifon. Tivul său poate varia de la lungimea ceaiului și balerina până la rochii pe lungime. Rochiile de seară sunt mult mai accesibile decât rochiile de bal, deoarece sunt disponibile în orice siluetă, inclusiv în linie A, trompetă, teacă, imperiu și sirenă. Pot avea căpăstru, bretele sau mâneci. Rochiile de seară sunt purtate la evenimentele cravată neagră și cravată albă, în timp ce rochiile de bal sunt, evident, purtate doar la baluri.

Rochiile de cocktail au fost create special pentru afaceri semi-formale. Lungimea rochiei variază foarte mult. Unele rochii de cocktail sunt destul de revelatoare, cu un tiv care cade chiar deasupra genunchilor, iar altele ajung până la glezne. Cea mai obișnuită lungime pentru o rochie semi-formală se numește lungimea ceaiului, care are aproximativ doi centimetri deasupra gleznelor. Rochiile de balerina sunt ceva mai lungi, ajungand de fapt pana la glezne.

Rochiile de cocktail mai scurte sunt adesea văzute la cluburi de lux sau la întâlniri mai casual. Aceste rochii erau cunoscute ca numere de „după-amiază târziu” înainte ca petrecerile de cocktail să devină furori în anii 1950. Erau numite și „haine de seară devreme”, deoarece femeile le purtau adesea la cină sau la un speakeasy local sau la un salon.

Indiferent de ce tip de rochie ai nevoie Elisha.ro vine in ajutorul tau si te ajuta sa obtii rochia potrivita si mult visata