Secretele unui par sanatos si frumos

Multi oameni isi doresc un par frumos si sanatos, deoarece este conditia prealabila pentru un aspect bun, ingrijit. Dar influentele de mediu, cum ar fi soarele puternic, apa sarata sau frigul, sunt o problema pentru fiecare par. Ingrijirea adecvata este deosebit de importanta pentru a mentine parul sanatos.

Spalarea frecventa nu este in general buna pentru par, doar parul foarte gras necesita curatare zilnica cu produse de ingrijire usoare ca cele de la haircare.ro. In caz contrar, parul si scalpul se vor usca si stralucirea naturala a parului va disparea. Dar este la fel de daunatore spalarea paruuil cu apa prea fierbinte, deoarece se umfla si devine foarte sensibil.

De asemenea, este importanta alegerea samponului potrivit pentru tipul personal de par, sapunul sau gelurile de dus ar trebui sa fie tabu.

Dupa spalare, este recomandata o ingrijire buna pentru par cu produse de ingrijire adecvate, cum ar fi un balsam sau un pachet de tratament. Mare atentie in cazul produselor de ingrijire pentru parul fragil sau uscat, exista riscul supraingrijirii parului, care va atarna apoi plictisitor si slab. Prin urmare, este recomandabila asigurarea unor produse de ingrijire ce contin proteine. Aceasta proteina, similara cu cheratina naturala, face parul suplu si stralucitor.

Parul umed ar trebui sa fie pieptanat cu o atentie deosebita, deoarece, spre deosebire de parul uscat, este foarte sensibil. Cel mai sanatos este in a lasa parul sa se usuce la aer, dar din moment ce coafarea perfecta necesita de obicei un uscator, temperatura acestuia trebuie mentinuta cat mai scazuta posibil. Placile de indreptat parul sunt deosebit de daunatoare parului si, prin urmare, ar trebui utilizate numai ocazional.

Produsele de coafare ulterioare, cum ar fi gelul de par sau fixativul, ar trebui, de asemenea, sa fie utilizate cu usurinta, deoarece pot usca parul. Lotiunile de par ins chimb, sunt mult mai sanatoase.

Se samponeaza intotdeauna scalpul parului in loc de intreaga lungime. Lungimile isi obtin doza de sampon doar prin clatire. Majoritatea sampoanelor sunt intense si functioneaza la fel de bine atunci cand sunt diluate. Pur si simplu se amesteca putin sampon cu apa la un raport de 1:10 intr-o sticla mica si se agita bine – et voilà se obtine o spuma cremoasa, care este, de asemenea, mai usor de aplicat. Acest lucru nu numai ca economiseste samponul pretios si protejeaza mediul inconjurator, dar, de asemenea,  ajuta parul sa se usuce mai putin si astfel sa-l mentina sanatos. In locul frecarii parului pentru a crea spuma, tot ce este de facut va fi sa se maseze usor scalpul. Sampoanele sunt alcaline si ajuta structura parului pentru a fi cuaratata bine.

Unele femei nu au auzit niciodata de metoda CSC. Asta dovedeste cat de bine este protejat acest truc de frumusete. Balsamul difera de sampon in ceea ce priveste pH-ul. Metoda CSC este urmatoarea:

1.) Se spala parul cu apa

2.) Se maseaza balsamul (sau o masca de par) in lungimi

3.) Se lasa balsamul sa actioneze in timp ce se maseaza mai apoi radacinile

4.) Se clateste tot parul

5.) Se aplicati din nou balsamul pe lungimi

6.) Se clateste totul