Semne că ar trebui să îți dai demisia și să încerci o nouă profesie

Semne că ar trebui să îți dai demisia și să încerci o nouă profesie

Sunt mulți cei care merg zilnic la serviciu cu același entuziasm cu care ar prefera să intre în cușca unui leu, când acesta este flămând și liber. Atitudinea colegilor, a șefilor, sarcinile tot mai dificil de îndeplinit sunt doar câteva dintre motivele care stau la baza nemulțumirilor acestora. Dar stai… oare și tu te afli în această situație? Citește rândurile următoare și vezi dacă bifezi unele dintre ele.

Simți că nu mai evoluezi

În momentul în care observi că de ceva vreme locul tău de muncă este unul liniar, în care nu mai evoluezi deloc, este și normal să fie destul de dificil să îți păstrezi motivația și entuziasmul de la început. Productivitatea ta scade, te duci la muncă doar în ideea că măcar la sfârșit de lună primești un salariu… Ți se pare cunoscut? Specialiștii sunt de părere că atunci când intervine plafonarea, i se refuză o promovare sau o mărire de salariu pe care le meritai, dacă simți că nu mai ai niciun interes, atunci poate că este timpul să renunți și să încerci altceva.

Lipsa motivației financiare

Multe dintre locurile de muncă din țara noastră, în special cele pentru femei, nu sunt remunerate în mod corespunzător. Este o realitate, și nu ar trebui să ne mai ascundem după deget, cum se spune. Lipsa motivației financiare este un motiv bun pentru a renunța la un loc de muncă. Dacă ești tânără, până în 35 de ani, arăți bine, ai putea să te angajezi la un studio videochat profesionist, pentru că vei putea câștiga bani frumoși, nimeni nu te va obliga să faci ceea ce nu îți place, iar programul este destul de lejer. Cat castiga un model de videochat? Aici totul depinde doar de tine, dar trebuie să recunoaștem că nu puține modele au reușit ca în decurs de doar câteva luni să își cumpere o locuință, sau o mașină bună.

Șeful îți face zile amare

Evident, la un loc de muncă, vor mai exista și unele discuții contradictorii între tine și șeful tău. Important este să nu fie atât de dese încât să simți că nu mai ai nicio portiță de scăpare, iar lipsa lui de încredere și de sprijin să fie una constantă. Atunci când ai un șef care adoră să te pună într-o lumină proastă în fața colegilor de muncă sau a altor superiori, este timpul să renunți la acel loc de muncă, pentru că oricât ai încerca să te înțelegi cu vorba bună, nu vei ajunge niciodată la un acord.

Amâni să îți rezolvi sarcinile de lucru

Până acum ceva vreme rezolvai rapid și eficient sarcinile de lucru, dar acum lucrurile s-au schimbat. Le amâni cât poți de mult, chiar până în ultimul moment, iar atunci când le îndeplinești, nu de puține ori faci greșeli. Este timpul să stai un pic și să analizezi situație. Din ce motiv s-a ajuns aici? Ești prea obosit și simți nevoia de o pauză, sau pur și simplu nu te mai regăsești în politica generală a companiei? Dacă răspunsul este cel din urmă, atunci chiar nu se merită să mergi mai departe, pentru că nu este nici în avantajul tău, și nici al firmei. Lipsa ta de productivitate își va spune până la urmă cuvântul, așa că mai bine pleacă acum și găsește un alt loc unde să te simți motivat să vii cu plăcere la lucru.

Ai găsit ceva mai bun

În momentul în care oamenii, din varii motive, au început să nu mai simtă acea plăcere să vină la serviciu, încep să caute noi oportunități. Dacă ești o persoană bine pregătită, cu o bună experiență, nu va fi deloc dificil să găsești ceva mai bun. Și, fără supărare, chiar ar trebui să mergi mai departe, pentru că este în firea omului să își dorească să evolueze, să găsească acel ceva care să îi ofere multe satisfacții, fie ele materiale sau intelectuale. Eventual, discută cu șeful tău despre dorința ta de a trece la o etapă superioară, și vezi dacă nu cumva acesta este dispus să îți ofere la actualul serviciu acele satisfacții despre care aminteam mai sus. Și, dacă adori colectivul, iar noile condiții te mulțumesc pe deplin, poți continua. Dacă nu, drumul este liber!