Spondiloza cervicala – ce este si cum se trateaza?

Spondiloza cervicala – ce este si cum se trateaza?

Spondiloza cervicala este o afectiune care se manifesta la un numar mare de persoane, de cele mai multe ori cu dureri si articulatii intepenite. La Hotel Central Calimanesti cazare-caciulata.ro sunt oferite mai multe tratamente cu ajutorul factorilor naturali specifici zonei, astfel incat pacientii sa isi poata ameliora simptomele. Pentru asta va fi insa nevoie de un examen medical inainte:

Medicul va incepe probabil cu un examen fizic care include:

 • Verificarea amplitudinii de miscare a gatului
 • Testarea reflexelor si fortei musculare pentru a afla daca exista presiune asupra nervilor spinali sau a maduvei spinarii
 • Analizarea si urmarirea mersului pentru a vedea daca compresia coloanei vertebrale iti afecteaza mersul

Teste imagistice

Testele imagistice pot oferi informatii detaliate pentru a ghida diagnosticul si tratamentul. Medicul care se ocupa de aceste probleme poate recomanda:

 • Radiografia gatului. O radiografie poate arata anomalii, cum ar fi pinteni ososi, care indica spondiloza cervicala. Radiografia la nivelul gatului poate exclude, de asemenea, cauze rare si mai grave pentru durerea si rigiditatea gatului, cum ar fi tumori, infectii sau fracturi.
 • Scanare CT. O scanare CT poate oferi imagini mai detaliate, in special ale oaselor.
 • RMN-ul poate ajuta la identificarea zonelor in care nervii ar putea fi ciupiti.
 • Un colorant trasor este injectat in canalul spinal pentru a oferi imagini mai detaliate cu raze X sau CT.

Teste ale functiei nervoase

Medicul poate recomanda teste pentru a determina daca semnalele nervoase circula corect catre muschi. Testele functiei nervoase includ:

 • Acest test masoara activitatea electrica a nervilor tai, deoarece transmit mesaje catre muschii tai atunci cand muschii se contracta si sunt in repaus.
 • Studiu de conducere nervoasa. Electrozii sunt atasati de piele deasupra nervului care trebuie studiat. Un mic soc este trecut prin nerv pentru a masura puterea si viteza semnalelor nervoase.

Tratament

Tratamentul pentru spondiloza cervicala depinde de severitatea semnelor si simptomele pe care le aveti. Scopul tratamentului este de a ameliora durerea, de a va ajuta sa va mentineti activitatile obisnuite cat mai mult posibil si de a preveni leziunile permanente ale maduvei spinarii si ale nervilor.

Medicamente

Daca analgezicele fara prescriptie medicala nu sunt suficiente, medicul dumneavoastra va poate prescrie:

 

 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. In timp ce unele tipuri de AINS sunt disponibile fara prescriptie medicala, este posibil sa aveti nevoie de versiuni cu prescriptie medicala pentru a calma durerea si inflamatia asociate cu spondiloza cervicala.
 • Un curs scurt de prednison oral ar putea ajuta la ameliorarea durerii. Daca durerea este severa, injectiile cu steroizi pot fi de ajutor.
 • Relaxante musculare. Anumite medicamente, cum ar fi ciclobenzaprina, pot ajuta la ameliorarea spasmelor musculare la nivelul gatului.
 • Medicamente anti-convulsii. Unele medicamente pentru epilepsie, cum ar fi gabapentina (Neurontin, Horizant) si pregabalinul (Lyrica), pot atenua durerea nervilor afectati.
 • S-a descoperit ca anumite medicamente antidepresive ajuta la ameliorarea durerilor de gat cauzate de spondiloza cervicala.

Un terapeut fizic va poate invata exercitii pentru a ajuta la intinderea si intarirea muschilor gatului si umerilor. Unele persoane cu spondiloza cervicala beneficiaza de utilizarea tractiunii, care poate ajuta la furnizarea de mai mult spatiu in coloana vertebrala daca radacinile nervoase sunt ciupit.