Stiluri de amenajari interioare mai putin cunoscute, dar foarte interesante

Stiluri de amenajari interioare mai putin cunoscute, dar foarte interesante

Vrei sa iti renovezi casa si nu stii ce sa alegi pentru interiorul tau? Iti prezentam in cele ce urmeaza mai multe stiluri de amenajari interioare pe care sa le incluzi in casa ta. Daca vrei sa eviti cele mai populare stiluri existente in prezent, poti opta pentru unul din lista de mai jos, care sunt la fel de moderne, dar mai putin intalnite.

Stilul scandinav

Designul scandanav aduce un omagiu simplitatii vietii demonstrate in tarile nordice. Designul de mobilier scandinav se simte adesea ca o opera de arta, desi este simplu si subestimat. Exista functionalitate in mobilier impreuna cu cateva linii interesante, dintre care multe au o influenta sculpturala. Totul se bazeaza aici pe practica, deci nu te declara surprins daca vezi galerii metalice in interior.

Alte caracteristici comune includ paletele de culori albe si incorporarea de elemente naturale, cum ar fi lemnul presat, materialele plastice stralucitoare si aluminiul emailat, otelul si podeaua din scanduri late. Daca exista note de culoare, de multe ori provine din folosirea artei, a aruncarilor din fibre naturale sau a blanurilor sau a unei singure piese de mobilier. Iluminatul spatios, natural, mai putine accesorii si mobilierul functional caracterizeaza designurile scandinave.

Traditional

Stilul traditional de design ofera detalii clasice, mobilier somptuos si o abundenta de accesorii. Are radacini in trecutul fiecarui popor. Casele traditionale prezinta adesea lemn intunecat, finisat, palete bogate de culori si o varietate de texturi si linii curbe. Mobilierul are detalii si tesaturi elaborate si ornamentate, cum ar fi catifea, matasea si brocartul, care pot include o varietate de modele si texturi. Exista profunzime, stratificare si dimensionalitate in majoritatea modelelor traditionale.

Stilul tranzitoriu

Tranzitia este un stil foarte popular, deoarece imprumuta atat designul traditional, cat si cel modern pentru a facilita un spatiu care nu este definit de un singur stil. Exista un sentiment de echilibru care este atragator si neasteptat. Un design de tranzitie poate incorpora materiale moderne, cum ar fi otelul si sticla, si apoi le poate uni cu mobilier de tranzitie. Designul de tranzitie include, de asemenea, palete de culori relativ neutre, creand un spatiu linistitor si relaxat, care reuseste sa se simta atat elegant cat si cald si primitor.

Design francez

Culorile calde si pamantii indica un stil de design rustic francez, la fel ca si mobilierul din lemn uzat si ornamental. Stilul are o inspiratie generala de ferma.

Designul francez traditional poate include tonuri moi si calde de rosu, galben sau auriu si materiale naturale precum piatra si caramida. Designul francez de tara poate include colectii de vase ornamentate din portelan si lenjerie grea si cuverturi de pat.

Boem

Designul boem este un stil popular pentru designul casei si moda. Reflecta un stil de viata lipsit de griji, cu mici reguli, dar care se bazeaza pe dorintele personale.

 

Casele boeme pot include mobilier de epoca si corpuri de iluminat, textile si covoare de inspiratie globala, expozitii de colectii si articole gasite in surse foarte variate, inclusiv pietele de vechituri si in timpul calatoriilor.