Mos Craciun este intotdeauna un motiv de fericire pentru cei mici, insa aceasta bucurie se intinde si asupra adultilor, deoarece sarbatorile de iarna sunt mereu magice, mai ales cand Mos Craciun coboara pe cos. Un Mos Craciun inchiriat este o alegere foarte buna, deoarece firme precum casaluimoscraciun.ro ofera profesionisti adevarati in acest domeniu.
Mosul, elfii lui, renii si tot ceea ce inconjoara povestea Craciunului, fac parte din fantezie si hranesc imaginatia copiilor. Pana la varsta de 7-8 ani, copilul se afla intr-o gandire magica, isi imagineaza o multime de scenarii si inventeaza povesti pentru el insusi. Ulterior, el dezvolta o gandire concreta care ii permite sa adune fapte pentru a obtine o concluzie logica. Atunci cand copilul atinge aceasta varsta, le pune parintilor o multime de intrebari. Acetsia sunt adesea confuzi si nu stiu la ce sa raspunda.
Inainte era usor sa inventezi povesti si explicatii, deoarece copilul credea in ele. Vedem asta la cei mici prin jocurile lor cu si despre dragoni, printese, ofiteri de politie, masini, spital, vrajitoare, lupi etc.
Este important pentru dezvoltarea copilului, pentru adaptarea acestuia la viata si dificultatile pe care le contine, pentru a-i stimula imaginatia. Dupa cum mentioneaza Monique Brillon, in cartea sa The Healing Thought: „Orice adult capabil sa faca o munca de elaborare mentala care sa duca la constientizare este, de asemenea, capabil sa isi foloseasca imaginatia pentru a gasi noi solutii la dificultatile cu care se confrunta”.
Tot in aceasta perioada de gandire magica se construieste o baza mai mult sau mai putin solida in interiorul copilului. Mos Craciun este un personaj amabil si zambitor si, prin urmare, este una dintre reprezentarile pozitive ale copilului. In acest sens, am putea spune ca a permite copilului sa creada in Mos Craciun (sau un alt personaj mitic al genului), in magie, inseamna a-i da speranta in viata, a-l asigura, a-l linisti in fata obstacolelor, a-I da acces la ceva bun pentru el.
Din moment ce Mos Craciun reprezinta o figura parinteasca si contine o anumita magie, el poate reflecta imaginea unui parinte care se gandeste la copil, aducandu-i un cadou, ascultandu-l, spunandu-i ce vrea sau, pur si simplu, ascultandu-l cantand un cantec. Daca dorim sa transmitem aceasta imagine de bunatate si generozitate, ii vom spune copilului: „Fii bun daca vrei ca Mos Craciun sa-ti aduca cadouri! “. Aceasta propozitie are un impact redus in opinia mea, deoarece copiii isi amintesc rapid ca vor avea in continuare cadouri. Aceasta fraza poate fi, de asemenea, dificila pentru alti copii uitati de aceasta sarbatoare, care s-ar putea intreba ce au gresit pentru a face acest lucru.
Transmiterea valorilor, traditiilor: impacturi pe termen lung
Abordarea Craciunului este un moment bun pentru ca parintii sa transmita valorile lor copiilor, sa duca mai departe traditiile sau sa creeze altele noi. In aceasta transmisie de valori si traditii, gasim mai multe beneficii. Iata cateva:
Integreaza partajarea si generozitatea: oferim celor pe care ii iubim, primim de la Mos Craciun si celor care se gandesc la noi, nu doar ca un cadou sau bani, ci in timp (desfasurand activitati impreuna, luand o cina impreuna) si in cuvinte (urari de bine) pe carti postsale, cuvinte care se spun mai rar etc. Lasam cookie-urile si laptele lui Mos Craciun sau vrem, de asemenea, sa-i facem un cadou.
Participati la dezvoltarea constiintei sociale: oferim comunitatilor mai putin privilegiate, ne dam seama ca Craciunul nu este sarbatorit peste tot in acelasi mod si ca unii oameni ofera ajutor reciproc in organizatiile comunitare etc.
Dezvoltati sentimentul de apartenenta: indiferent daca este vorba de o societate (in centrele comerciale, toata lumea se pregateste pentru aceeasi petrecere), de un grup (cei care cred versus cei care nu cred), de o familie (traditii diferite in functie de fiecare familie, alegerea bradului natural, pregatirea mancarii traditionale, realizarea de felicitari etc.)
Redescoperiti placerea de a fi impreuna: ganditi-va si la cei care nu mai sunt acolo (inclusiv la animale!).
Pregatiti-va inima pentru sarbatoare
Stimulati cresterea dorintei: Acesta este momentul pentru a ne baza pe dorinte, pentru a exprima cereri, chiar si cele mai excentrice, si pentru a dori foarte mult lucrurile visate…
Incurajati rabdarea prin asteptare si anticipare: Vorbim despre aceasta mare vacanta cu mult timp in avans. Intr-adevar, Mos Craciun se instaleaza in magazine din noiembrie si apoi numaram cele 24 de zile de pregatire cu un calendar de Advent. In societatea noastra in care multe se pot realiza rapid, trairea pozitiva a acestei asteptari il ajuta pe copil sa traiasca cu alte asteptari mai dificile pe care viata le poate aduce.
Este obisnuit sa intalniti copii care se tem de Mos Craciun si acest lucru poate fi inteles facand un pas inapoi si uitandu-te la reactiile adesea presante si emotionale din jurul acestui personaj. Nu este bine sa il presam pe copil sa creada in Mos Craciun. Apropierea se va face in timpi lui, asa cum vrea el. Se va apropia, sau nu de acest personaj. Dar in marea parte a cazurilor o va face.
Insa cu profesionistii de la casaluimoscraciun.ro este usor ca copilul sa se imprieteneasca cu Mos Craciun, deoarece profesionistii de la Casa lui Mos Craciun stiu cum sa se comporte in jurul copiilor si sa ofere bucurie si amintiri placute de fiecare data. Parintii care doresc sa le ofere copiilor cele mai frumoase amintiri de Craciun pot apela inca de acum cu incredere la casaluimoscraciun.ro pentru a rezerva un Mos Craciun pentru luna Decembrie!