Un weekend de wellness la Sovata

Un weekend de wellness la Sovata

Cand vorbim despre turismul din Romania, cu siguranta majoritatea au auzit de Sovata si de toate legendele si povestile din jurul acestei statiuni. De aceea, azi va prezentam mai multe informatii despre aceasta zona turistica astfel incat sa puteti determina daca este un loc pe care doriti sa il vizitati.

Statiunea Sovata din judetul Mures se afla la aproximativ 500 de metri deasupra nivelului marii, in dealurile impadurite alpine din apropierea Muntelui de Sare. Este una dintre cele mai perfecte destinatii de vacanta din Romania si este adesea trecuta cu vederea de turisti din cauza lipsei de publicitate pentru aceasta statiune pitoreasca. Sovata este un loc de odihna, relaxare, drumetii si de petrecere a momentelor de neuitat in familie.

O vasta oferta de cazare in Sovata si facilitati de tratament balnear

Cazarea in Sovata poate fi selectionata in calitate de scopul acesteia. Datorita potentialului balnear dezvoltat de statiune, majoritatea optiunilor de cazare ofera avantajul de a alege locatia potrivita de wellness pentru intreaga familie. Un weekend la Sovata este o ocazie de a imbina timpul de relaxare cu familia, cu tratamente energetice si wellness, potrivite pentru orice varsta. Multe hotele de wellness din Sovata aduc drumetii vara si schi si partii de sanius iarna.

In Sovata, exista numeroase hoteluri, care sunt ideale pentru o scurta escapada in familie si care ofera de asemenea, pachete speciale de relaxare, precum: gimnastica in piscina dimineata, acces nelimitat la un centru spa de ultima generatie cu sauna cu aburi, sauna cu sare, sauna finlandeza, piscina cu apa de mare, jacuzzi si piscine pentru adulti si copii. La celalalt capat se afla numeroasele pensiuni din zona. Pensiunile sunt un spatiu ideal pentru familiile cu copii mici, situate intr-o zona linistita, unde majoritatea acestora dispun de curte cu loc de joaca dedicat copiilor bucurosi de vacanta.

Iarna, un weekend in Sovata inseamna ca cei mici pot schia si se pot distra cu sania, astfel incat adultii in tot acest timp, sa se poata relaxa la spa, piscina, jacuzzi, sauna etc. Sovata isi arata cu adevarat comorile si frumusetea regiunii in sezonul mai cald, cand vremea este perfecta pentru drumetii.

Salina si zone invecinate

Corund este o comuna situata la 18 km de Sovata. Renumita in toata regiunea pentru ceramica populara, Corund este centrul ceramicii populare transilvanene. Sarbatorile in Sovata pot fi intotdeauna comemorate vizitand Corund-ul, unde fiecare casa este transformata intr-un atelier, iar vizitatorii pot cumpara suveniruri reprezentand cultura populara a regiunii direct de la olari. Salina Praid este cea mai mare salina din aceasta parte a Europei, un loc care impresioneaza la fel de mult pe copii ca si pe adulti. Drumul spre Salina Praid este se face cu o plimbare speciala cu autobuzul printr-un tunel lung de 1,5 km.

Interiorul salinei nu seamana deloc cu ceea ce isi imagineaza vizitatorii pentru prima data. La o adancime de 120 de metri, dupa o plimbare relativ scurta cu autobuzul si 300 de trepte abrupte, vizitatorii intra intr-un adevarat oras subteran cu cafenele, locuri de joaca pentru copii, biblioteci si chiar o sala de biliard. Regiunea are un puternic efect terapeutic asupra bolilor respiratorii.

Statiunea Sovata se afla in preajma a 9 lacuri, printre care 6 sunt de apa sarata, 2 sunt de apa dulce si o mlastina. In cazul in care aceasta mlastina este periculoasa pentru copii, Lacul Ursu ceva fi ideal pentru o scurta excursie in weekend cu familia in Sovata.

Prin urmare, odata ce ajungi aici, vei avea cu siguranta ceva de facut si vei putea vizita numeroase zone turistice, iar daca vrei sa te relaxezi, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un pachet SPA si sa te bucuri de facilitatile zonei.