Utila in bucataria ta – o tava pentru fructe si legume, 35 cm x 21 cm, Viyogo

Utila in bucataria ta – o tava pentru fructe si legume, 35 cm x 21 cm, Viyogo

Toți cei pasionați de domeniul culinar și care, cu fiecare ocazie, vor să încerce o nouă rețetă sau să îi surprindă pe cei dragi cu ceva special, știu de căte accesorii și ustensile este nevoie într-o bucătărie în care se dorește a se găti o mare varietate de preparate.

În primul rând, multe alimente, atât de origine vegetală cât și animală, au nevoie de prelucrare pentru a putea fi incluse într-o anumită rețetă culinară, ca de exemplu decojire, tăiere, tocare. Astfel este nevoie de ustensile pentru astfel de sarcini dar și aparate electrocasnice, manuale sau automate. Luând în considerare toate cele necesare, este important ca echipamentele de care este nevoie într-o bucătărie să îndeplinească câteva condiții de bază pentru ca fiecare sarcină să iasă perfect.

Calitatea echipamentelor este esențială. Nu este deloc plăcut ca un mixer sau un robot de bucătărie să fie schimbate doar după câteva utilizări, fiind în primul rând o risipă de bani. Acestea trebuie așadar să reziste pentru mult timp.

Ușurința în utilizare este și ea importantă. Oricâte sarcini ar putea îndeplini un aparat electrocasnic, trebuie să fie simplu de utilizat chiar și de către o persoană fără multă experientă în bucătărie.  Prin asta, se asigură și o bună funcționare a echipamentelor utilizate precum și rapiditate în finalizarea sarcinilor. Este eliminat și riscul ca acestea să fie defectate și astfel, înlocuite, și aceasta fiind o altă risipă de bani.

Unul dintre accesoriile utile într-o bucătărie și nu numai, care poate avea astfel și utilizari multiple este o tavă pentru fructe si legume. Prin alegerea uneia de calitate, gătitul, organizarea și servirea într-o bucătărie pot fi mult mai ușoare și mai bine puse la punct. Astfel, o alegere excelentă este tava pentru fructe si legume, 35 cm x 21 cm, Viyogo, cu un preț foarte mic, în comparație cu utilitatea sa.

Revenind la condițiile de bază ale unui echipament de bucătărie, întreținerea usoară a acestuia este și ea importantă. Spălarea, curățare, uscarea, trebuie realizate într-un mod eficient, fără a afecta proprietățile materialelor și a utilității produsului în cauză. Echipamentele ce conțin piese metalice sau de altă natură, de slabă calitate, vor fi fără îndoială afectate de expunerea îndelungată la umezeala și alte substanțe care pot fi găsite chiar și în detergenți.

Cel mai ușor de întreținut material și care nu poate prezenta riscuri este plasticul. Există astfel multe ustensile și accesorii realizate din plastic, acesta putând fi modelat ușor în multe forme și cu durități variate, are un preț mult mai mic și este foarte rezistent în timp la taieturi si lovituri, nu va crapa, nu se va sparge, nu va fi afectat de apă asemeni lemnului sau metalului.

O tavă pentru fructe realizată din plastic este, se pare, o alegere inteligentă pentru orice bucătărie, prin posibilitatea de a o utiliza în numeroase cazuri, atât pentru scopul de bază cât și în altele, fiind un bun spațiu de depozitare temporară pentru multe alimente și nu numai. Poate fi așadar utilizată atunci când gătiți, pentru a aranja pe ea fructe, legume, alte produse sau chiar și amestecuri de mirodenii ce urmează a fi folosite. Iar prin faptul că se curață foarte rapid, uneori doar sub jetul de apă de la robinet și ștergerea cu o lavetă sau un servețel uscat, poate fi imediat refolosită în alt scop.

Astfel, dacă acum avem pe ea cartofii gata pregătiți să-i punem la prăjit, cănd aceștia sunt gata ii putem pune înapoi, prajiți, tava fiind curată si pregatită.

Tava este de altfel și foarte rezistentă. Realizată din pastic de cea mai bună calitate și cu o grosime destul de generoasă, nu se va îndoi și nu se va rupe, chiar dacă materialul este unul mai rigid, este rezistentă și la zgârieturi și tăieturi accidentale mici și poate fi în acest fel utilizată pentru a găti.

Potrivită, după cum deja am menționat, și pentru a servi direct de pe ea, tava dispune și de un sistem de scurgere, o anume sită ce se așează pe tavă și are orificii prin care lichidele se pot scurge, fiind în acest fel utilă atunci când vrem să servim fructe pe care trebuie să le spălăm întâi. Același lucru este valabil și în cazul legumelor pe care vrem să le gatim dar și a altor produse ce necesită spălare si uscare.

Cu dimensiuni generoase dar în același timp compactă, poate fi așezată ușor pe o masă. Este potrivită atât pentru a realiza un bufet suedez dar și pentru a fi utiliztă ca o singură porție, fiecărei persoane prezente fiindu-i atribuită o astfel de tavă pe care să fie așezată mâncarea.

Deși un aspect care nu este luat în considerare, stabilitatea merită și ea menționată. Plasticul, în special umed, nu are o aderență atât de bună la alte suprafețe ăn special un blat de bucătărie sau o masă din sticlă sau lemn lucios. Însă această tavă este prevazută la baza cu picioare de sprijin antiderapante. Totodată, și sistemul de scurgere este construit în același fel.

Pentru cei care au foarte multă imaginație, o astfel de tavă poate fi utilizată pentru a realiza aranjamente extrem de frumoase, designul acesteia fiind unul bine ales, modern și totuși simplist, care poate fi integrat cu usurință atât între alte ustensile dintr-o bucătărie cât și la servirea mesei, ca un platou sau ca o porție proprie, oferind suficient spațiu pentru mai multe feluri de mancare sau pentru tacâmuri.