Gadget-urile gsm sunt foarte utile, fie ca vorbim despre incarcatoare usb, huse de telefon, folie ecran pentru protectie sau incarcator telefon wireless. Magazinul tozmobile.ro este un magazin profesional de produse GSM de cea mai buna calitate. Pasionatii de gadgeturi pot alege din gama diversa de huse si accesorii pentru a imbunatatii calitatea telefonului pe termen lung.
La ce este util un incarcator telefon wireless?
Tehnologia de incarcare wireless sau incarcare inductiva, asa cum mai este numita, presupune un transfer de energie intre doua obiecte prin intermediul unui camp electromagnetic. Sistemul de incarcare wireless se bazeaza pe doua bobine: una in platforma de incarcare (prin care circula curentul electric), alta in telefon. Orice curent electric genereaza un camp electromagnetic in jurul sau, care induce un curent electric in a doua bobina, aflata in telefon.
Avantajele tehnologiei de incarcare wireless:
-este usor de folosit (tot ce trebuie sa faci este sa apropii telefonul de suprafata incarcatorului);
-protejeaza si creste durata de viata a acumulatorilor (bateriile litiu-ion sunt facute sa fie incarcate des, pentru perioade scurte);
-gata cu multitudinea de cabluri cumparate;
-este o metoda sigura si protejeaza telefonul de un posibil scurtcircuit sau de efectele supratensiunii;
-iti poti incarca dispozitivul aproape oriunde (de exemplu, la aproape toate hotelurile si aeroporturile exista pad-uri pentru incarcarea wireless);
-incarcarea wireless este un stardard universal, astfel ca aceasta poate fi folosita pentru incarcarea mai multor dispozitive mobile, de la smartphone si tablete, pana la smartwatch-uri.
Pentru ca un dispozitiv sa se poata incarca wireless, acesta trebuie sa suporte acelasi standard cu cel al platformei de incarcare. Pe piata, exista mai multe standarde din care poti alege, printre care:
-Qi ( dezvoltat de Wireless Power Consortium)
Cel mai popular si mai distribuit standard pana in prezent prevede un transfer de maximum 5 W, la o distanta intre 5 si 40 de milimetri. Se lucreaza si la transfer de 120 W (ar putea alimenta un laptop) si chiar 1 kW, pentru aparate mari. A fost creat initial pentru a suporta inductia magnetica, insa acum se foloseste si rezonanta magnetica, iar telefonul poate fi la 45 de milimetri distanta fata de suprafata incarcatorului wireless, in loc sa il atinga direct.
PMA si Rezence (detinute de Power Matters Alliance si Alliance for Wireless Power)
Acestea sunt doua standarde care au fuzionat recent. Cu acest tip de standard pot fi alimentate mai multe dispozitive de la acelasi incarcator. Livreaza pana la 50 W la 5 centimetri, iar o conexiune Bluetooth Smart este utilizata pentru transferul de energie intre dispozitive si incarcator.
In momentul in care iti alegi un incarcator wireless, verifica sa suporte acelasi standard cu telefonul pe care doresti sa-l incarci. Dupa sincronizarea modelelor, principiul de functionare a incarcarii wireless presupune conectarea incarcatorului wireless la o sursa de energie (priza).
Pe piata exista mai multe produse care sustin incarcarea wireless:
-kituri de incarcare wireless;
-acumulator extern cu incarcare wireless;
-suport auto cu incarcare wireless.
Tehnologia de incarcare wireless este in plina dezvoltare si apar tot mai multe modele de telefoane compatibile. Iata cateva dintre cele mai populare smartphone-uri care pot fi incarcate wireless:
-iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X;
-Samsung Galaxy: S8, S8+, S7, S7 Edge, Note 5, S6, S6 Edge;
-Microsoft Lumia: 1520, 1020, 930, 929, 928, 920;
-Google Nexus: 4, 5, 6, 7;
-BlackBerry: Priv, Z30;
-LG: Optimus G Pro, G7, G6 (unele versiuni din SUA), V30, V35;
-Seria Moto Z;
-Sony Xperia XZ2, Premium;
-Nokia 8 Sirocco;
-Asus Padfone S.
Incarcarea wireless este un mod usor de folosit, iar aceasta este probabil cel mai atragator avantaj. Tu nu trebuie decat sa asezi, pur si simplu, telefonul pe suprafata de incarcare. Nu trebuie sa conectezi vreun cablu, lucru aproape imposibil de facut pe intuneric, de exemplu, in cazul conectorilor microusb, care nu sunt reversibili si este necesar sa nimeresti pozitia corecta a mufei in portul de incarcare. O scurta recomandare: verifica intotdeauna vizual ca incepe incarcarea si repozitioneaza dispozitivul daca este necesar.
Creste durata de viata a acumulatorilor.
Majoritatea bateriilor moderne se comporta foarte bine cand vine vorba de cicluri de incarcare scurte si nu neaparat pana la 100%. Un incarcator wireless faciliteaza acest proces pentru ca iti permite sa incarci rapid, cat de des vrei, telefonul fara sa fii nevoit sa scoti cablul de incarcare din sertar.
De asemenea, scade numarul de cabluri. Unele incarcatoare ofera o zona cu arie mai mare de incarcare, adica poti incarca mai multe dispozitive simultan. In plus, numai ai nevoie de cabluri diferite pentru Iphone si Android, scazand astfel necesarul de cabluri pe care trebuie sa le cari cu tine tot timpul. Pe masura ce standardul va fi adoptat de mai multi producatori sunt sanse sa nici nu mai gasim cabluri in pachetul produsului, deci vorbim si de un mic castig pentru mediul inconjurator.
Un incarcator wireless promite si securitate sporita. Poate ca nu te-ai gandit la acest lucru, dar atunci cand incarci telefonul intr-o vizita, folosind un cablu conectat la un calculator strain, te expui pericolului de furt de date sau poti lua virusi informatici, malware, ransomware si asa mai departe. Folosind deci incarcarea fara fir, operatie care nu transfera date digitale, ai parte de o securitate mai buna.
Eficienta energetica redusa. Din punct de vedere ecologic, tehnologia are foarte mult de recuperat. In clipa de fata foarte mult curent este risipit sub forma de caldura, motiv pentru care si incarcarea wireless este mai lenta ca cea prin cablu, chiar daca se fac pasi in directia corecta.
Un incarcator telefon wireless de la tozmobile.ro este alegerea corecta!