Cât de eficientă este epilarea definitivă cu laser?

Cât de eficientă este epilarea definitivă cu laser?

Principalul dușman al frumuseții, este desigur, îmbătrânirea pielii, dar există și alte probleme cu care femeile s-au confruntat de secole. Una dintre aceste probleme este considerată vegetație nedorită de pe față și corp. Deși acesta este un fenomen uman și natural, totuși, este destul de neplăcut.  De aceea, timp de secole, femeile au căutat din ce în ce mai multe tehnici de epilare cu efect de durată.

Cele mai bune metode în acest sens, sunt îndepărtarea părului cu laser, electroepilarea, fotoepilarea. Toate aceste metode se află în centrul luptei împotriva părului facial și corporal nedorit. Toate sunt relativ noi și fiecare are avantajele sale incontestabile una față de cealaltă.

Pentru ca epilarea definitivă să aibă rezultate eficiente trebuie să respecți anumite recomandări înainte de începerea tratamentului cu laser, cum ar fi : să nu te expui la soare, să nu folosești ceară sau alte dispozitive de smulgerea părului cu circa 20 zile înainte, nu folosi creme autobronzante, nu face saună.

Ce este fototermoliza selectivă?

Laserele care funcționează pe baza acestui principiu, au o anumită lungime de undă, frecvență și spectru de culoare a impactului. Raza laser este orientată către pigmentul conținut în firul de păr și foliculul pilos. Laserul care înconjoară țesuturile „nu vede” și trece prin ele. Când această lungime de undă este limitată, nu permite fasciculului laser să pătrundă la o adâncime mai mare, decât cea a stratului de acoperire a pielii. În acest fel, raza laser acționează numai asupra pigmentului părului, provocând distrugerea cu efectul termic. Energia eliberată în acest caz, este suficientă pentru a distruge și corpul și foliculul pilos. Dar acest lucru nu este suficient pentru a deteriora țesutul din jur. Prin urmare, după epilarea cu laser, foarte rar apar arsuri.

Avantajele epilării cu laser

Avantajul principal și incontestabil al epilării cu laser este costul redus, cu o eficiență foarte mare. De obicei, o procedură de epilare cu laser reduce rata de creștere a părului pentru o perioadă lungă de timp. În acest caz, ai nevoie doar de o procedură de întreținere la fiecare șase luni, până când firele de păr nedorite încetează să mai crească.

Electroepilarea

Epilarea electrică se referă la metodele radicale de epilare. În acest caz, pentru a atinge obiectivele îndepărtării părului, se folosește forța curentului electric aplicat printr-un electrod direct pe foliculul de păr. Efectul curentului electric la punctul de îndepărtare a părului nu este practic simțit de piele, ci provoacă moartea părului în faza activă de creștere. Precizia impactului este principalul avantaj, dar din păcate și principalul dezavantaj al electroepilării. Plăcută la atingere, moale ca mătasea, piele perfect netedă – acesta este visul oricărei femei. Timp de secole, femeile s-au străduit să obțină metode de o înfrumusețare impecabilă, dar, din păcate, nu toate au avut succes.

În ultimii 20 de ani, tehnologia cu laser a realizat un salt amețitor, iar astăzi epilarea definitivă cu laser se practică pe aproape toate tipurile de piele și păr. În aceste scopuri, au fost creați mulți emițători diferiți, care funcționează pe baza diferitelor tipuri de lasere, unul pentru toate principiile fototermolizei selective.

Epilarea definitivă cu laser este probabil cea mai populară metodă de îndepărtare a părului. Poate încetini semnificativ creșterea părului, menținând pielea netedă și mătăsoasă pentru o lungă perioadă de timp. Într-o anumită perioadă, principalul dezavantaj al acestei proceduri era considerat a fi limitarea procedurii. Adică, epilarea cu laser putea fi efectuată numai pe părul întunecat și pielea deschisă.