Cauti un dulap vestiar corespunzator activitatii pe care o intreprinzi? Iata cum sa il alegi!

Cauti un dulap vestiar corespunzator activitatii pe care o intreprinzi? Iata cum sa il alegi!

Foarte rar se intampla sa iei in considerare achizitionarea unui dulap vestiar pentru locuinta proprie sau pentru mediul de lucru in care iti desfasori activitatea, insa nevoile specifice te determina sa te asiguri ca aceste piese de mobilier vor reprezenta adevarate investitii pe termen lung, fara a necesita reparatii sau intretinere in conditii speciale.

Datorita utilitatii precise, aceste piese vor fi regasite cu precadere in domenii si institutii unde personalul foloseste uniforme speciale sau trebuie sa isi schimbe vestimentatia cel putin o data pe zi.

Domenii de activitate in care un dulap vestiar se va dovedi extrem de util
Aceste necesitati sunt specifice personalului din HoReCa, angajatilor din constructii sau marile centre comerciale, agentilor de paza si protectie, medicilor cu diferite specializari si asistentilor medicali ori cadrelor militare si personalului din Jandarmerie si Politie.

Cu toate acestea, un dulap vestiar de la Viamond.ro se poate dovedi util in multe situatii, unul dintre exemple fiind salile de sport si fitness. Clientii si angajatii acestui domeniu folosesc zilnic acest tip de piese de mobilier pentru depozitarea vestimentatiei cu care au venit sau a echipamentului sportiv si accesoriilor.

Necesitatea schimbarii frecvente a garderobei mai apare si in cazul studiourilor foto si video, iar acest obiect va servi nu numai la depozitarea accesoriilor vestimentare, ci si a aparatelor si ustensilelor specifice domeniului.

Toate nevoile specifice si situatiile de mai sus atesta utilitatea deosebita a mobilierului de acest tip. Astfel, un astfel de obiect isi va dovedi utilitatea oriunde apare nevoia unui spatiu sigur de depozitare si acces facil la piesele vestimentare sau obiectele depozitate.

Detalii legate de achizitionare
Atunci cand vrei sa achizitionezi una sau mai multe piese de acest tip, va trebui sa faci alegerea in functie de caracteristicile functionale ale fiecarui model pentru a gasi varianta corespunzatoare spatiului si necesitatilor pe care le ai.

Din acest punct de vedere, un dulap vestiar ce poate acoperi nevoile din domeniul educational trebuie sa ofere profesorilor si elevilor posibilitatea de a depozita materialele didactice si obiectele personale in siguranta deplina. In acest sens, dulapurile casetate par a fi cea mai buna solutie. Elevii au la dispozitie numeroase casete pentru a depozita caietele, cartile, ghiozdanele sau hainele de schimb pentru orele de sport, iar acestea mai pot oferi si:

– suport de eticheta pe usa;
– sistem de inchidere cu 2 chei;
– maner prevazut cu gaura pentru lacat.

Atunci cand schimbarea vestimentatiei se va face de cel putin doua ori pe zi, cel mai util tip de dulap vestiar va fi cel prevazut cu bancuta, mai ales daca se impune si schimbarea incaltamintei. Pe langa confortul pe care aceste piese il asigura in timpul schimbarii garderobei, ele mai pot fi prevazute si cu:

– polita la partea superioara;
– bara pentru umerase si carlig;
– structura realizata din cadru de teava sudata cu picioruse din plastic pentru protejarea podelelor.

Santierele de diferite tipuri, atelierele auto si spatiile de lucru ce implica mirosuri puternice sau murdarirea uniformei vor crea o necesitate specifica, si anume depozitarea pieselor vestimentare murdare separat de cele curate.

Pentru a corespunde acestei situatii, gama de dulapuri vestiare ofera modele superventilate cu perete despartitor. Pe langa separarea hainelor murdare de cele curate, unele dulapuri de acest tip vor mai avea si urmatoarele caracteristici:

– usi dublu ramforsate dotate cu gauri suplimentare in partea centrala pentru o ventilatie crescuta;
– raft in partea superioara cu bara pentru umerase.