Ce faci daca ai intrat in contact cu o persoana diagnosticata cu COVID-19

Ce faci daca ai intrat in contact cu o persoana diagnosticata cu COVID-19

Desi pandemia de COVID-19 pare ca da semne de diminuare, este foarte important sa respectam masurile de prevenire a infectarii cu acest virus. Din pacate, pana in momentul de fata din cauza virusului foarte multe persoane s-au stins din viata atat in tara noastra, cat si la nivel mondial. Pentru ca nimeni nu isi doreste acest lucru, este foarte important sa respectam regulile impuse de catre autoritati, dar si regulile de igiena. Spalatul mainilor cu sapun si apa din abundenta, purtarea mastii de protectie, dar si evitarea zonelor aglomerate sunt doar cateva dintre masurile pe care fiecare dintre noi trebuie sa le respecte pentru a putea scapa cat mai repede de aceasta pandemie.

In cazul nefericit in care te simti rau sau ai intrat in contact cu o persoana care a fost diagnosticata cu COVID-19 trebuie sa te testezi de urgenta pentru a afla daca esti sau nu purtator al acestui virus. Modalitatea de testare s-a simplificat destul de mult in ultima perioada motiv pentru care testarea nu dureaza mult, iar rezultatul il vei afla in cel mai scurt timp posibil. Acest lucru este realizabil prin utilizarea unui test rapid antigen covid Dr. Smart. Un test rapid covid poate fi achizitionat din farmacii online si poate apela la el orice persoana care suspecteaza ca ar putea fi purtatoare a acestui virus atat de pacatos.

Testul Dr. Smart utilizat pentru diagnosticarea COVID-19 este un test rapid imunocromatografic de detectare calitativa a antigenelor SARS-CoV-2 in probe de exsudat nazofaringian. Acreditat de catre sistemul medical, acesta este efectuat de profesionistii din domeniul sanatatii pentru sute de persoane zilnic. Acuratetea  Testului rapid antigen COVID-19 (exsudat nazofaringian) a fost evaluata comparativ cu metoda de referinta – RT-PCR, cu probe obtinute de la pacienti.

Avand in vedere ca rezultatul testului il afli in aproximativ 15 minute, cresc sansele de a afla rapid daca esti sau nu infectat, de a limita raspandirea acestui temut virus si de a-l invinge. De asemenea, utilizarea unui test rapid covid pentru a confirma ca nu esti infectat, iti ofera posibilitatea de a participa la actiuni, intruniri etc, fara teama ca exista posibilitatea de a-i imbolnavi pe cei din jurul tau.

Pentru a putea lupta cat mai eficient impotriva coronavirusului este foarte important ca fiecare dintre noi sa respecte atat regulile impuse de catre autoritati, cat si regulile de igiena, mereu, nu doar in aceasta perioada. Daca ai intrat in contact cu o persoana bolnava, asigura-te ca pastrezi distanta sociala si testeaza-te inainte de orice!