Cum sa alegi un cadru mobil pentru seniori?

Cum sa alegi un cadru mobil pentru seniori?

Varstnicii, se confrunta cel mai des cu probleme privind mobilitatea. Aceasta este principala cauza a lipsei activitatilor din viata persoanelor in varsta sau este o consecinta a unor afectiuni grave care a redus capacitatea de deplasare.

Pentru multi varstnici este destul de frustrant sa fie nevoiti sa depinda de alte persoane pentru indeplinirea unor sarcini care, in trecut erau foarte usor de indeplinit, asa cum sunt cumparaturile, plimbarile sau deplasarea dintr-un punct in altul.

Aceasta abilitate poate sa fie recapatata cu usurinta cu ajutorul unui cadru mobil seniori care poate sa le fie sprijin pentru diferite situatii cu care se confrunta intr-o zi obisnuita. Este un echipament medical foarte util care ii va ajuta sa isi recapete nu numai mobilitatea dar si increderea in fortele proprii.

Pentru a te asigura ca le oferi un ajutor de nadejde este important sa alegi un cadru mobil seniori de calitate.

 

Criterii de alegere pentru un cadru mobil seniori

 

Viata de zi cu zi a seniorilor cu probleme de mobilitate este o adevarata provocare, motiv pentru care un prim criteriu esential care trebuie urmarit la acestea este sa fie cat mai stabil, astfel incat sa se poata sprijini cu toata increderea de acest cadru. Un alt factor important care trebuie urmarit este greutatea. Acesta trebuie sa fie capabil sa sustina persoana care il utilizeaza dar si sa fie usor de transportat. Pe piata vei putea gasi si modele care se pot plia, astfel incat sa poata fi depozitate sau transportate cu mai multa usurinta.

Cele mai bune modele de cadre mobile seniori sunt cele dotate cu roti deoarece acestea sunt mult mai usor de utilizat in comparatie cu cele traditionale. Nu mai trebuie ridicate si miscate pe masura ce persoana inainteaza. Daca ai ales un model dotat cu roti atunci trebuie sa te asiguri ca acestea sunt rezistente si pot sa ofere o sustinere foarte buna pe toata durata deplasarii.

Fiecare model de cadru mobil seniori are capacitatea de a suporta o anumita limita de greutate, motiv pentru care trebuie sa cunosti si aceasta informatie atunci cand doresti sa achizitionezi unul. Printre cele mai populare accesorii care pot sa se afle in dotarea unui astfel de cadru mobil se numara gentile pentru transport si un scaunel. Este important ca acest scaunel sa poata fi utilizat cu usurinta si sa permita ca persoana sa nu depuna un efort considerabil pentru a-l utiliza. De asemenea, daca are in dotare si o geanta pentru transport, cadrul trebuie sa aiba capacitatea de a suporta si greutate suplimentara. Mai ales daca este utilizat pentru deplasarea la cumparaturi atunci trebuie sa fie suficient de rezistent.

 

O deplasare sigura pentru orice varstnic cu ajutorul unui cadru mobil seniori

 

Pentru o deplasare cat mai sigura in exterior sau interior, cele mai bune modele sunt dotate cu trei sau patru roti. Un cadrul mobil seniori este o alternativa de transport foarte convenabila si de ajutor.

Pretul este un factor decident atunci cand doresti sa achizitionezi un cadru mobil seniori insa, iti recomandam ca acest aspect sa il lasi ultimul pe lista. Un astfel de cadru trebuie sa fie un ajutor de nadejde pentru un varstnic si nu trebuie sa il incomodeze. Asadar, asigura-te ca sunt indeplinite cele mai importante caracteristici si alege un model care sa fie cu adevarat de ajutor.