Frigul produce suferinta tuturor formelor de viata

Frigul produce suferinta tuturor formelor de viata

Cand gerul se lasa peste lume, tot ce este viu sufera. Acest lucru nu este greu de observat in ultimele zile de toamna, cand ultimii trandafiri infloriti si crizantemele se ard din cauza brumei. Pana la impactul cu frigul, florile erau asa de frumoase! Lumea care le vedea credea ca nu vor muri niciodata, dar ele s-a innegrit din cauza gerului.

In noptile si zilele friguroase, tot ceea ce se misca in curte, pe strada, pe campuri si in paduri sufera din cauza frigului. Chiar si pasarile a caror temperatura se regleaza in functie de temperatura de afara (pasarile care raman in tara, fiind adaptate la clima temperata) sar sau zboara zgribulite si se citeste tristetea in ochii lor. Omul care merge prin zapada manat de treburi, infruntand viforul pretuieste casa si caldura din ea in acele momente in care este condamnat sa lupte cu frigul.

Agricultorul pregateste din timp grajdurile, cotetele, locurile in care animalele se vor adaposti, fiindca el stie ca toate acestea se afla in grija sa. Grajdurile sunt izolate, captusite cu baloti de paie sau cu coceni, cainilor li se confectioneaza haine groase. Dar cum isi poate apara fermierul plantele semanate in solar?

Cu folie solar termica cumparata de pe site-ul magazinului Perita, folie care poate ramane pe suportul metalic intre 3 si 4 ani, fara sa se strice, plantelor li se ofera protectie de care au nevoie impotriva gerului. Suferinta legumicultorului ar fi imensa sa gaseasca toate plantele tun, fiindca rosiile, ardeii, vinetele si castravetii sunt asemenea copiilor lui. Evaluarea nu este exagerata, fiindca plantele sunt creatiile lui si sunt in grija lui. Cui i-ar conveni sa distruga prin nepasarea lui atata munca?

Folia termica izoleaza perfect gerul de afara de locul in care se dezvolta plantele. La lumina naturala a soarelui, la caldura mentinuta de folie, udate la timp, plantele cresc mult mai repede decat afara. Daca se aplica si folie mulcire, efectul este si mai senzational pentru ca nu mai rasar buruienile. Ele sunt inabusite de folie, in timp ce plantele se bucura de un sistem de dubla protectie.

Cu folia termica se realizeaza costuri de productie accesibile la legume, fapt care permite ca afacerea sa fie profitabila. Un fermier isi face calculele sale tot timpul. Un solar inseamna:

-seminte de calitate, daca nu se recurge la rasad cumparat de pe piata;

-costurile tuturor lucrarilor si a carburantului consumat pentru executarea lor;

-pretul apei, daca nu exista sursa sigura si gratuita de apa;

-incalzirea, in cazul in care nu a fost aleasa folia termica. Agentul termic s-a scumpit ingrozitor, de aceea este mult mai eficient sa fie inlocuit de folia cu aditivi care asigura o temperatura optima si lumina de care plantele au nevoie.

Aceasta folie speciala nu este greu de gasit, fiind la indemana tuturor si acelor care doresc sa isi faca un solar pentru consumul familiei. De pe un dispozitiv conectat la internet persoanele care doresc intra pe site-ul magazinului Perita si trec in vedere produsele. Se afla acolo mai multe tipuri de folii si toate sunt realizate dupa ultima tehnologie, de aceea au o rezistenta iesita din comun si au capacitatea de a oferi plantelor mediul optim pentru a se dezvolta frumos si a rodi peste asteptari.

Chiar si pentru consumul familiei, persoana care s-a ocupat de gradinarit doreste sa aiba legume tot sezonul si isi doreste si materia prima pentru conservele de iarna. Situatia ideala este cand fermierul are legume pentru familia sa, dar dupa terminarea conservelor, ii ramane o cantitate mare si pentru vanzare.

Folia termica nu este grea si are o flexibilitatea care permite pastrarea ei in rola cand nu este intinsa pe solar. Garantia oficiala a acestui produs este de 2 ani, dar durata de viata este de 3-4 ani. Datorita temperaturilor ridicate din solar plantele vor ajunge la maturitate si vor rodi cu 2-3 saptamani mai inainte, iar acest lucru inseamna obtinerea unui pret bun la piata si incasarea unui beneficiu considerabil dupa ce au fost acoperite toate cheltuielile.

O parte din beneficiu poate fi pus bine pentru anul viitor. Reprezentantii departamentului vanzari sunt disponibili la dialog, dar si la oferte de pret avantajoase. Ei raspund repede atat la apelurile telefonice, cat si la formularul de contact trimis online.

Pe stoc se afla si folia microporoasa care poate fi utilizata si in camp deschis, de asemenea grosimea foliei pentru solar se alege in functie de cultura si de conditiile climatice din zona respectiva. Anumite culturi sunt mari amatoare de caldura si atunci grosimea foliei va fi mai mare.

O grosime mai mare inseamna: o rezistenta mai mare a foliei si mai multa caldura si protectie pentru plante. Comenzile plasate pe site sau telefonic sunt livrate oriunde in tara cu maxima promptitudine pentru ca lucrand cu fermierii de peste 15 ani, reprezentantii magazinului stiu ce inseamna o urgenta.

Aceste produse pun in valoare  fertilitatea pamantului romanesc, dar si priceperea romanilor intr-o ocupatie straveche, parcticata cu drag, care este agricultura. Multe s-au schimbat in timp: nici vremea nu mai este atat asa de blanda, nici daunatorii nu au ramas ca acum 50 sau 100 de ani, ci s-au diversificat si au devenit mai agresivi. In ciuda acestor aspecte, fermierii cultiva cu drag pamantul si tin pasul cu noua tehnologie si cu produsele revolutionare.

Folia termica este alegerea ideala pentru cei care vor sadi din timp plantele, sa iasa pe piata cu trufandale in luna martie.

Munca se impune sa fie securizata ca omul sa se poata bucura de roadele ei dulci.