Intrebari despre acupunctura pentru elucidarea beneficiilor acestui tratament

Stiu multi oameni care isi doresc enorm cel putin o sedinta de acupunctura sau un masaj de relaxare, dar nu stiu unde oare sa se duca, sa beneficieze de acest tratament.
Cea mai buna veste consta in faptul ca la Bucuresti romanii au cei mai buni specialisti in acupunctura din lume, iar programarile se fac usor, prin simpla completare a unui formular si solicitarea este rezolvata afirmativ foarte repede.
Pe de o parte nostalgicii nu stiu de existenta acestui cabinet, pe de alta parte, cei care afla de existenta lui au nevoie de raspunsuri la intrebari acupunctura pentru descoperirea tuturor beneficiilor pe care le ofera organismului.
Prima intrebare care il framanta pe cel care doreste sa incerce o terapie alternativa, fara interventii chirurgicale sau medicamente, este daca s-a dovedit stiintific ca acupunctura actioneaza benefic asupra organismului.

Raspunsul este categoric afrmativ, fiindca sanatatea se mentine atata timp cat energia este distribuita uniform catre toate organele si se poate interveni ca fluxul energetic sa reintre in normal in cazul unei disfunctii.
Informatii detaliate despre acest subiect sunt oferite pe site-ul Cabinetului de Acupunctura din Bucuresti, dar si in cadrul multor emisiuni televizate, avand ca tema sanatatea.
Mediatizarea la posturile serioase de televiziune demonstreaza seriozitatea cu care se practica acupunctura in tara noastra si faptul ca bazele ei sunt stiintifice. Acupunctura nu se face la voia intamplarii si sa nu uitam faptul ca inaintea primei sedinte se face o consultatie amanuntita de catre un medic bine pregatit.
Ce afectiuni pot fi tratate prin acupunctura?
Lista bolilor tratate prin acest procedeu este lunga si eficienta tratamentului se poate demonstra cu ajutorul clientilor care au trecut pe la acest cabinet. Nu este parte a organismului care sa nu fie refacuta in urma sedintelor de acupunctura, conform listei de mai jos:

1.Aparatul respirator. Acupunctura a ameliorat sau vindecat sinuzita, raceala, guturaiul, astmul, alergiile. Numarul de sedinte care a adus ameliorarea difera de la o persoana la alta si in functie de gravitatea bolii. Asa ca in loc sa alergi la farmacie sa iei antibiotice, medicamente, mai bine te duci la cabinetul de acupunctura si raceala iti va trece repede-repede.

2.Aparatul circulator. S-a demonstrat stiintific fapul ca acest tratament rezolva o serie de disfunctii grave ale inimii si circulatiei, cum ar fi: palpitatiile, tensiunea oscilanta si hipertensiunea. Cu cat se intervine mai repede, cu atat va fi mai bine pentru sanatate.

3.Aparatul reproducator sau genital. Este un subiect delicat, dar lumea trebuie sa stie ca acupunctura combate infertilitatea si impotenta, regleaza ciclul si elimina durerile menstruale.
Este foarte bine sa incerci cu acupunctura si sa eviti interventiile complicate sau medicatia de lunga durata, daca acest lucru este posibil.

4.Membrele superioare si cele inferioare, spatele, gatul. Durerile de maini si de picioare cauzate de reumatism trec dupa cateva sedinte de acupunctura.

5.Psihicul. Acupunctura activeaza energetic suprafetele creierului care sunt responsabile de timiditate, de depresie, de traumele din trecut si de atacurile de panica, fenomene din ce in ce mai dese, cauzate de stresul cotidian. Energia este directionata catre centrii responsabili de somnul odihnitor si insomnia este combatuta cu succes prin aceasta strategie.

6.Obezitatea si toate bolile generate direct de ea sunt combatute fara replica de acupunctura. Pofta de mancare scade si usor-usor se revine la greutatea de altadata si organismul se elibereaza de grasime si de kilogramele in plus.

Exemplele pot continua, dar te poti si tu interesa inainte de a solicita o programare la cabinetul din Bucuresti!
O alta intrebare delicata pe care si-o pun cei care cred in acupunctura si doresc sa urmeze mai multe sedinte se refera la riscul la care se expune o persoana care beneficiaza de acest tratament. Riscul este zero, deoarece:
-instrumentele cu care se fac procedurile sunt sterilizate dupa fiecare persoana ca si lenjeriile de pe pat.

-clientii au la dispozitie dezinfectanti, sunt obligati sa poarte masti de protectie, dar si personalul cabinetului respecta aceste reguli. In cabinet si pe holurile acestuia mastile se poarta corect, acoperind si gura si nasul.

-niciodata nu se afla pe holul cabinetului mai mult de doua persoane gratie programarii riguroase si respectarii acesteia.

Preturile sunt astronomice, avandu-se in vedere ca scolarizarea specialistilor este scumpa si acupunctura presupune si efort, dar si detinerea unor secrete din trecut?
Tarifele sunt accesibile tuturor si o sedinta de acupunctura este mai ieftina decat un medicament scump.
Sedinta de acupunctura costa 70 de lei, iar pachetul de 10 sedinte 600 de lei.
Acele subtiri din otel inoxidabil intra usor in piele, se sterilizeaza usor si nu produc durere, rani sau infectii.
Sedintele de acupunctura nu te fac fericit sau sanatos de prima data. Desi nu exista reactii adverse, este posibil ca tratamentul sa isi faca efectul si sa iti scada pofta de mancare, sa ai stari de somnolenta si sa pui la indoiala beneficiile acupuncturii.
Toate aceste manifestari iti arata ca tratamentul lucreaza in favoarea ta.

In concluzie, daca mai ai intrebari, poti cauta inregistrari ale emisiunilor despre acupunctura, fiindca specialistii au fost invitati de multe ori.
Mediatizarea a fost decisa de interesul romanilor fata de acupunctura. Oamenii isi doresc sa stie adevarul despre tratamentele alternative si sa li se raspunda la toate intrebarile legate de acupunctura.
Raspunsurile trebuie sa vina de la specialisti, asa cum medicul este cel care decide numarul de sedinte de acupunctura si face recomandari in functie de disfunctiile sesizate.
Acupunctura vine catre omul modern din cele mai vechi timpuri, cand omul trata organismul prin metode sigure, cum ar fi eficientizarea fluxului energetic si indreptarea lui catre organele cu probleme.