Legatura dintre un somn odihnitor si temperatura din camera

Legatura dintre un somn odihnitor si temperatura din camera

Corelatia dintre somn si o calitate a vietii buna este demonstrata de oamenii de stiinta in repetate randuri. Daca nu aveti grija de calitatea somnului si calitatea vietii va fi afectata. Dar la randul ei calitatea somnului este influentata atat de factori interni cat si de factori externi. Setarea unei rutine, a unui program de somn pe care sa il respectati constant este extrrem de importanta. Mai sunt de asemenea si factorii externi. In aceasta categorie se incadreaza si temperatura din camera.

Temperatura potrivita pentru somn

In timpul somnului confortul termic este important. Sunt numeroase studii in care oamenii de stiinta au remarcat o temperatura optima pentru somn cuprinsa intre 21 -24 grade Celsius. Este bine sa porniti aparatul de aer conditionat cu ceva timp ininte de culcare. Daca temparatura se incadreaza in intervalul optim de 21-24 grade Celsius sunt sanse mai mari ca somunul sa fie unul odihnitor.

Ce functii pentru noapte trebuie sa aiba aparatul de aer conditionat ?

Daca doriti sa achizitionati un aparat de aer conditionat 9000 btu este important sa va uitati si daca are pe telecomanda sau in manualul de prezentare ori pe eticheta ‚‚SLEEP MODE’’ sau  ‚‚NIGHT QUIET’’. Aceste optiuni se refera la functia de racire a sistemului de climatizare si de aceea sunt mai mult folosite pentru sezonul cald. Detalii pot fi furnizare de asistentii de vanzari daca este necesar in magazinele in care va interesati de aceste produse.

Ceea ce face optiunea ‚‚SLEEP MODE’’/ ‚‚NIGHT QUIET’’ este sa reduca zgomotul in timpul noptii si astfel sa nu perturbe somnul in niciun fel, si nu deranjeaza nici vecinii. Tineti cont ca in timpul noptii, orice zgomot este simtiti mai intens atat de voi cat si de alti locatari din bloc sau vecinatate. Daca se afla instalat ‚‚SLEEP MODE’’/ ‚‚NIGHT QUIET’’, acesta se va activa in momentul in care temperatura din camera va scadea cu 5 grade Celsius fata de maxiumul de temperatura care s-a inregistrat in ziua respectiva. Aceste specificatii depind de producator si de tipul de aparat dar cele mai moderne modele sunt dotate cu aceste functii.

Mai exista o functie care se numeste ‚‚OFF TIMER’’ si are rolul de a regla termperatura in momentul in care in dormitor este intregistrata o temperatura mai scazuta decat cea reglata initial. Pe site-ul celor de la vollmax.ro ai la dispozitie aparate de aer conditionat ieftine si solutii de montaj aer conditionat de cea mai buna calitate.

Setarea mintii pentru somn

Cand temparatura si aparatul de climatizare sunt setate si functioneaza perfect, nu mai lipseste nimic decat sa va setati dispozitia pentru somn si sa va bucurati de o noapte odihnitoare. Daca va puteti indeparta de gadgeturi cu o jumatate de ora inainte de somn, daca va puteti gasi un tabiet precum cititul sau infuzarea camerei cu uleiuri esentiale, cu siguranta veti obtine o stare potrivita pentru somn.