Lucruri de luat in considerare atunci cand cautati un mecanic auto

Lucruri de luat in considerare atunci cand cautati un mecanic auto

Una dintre sarcinile mai descurajante cu care ne confruntam in calitate de proprietari de masini este cum sa gasim un centru de service auto in care sa aveti incredere. Indiferent daca tocmai ti-ai achizitionat primul vehicul, te-ai mutat intr-o zona noua sau atelierul tau preferat de reparatii a fost inchis, va trebui sa gasesti un centru de service auto de renume pentru a-ti duce vehiculul pentru intretinere de rutina sau reparatii de urgenta.

Citeste si sfaturi despre cum sa alegeti cel mai bun service auto autorizat rar

Cand vine vorba de centre de service auto, exista trei tipuri de baza: dealeri, independenti si specialisti. Cele mai multe dealeri au departamente de service care sunt foarte familiarizate cu tipurile de masini pe care le vand. In timp ce dealerii pot avea tehnicieni instruiti in fabrica cu echipamente de ultima generatie, estimarile acestora tind sa fie mai mari decat atelierele independente de reparatii si nu sunt intotdeauna situate convenabil in apropiere, ceea ce ar putea fi nevoit sa conduci mai departe pentru a ajunge la unul.

Atelierele independente de reparatii au, in mod traditional, cele mai bune evaluari de servicii pentru clienti si atentie la detalii. In calitate de client, este mai probabil sa lucrati cu un proprietar sau cu tehnicianul care lucreaza la vehiculul dumneavoastra. Acest lucru va permite sa construiti o relatie de incredere cu persoana si magazinul. Deoarece exista mai multe ateliere de reparatii independente decat dealeri, atelierele de reparatii independente sunt situate mai convenabil in apropierea dvs. Dar mai multe ateliere de reparatii din care sa aleaga inseamna ca trebuie sa stabilesti care magazine sunt de incredere si care nu.

Specialistii sunt ateliere de reparatii independente care sunt specializate intr-o anumita marca de vehicul, origine sau an. De exemplu, exista ateliere de reparatii auto clasice, sau magazine specializate in masini europene. Deoarece se concentreaza doar pe o anumita nisa, sunt capabili sa ofere servicii foarte eficiente. Specialistii ar putea fi o optiune buna daca conduceti tipul de vehicul in care sunt specializati sau daca aveti nevoie de lucrari specializate.

Acum ca stiti ce tipuri de centre de service auto exista, cum procedati pentru a le gasi? Incepeti prin a compila o lista:

– Adresati-va familiei si prietenilor pentru recomandari.
– Verificati site-ul web si pagina de Facebook ale fiecarui atelier de reparatii. Site-ul web ar trebui sa fie actualizat si sa aiba informatii actuale.

Folosind toate aceste resurse, restrangeti lista la unul sau doua ateliere de reparatii pe care le considerati potrivite.

Acum ca aveti unul sau doua centre de service auto pe lista, este timpul sa vizitati unitatea si sa va lasati vehiculul pentru un service minor, cum ar fi schimbarea uleiului sau rotirea anvelopelor.

Retineti ca mai ieftin este rareori mai bun si mai bun este rareori mai ieftin. Mai ieftin ar putea insemna ca mecanicii lor sunt platiti cu salarii mici sau sunt lipsiti de experienta, echipamentul este mai vechi si depasit si nu exista nicio garantie pentru munca pe care o efectueaza. Cele mai ieftine unitati de reparatii tind sa inregistreze cea mai mare cifra de afaceri in randul clientilor din cauza muncii nesatisfacatoare si/sau a serviciului pentru clienti.