Noua generatie de fungicide, pentru o protectie superioara a culturilor agricole

Noua generatie de fungicide, pentru o protectie superioara a culturilor agricole

Tratamentele cu fungicide au devenit esentiale in protejarea sanatatii plantelor si a recoltelor agricole impotriva agentilor fungici. Aceste substante chimice specializate joaca un rol crucial in agricultura moderna, contribuind la mentinerea unui mediu propice pentru dezvoltarea culturilor si la garantarea sigurantei alimentare. Iata care sunt particularitatile acestora si pe ce culturi agricole pot fi aplicate, pentru a obtine rezultate optime!

Definitie si mod de actiune

Produsele din aceasta gama sunt substante chimice concepute pentru a preveni, controla sau eradica in intregime ciupercile care ataca plantele. Aceste organisme, cunoscute sub numele de fungi sau ciuperci, pot cauza boli grave in culturile agricole si pot afecta randamentul si calitatea recoltelor. Produsele din acest spectru au fost dezvoltate pentru a combate agentii patogeni si a mentine culturile sanatoase. Acestea actioneaza in principal in doua moduri: preventiv si curativ.

fungicide
fungicide

Preventiv

Formulele preventive sunt aplicate inainte ca fungii sa afecteze plantele. Ele formeaza o bariera protectoare pe suprafata acestora, impiedicand fungii sa patrunda in tesuturile vegetale. Aceasta abordare este mai eficienta atunci cand se stie deja care este zona sau cultura agricola mai predispusa la anumite boli fungice.

Curativ

Formulele curative sunt folosite dupa aparitia agentilor patogeni. Ele actioneaza pentru a limita raspandirea bolii si pentru a vindeca plantele afectate.

Culturi agricole pe care se pot aplica tratamentele fungicide

  1. Culturi cerealiere

Aceste substante sunt adesea utilizate in culturile de grau, orez, porumb si secara, pentru a proteja plantele de boli precum rugina, septorioza, fuzarioza si putregaiul cenusiu.

  1. Culturi leguminoase

Fasolea, mazarea, soia si alte culturi leguminoase sunt predispuse la diverse infectii fungice, cum ar fi mucegaiul alb si antracnoza, iar tratamentele fungicide pot ajuta la prevenirea acestora.

  1. Culturi de fructe si legume

Culturile de fructe cum ar fi merele, perele, strugurii, dar si legumele precum tomatele, cartofii si castravetii sunt susceptibile la diverse boli fungice, inclusiv mucegaiul cenusiu si putregaiul brun.

  1. Culturi horticole

Plantele decorative, florile si arbustii pot fi, de asemenea, afectati de numeroase boli fungice. Pentru a proteja sanatatea culturilor ornamentale, aceste tratamente sunt frecvent recomandate.

  1. Culturi de cereale pentru furaje

Aceste substante pot fi aplicate si in culturile de furaj, precum lucerna sau trifoiul, pentru a preveni boli cum ar fi mucegaiul alb si mucegaiul rosu.

Doua dintre cele mai bine vandute fungicide

Desi exista numeroase produse pentru combaterea fungilor, specialistii recomanda cu precadere doua produse din aceasta gama: Acrobat MZ 69 WG si Bravo 500 SC.

  1. Acrobat MZ 69 WG

Produsul are mod dublu de actiune, atat sistemic, cat si de contact, si este foarte eficient pentru a combate mana cepei, cartofului, castravetilor si rosiilor. Substantele sale active sunt renumite deoarece intrerup formarea peretilor celulari ai ciupercii si actioneaza in toate stadiile ciclului evolutiv.

  1. Bravo 500 SC

Formula speciala a acestui produs de contact are la baza o tehnologie unica. Se aplica la debutul perioadei cu risc de declansare a procesului de imbolnavire, pentru a preveni infestarea cu agenti patogeni si a stopa dezvoltarea acestora. Produsul are risc scazut de aparitie a rezistentei bolilor, are actiune multipla si lucreaza la suprafata plantei, prin inhibarea germinatiei sporilor ciupercii.

Tratamentele cu fungicide reprezinta o resursa valoroasa pentru agricultura, contribuind la protejarea plantelor de bolile fungice si garantand siguranta alimentara. Consulta catalogul de produse disponibile pe www.plantmaster.ro si achizitioneaza formula care raspunde cel mai bine cerintelor tale!